Het Bier Dieet

Ondanks dat de poll aangaf dat meer dan 50% het onzin vind, waag ik mijn toch aan de geheimen van het bier dieet en de fabel dat bier dik maakt. šŸ™‚

Het verhaal begint 6 jaar geleden, na mijn scheiding. Verdriet, eenzaamheid en ellende, ben ik aan bier gegaan. Maar om een lang verhaal kort te maken. Ik was flink dikker door geworden en dat gaat niet lekker in je kleren zitten. Dus op dieet, maar ik wou ook niet mijn vriend bier missen, dus moest een oplossing vinden en zal niet ontkennen dat ik ook van een flink bord eten hou en daar kwamen de traditionele diĆ«ten mijn niet tegemoet en sporten als je meer dan 100 kilo weegt is ook al niet gezond. Dus dan maar de boekenkast open trekken en kijken wat de alternatieve voeding leer daar overschrijft. Al met al, vond ik het Montignac dieet, waar natuurlijk bier niet in past en toch daar van uit gegaan. Kon kiezen tussen de vetloze variant, of uitsluiten vetrijke producten eten en dat laatste is natuurlijk het meest smeuĆÆg.

Wat je absoluut niet meer mag is : Brood, aardappels, toegevoegde suiker, of producten met zetmeel of wat voor meel dan ook. Dit is natuurlijk kort door de bocht, maar wat je wel onbeperkt mag eten is : Vlees, vis, eieren, kaas, groenten en fruit en mayo mag ook, als maar geen suiker en meel in zit en 80% olie. Je moet je wel in verdiepen in welke koolhydraten je wel mag en welke niet en als je in de super loop, de ingrediĆ«nten op de etiket nauwkeurig bestuderen of er geen suiker, glucose, stroop, dextrose en bindmiddelen van meel en wat voor rotzooi dan ook in zit. Je zou denken dat het ongezond is, maar in de ochtend eet je veel fruit, ‘smiddag kan je het ook op fruit houden, groenten en desnoods een omelet met kaas, spekkies en groenten en als je na je werk weer thuis bent lekker aan het bier om de avond te eindigen met een hele grote bak sla met allerlei groenten, daarnaast kan je de groenten ook roerbakken en natuurlijk Vlees.

En het mooie daar van is dat je niet aan bepaalde hoeveelheden hoef te houden, al eet je een kilo vlees, om maar wat te noemen. Dus onbeperkt eten, drinken en dat ook nog smakelijk. Je kan het als een grap zien en of het gezond is weet ik ook niet, maar zo als bij alles, geldt : Eet en drink met mate, maar het feit is dat je veel meer groenten en fruit eet en om eind te maken aan dit verhaal. In geen jaar tijd ben ik 25 kilo afgevallen door simpel het gescheiden eten van koolhydraten en vetten. Hier een site als je het boek niet wilt kopen, waar aardig de theorie staat beschreven en ongeveer welke ingrediƫnten wel of niet mag : De Vlam in de Pan en let wel op de Tabel van glycemische indexen van koolhydraten erg handig.

11 gedachten over “Het Bier Dieet”

  1. Nog even .Gecombineerd met de pond per dag methode werkt het zeker dus eiwitten en koolhydraten gescheiden en veel fruit en groenten .Johan . demorosoof@hotmail.com . In 5 weken al 7 kilo lichter .

  2. Sterker nog . Ik ben op een gezonde manier aan het lijnen maar gisteren had ik een baaldag .9 pijpjes en savonds 1 ons kipfilee en 2 eieren gekookt met ham . Met angst en beven wakker geworden en wat denk je ? 1 kilo eraf .Dus van nu af an lekker zoepen .

  3. Een tip.
    Gezond combineren van voeding Het Hay dieet als basis van een goede gezondheid.

  4. @ Willem : Ik weet het, ik kan het terug lezen, maar zie het echt niet. Taal in niet mijn sterkste punt, daarom staat links boven een waarschuwing šŸ˜‰

    Bedankt voor je eerlijke mening en dat krijg je als een allochtoon ook wil bloggen šŸ™‚

  5. Slecht geschreven. Interessant onderwerp, maar lees je post ff 3x door voor je zo'n verhaal erop zet. Erg veel fouten, jammer.

Reacties zijn gesloten.