Tarwe: uw Dagelijks Brood en Bron van Ziekte

De tarwe die tegenwoordig in je volkoren brood zit is niet meer de tarwe van vroeger. Bagels, croissants, krentenbollen, pizza, pretzels, broodjes, donuts, ontbijtgranen, pannenkoeken, wafels, pasta, noodles en alle verwerkt en bewerkte voedingsmiddelen die tarwe bevatten, is niet meer de zelfde tarwe die voor de jaren 60 gebruikt werd. Tarwe is door de eeuwen van genetische manipulatie en modificaties verworden tot een 2-foot (61 centimeters) hoge, hoog rendement plant die niet meer lijkt op de tarwe die door onze voorouders werd gebruikt.

 • Verhoogt de totale calorie-verbruik van 400 calorieën per dag
 • Beïnvloedt het menselijk brein op vrijwel dezelfde manier als morfine en heeft een stimulerende werking op de eet-lust
 • Heeft er een grotere invloed op de bloedsuikerspiegel dan een candy bar
 • In verband gebracht met een verhoogde Type 1 Diabetes
 • Verhoogt zowel insulineresistentie en leptine weerstand, omstandigheden die leiden tot overgewicht
 • Is het enige gemeenschappelijke voedsel met een eigen sterftecijfer, 99% van alle criminele activiteiten worden voorafgegaan door consumptie van tarwe producten.

Triticum aestivum , of wel de moderne tarwe.

De voor de hand liggende uiterlijke verschillen worden begeleid door biochemische verschillen in gluten en re-engineered gliadine eiwitten in moderne tarwe, zo als een suiker genaamd ”amylopectine A” die de bloedsuikerspiegelniveau explosief doet stijgen en die sinds de jaren 60 voor 40% stijging van hele reeks van inflammatoire ziekten zo als reumatoïde artritis inflammatoire darmziektes en ook veroorzaker van de beruchte overhangende bierbuik. Mensen zijn niet veranderd, maar de tarwe die we verbruiken wel.

Het eten van slechts twee sneetjes volkoren brood kunnen verhogen bloedsuikerspiegel veroorzaken, meer dan als je twee eetlepels pure suiker tot je toe neemt. Dit leidt tot een accumulatie van visceraal diepe vet op het lichaam die zich nestelt aan omringende organen en dat is een broeinest van inflammatoire activiteit. Ontstekingen die op zijn beurt weer leiden tot hoge bloeddruk, hart-en vaatziekten, kanker en andere aandoeningen.

Tarwe consumerende mensen zijn dikker dan mensen die geen brood en alle aanverwante producten eten. En laat staan als je brood met suikerhoudende frisdranken en vette producten er bij consumeert. Op deze manier is moderne tarwe veroorzaker voor de meeste vormen van diabetes, hart-en vaatziekten, neurologische beschadigingen – inclusief dementie en incontinentie – en talloze huidaandoeningen die variëren van acne tot gangreen en dat allemaal door een onschuldig ogende bagel die je voor het ontbijt neemt.

Ondanks de potentiele nadelen word deze industrie in stand gehouden en juist gestimuleerd door instanties en overheden. Tarwe vrije diëten hebben tot verbluffende resultaten geleid, vooral voor mensen die daar gevoelig voor zijn. Hart-en vaatziekten voorkomen en omkering van diabetes en pre-diabetische waarden, verlichting van oedeem, sinus congestie en astma, het verdwijnen van zure reflux, prikkelbare darmsyndroom, meer energie, gelukkiger stemming, beter slapen. Mensen voelen zich beter, kijken beter, eten minder calorieën, voelen zich minder hongerig en in staat zijn om gebruik van veel medicijnen te stoppen. En dat allemaal door het elimineren van een voedsel uit hun dieet, ironisch genoeg een voedsel dat we dagelijks gebruiken en als gezond word voorgeschreven.

De noodzakelijkheid om de afhankelijkheid van tarwe te breken en vereiste verandering in omverwerping van de conventionele voeding dogma’s.

*Grove vertaling en uittreksel van boekrecensie: Triticum Fever, door Dr William Davis, auteur van Wheat Belly op boingboing.net

13 gedachten over “Tarwe: uw Dagelijks Brood en Bron van Ziekte”

 1. Is het niet verplicht aan te geven als er GMO's worden verbruikt?
  Of is dit losgelaten?
  Dan moet ik toch maar zelf brood gaan bakken; ben stapelgek op volkorenbrood!
  (en ik me maar afvragen hoe het komt dat ik blijf aankomen LOL :-))

  1. Geen flauw idee, alles waar te veel voor staat is niet goed, brood met mate zal vast niet slecht zijn behalve als je het op fast-food basis op Amerikaanse wijze gaat consumeren.

 2. Ben toch wel erg benieuwd waar die 2 meter hoge tarwe groeit… 
  Zelden zulke flauwekul gelezen.

 3. 99% vd criminele activiteiten wordt vooraf gegaan door de consumptie van tarwe?
  Ja, zo lust ik er nog wel een!

 4. Wat een info zeg en maar zeggen dat het zo gezond is. Eet gewoon wat je het lekkerst vind daar wordt je blij van en blije mensen zijn  vaak het gelukkigst 

  1. In aanmerking genomen dat dit een grove vertaling is van een dieetboek die zich richt op de Amerikaanse consumptie, die toch wel heel anders is dan hier in Europa. Maar uiteindelijk hier en daar wel wat waar zou kunnen zijn 😉

Reacties zijn gesloten.