1 april 2011 gaat Codex Alimentarius in werking (verbod op alle kruidenpreparaten)

In heel Europa zal het verbod in gaan op kruidenpreparaten en geneeskrachtige kruiden. Vanaf 1 april 2011 zullen vrijwel alle geneeskrachtige kruiden illegaal worden in de Europese Unie.
De “European Directive on Traditional Herbal Medicinal Products (THMPD). Deze richtlijn vereisen dat kruidenpreparaten dezelfde procedure volgen als farmaceutische producten. Wat er op neer komt dat per kruid € 95.000 tot € 143.000 zal betaald moeten worden om het te laten certificeren om op de markt toegelaten te worden, wat uiteindelijk inhoud dat niemand zo’n bedrag zal kunnen betalen om die natuurlijk kruiden te laten importeren.
Het maakt geen verschil of een kruid al duizenden jaren algemeen gebruik is. De kosten hiervan zijn hoger dan de meeste producenten, behalve de farmaceutische industrie, kunnen betalen .

Dit is in ieder geval nog de voorloper van de een nog heftige Amerikaanse wetsvoorstel die alle fantasie en voorstellingsvermogen te boven gaat:

Het wetsvoorstel S-510 houdt in, dat er, indien deze wet wordt aangenomen (en er is geen reden om aan te nemen dat dat niet zal gebeuren!), een verbod komt op het verbouwen, bezitten, verhandelen, transporteren, delen, voeden en eten van elk product door de natuur gemaakt….! (Hier de .pdf van het volledige wetsvoorstel).

Dit is stukje is de copy/pasta van deze twee artikelen hier onder waar het verder op ingaat, voor het geval je het toch interessant zou kunnenvinden:

Als je het mijn vraag vind ik het moeilijk te geloven dat dit echt waar zou kunnen zijn en meer in de serie van: ”dit kan niet waar zijn”. Al sta ik tegenwoordig nergens meer van te kijken, we wachten 1 april 2011 en kijken wat er echt gaat gebeuren.

10 gedachten over “1 april 2011 gaat Codex Alimentarius in werking (verbod op alle kruidenpreparaten)”

 1. Mensen moeten zelf de keuze hebben, we zijn allemaal vrij geboren op deze planeet NIEMAND heeft het recht om jou te zeggen wat je mag eten, drinken, zeggen, vinden etc.

  Overheden blijven snoepen, bezuinigen op cultuur en educatie maar geld blijven pompen in oorlogen, overheden vertegenwoordigen niet meer het volk.

  Codex alimentarius is ECHT, het gaat allemaal om geld macht controle.

  kennis is macht check http://www.EQgen.nl
  Revolution is imminent!

  Love, Kid DeVille

 2. Sorry maar het lijkt me onlogisch dat het eten van natuurlijke produkten verboden zou worden. Hoewel men wel extreem ver kan gaan natuurlijk, maar dat is inmiddels gebleken in de afgelopen jaren.

  Ik denk echter niet dat de koningin of directeur van zo'n farmaceutisch bedrijf zelf enkel gif en synthetisch voer gaat wegwerken.. Hare majesteit eet zelf immers enkel biologisch 😛

 3. @vanhetgoor: Kan niet anders zeggen dat je hier een punt hebt in dat soort situatie, maar het is meer het gezond verstand je de keuze maakt en als je in paniek raakt kan je die niet maken, al ben ik het niet met je eens en vaak die huis, tuin en keukenmiddelen wel degelijk werken voor kleine ongemakken. Of ze werken of niet laat ik het midden, ook al is bewezen dat placebo ook werkt. Het aantal slachtoffers door natuurlijke preparaten zijn zeer zeldzaam in vergelijking met alle sterfgevallen door regulier medicijn gebruik.

 4. Een vriendin van mij had jaren geleden een probleem, ze was naar de dokter geweest en deze had haar penicilline voorgeschreven, maar als een goed macrobioot betaamd wilde zij geen penicilline. Ze was volkomen in paniek. Ik moest naar het ziekenhuis komen om haar op te halen en naar de 'apotheek' te brengen. Zij bedoelde een kruidenwinkeltje annex parfumerie. Daar kocht zij een grote fles met geneeskrachtige kruiden waarvan ze elk aantal uren een lepel vol moest nemen. En zoals te verwachten verbeterde haar situatie niet, het werd acuut en de huisarts liet haar opnemen in het ziekenhuis. Echter het ziekenhuis waar ze geweest was had geen plaats. Ze moest daarop helemaal naar Zwolle, daar kwam ze aan het infuus met penicilline.

  Tachtig gulden had zij neergeteld voor het geneeskrachtige kruidendrankje. Drie dagen met spoed naar het ziekenhuis heeft een veelvoud gekost.

  Het is goed dat geneeskrachtige kruiden een goedkeuring moeten hebben, en dat geneeskrachtige kruiden aan een keuring worden onderworpen, dat scheelt heel veel levens. 95.000 Euro is een peuleschil voor de fabrikanten van dit soort oplichterij. Ze kunnen het makkelijk betalen, maar het bewijzen dat er werkelijk ook maar enige geneeskracht in die kruiden zit, daar schuilt het probleem. En daarom zullen er weinig kruidenvrouwtjes zijn die het laten certificeren.

  Als iemand zichzelf wil vergiftigen met brandnetel-sap dan is dat zijn eigen recht, maar het moet niet mogelijk zijn voor gewiekste zakenmensen om misbruik te maken van de goedgelovigheid van argeloze macro-idioten, dat moet verboden worden.

Reacties zijn gesloten.