Dutch Bloggies 2009 VIDEO in 25 minuten

2009 is geweest en nu op naar de Dutch Bloggies 2010. Hier onder een video compilatie van die avond van 26 minuten, om een beetje de sfeer te proeven en alle winnaars achter mekaar voor als het voor jouw de volledige video-stream van de Bloggies te lang is. Maar als voor jouw zelfs de video hier onder te lang is, heb ik nog een kortere samenvatting van 10 minuten op YouTube.
Maar voor ik het vergeet, wil ik alle winnaars van de Dutch Bloggies 2009 feliciteren en nog vele jaren blog plezier wensen.

 

Dutch Bloggies 2009 from Mad Bello on Vimeo.

De Winnaars zijn !!! NRC Next met wel twee award, Nalden.net ook met twee awards, liefdagboek.blogspot.com voor persoonlijke worstelingen, iPhoneclub als de publiek lieveling, Koekjesfabriek van de jongste blogger van Nederland, Weblog Washington van de NOS, Marijn Fietst als de sportiefste, Mick! als de mooiste, Eerste hulp bij Plaatopnamen zal vast over muziek gaan, De Papieren Man! kan wel goed schrijven, Science Palooza.nl is wetenschappelijk SHIT, Elke’s voor als je nog niet naar school bent geweest, Frankwatching trekt zijn paarse broek uit, CoertCom9 doet het met videos (al heb ik op zijn site nog geen video gezien!) Independer.nl is er voor de zieken onder ons en als laatste in de categorie microblog (Twitter) en publieks winnaar @dijkshoorn.

Voor de rest waren de controverse zoal als elke jaar niet van de lucht.
Bert Brussen kopt in met zijn wel bekende stijl in een column in de webwereld.nl : De verkrachting van de Dutch Bloggies. Die zelfde Bert Brussen komt weer in de goed onderbouwde uitzending (podcast) van MediaMinds.fm - MediaMinds #17: Dutch Bloggies, leuk om naar te luisteren en vergeten niet deze geweldige mooie 360graden panoramafoto te bekijken, je kan het allen kanten draaien.

En voor de rest zijn er tientallen als geen honderden links over de Dutch Bloggies. Ik zal proberen een verzameling aan te leggen van bijzonderheden die ik tegen kom en de boel hier updaten:

  Avatar_105_x_143_normal HappyHotelier: I've completed uploading of 331 photos of #Dutchbloggies #awards #DB09 #ceremony to Flickr http://tinyurl.com/ybynkbp pls RT 2 days ago

Patrick Petersen interviewt Jeroen Mirck (voorzitter jury) over de Dutch Bloggies 2009

Patrick Petersen interviewt Jeroen Mirck (voorzitter jury) over de Dutch Bloggies 2009 from AtMosttv on Vimeo.

Patrick Petersen interviewt Dutch Bloggies winnaar Ernst-Jan Pfauth(nrc next)

Patrick Petersen interviewt Dutch Bloggies winnaar Ernst-Jan Pfauth(nrc next) from AtMosttv on Vimeo.

 • Nieuwsresultaten voor dutch bloggies

  De verkrachting van de Dutch Bloggies (column)

  Webwereld – ‎3 dec. 2009‎

  Nee maar, komt dat even goed uit: een column in dezelfde week dat de Dutch Bloggies worden uitgereikt! Beter kun je het als columnist niet treffen nietwaar.

  Dutch Bloggie voor NOS-weblog Washington NOS.nl

  Hartverscheurend. De grote verliezers van de Dutch Bloggies HP/De Tijd Dutch Bloggies: wat is een weblog? Bright

     
 • Dutch Bloggies 2009 – de weblogverkiezing van Nederland

   Jaarlijkse weblogprijzen waar iedereen kan stemmen op zijn favoriete weblogs in veertien verschillende categorieën.

 • Dutch Bloggies – Wikipedia

  De Dutch Bloggies zijn jaarlijkse prijzen voor de beste weblogs van Nederlandstalige bodem. Sinds 2005 zijn de uit te reiken Bloggies verdeeld in
   

  Collega’s EHPO winnen Dutch Bloggie

  Blog.nl (Blog) – ‎1 dec. 2009‎

  Gefeliciteerd Eerste Hulp Bij Plaatopnemen (EHPO) met de Dutch Bloggie in de categorie muziek! De prijs is EHPO gisteren ten deel gevallen bij de uitreiking

  Eerste Hulp bij Plaatopnamen wint Dutch Bloggie VPRO 3 voor 12

  We hebben een bloggie!

  science palooza.nl – ‎1 dec. 2009‎

  Op 1 december de uitslag in het Paard van Troje tijdens de nacht van de Dutch Bloggies. Geplaatst op 1 december, 23:49 door Eva. Categorie Nieuws.

  Dutch Bloggie voor Gezondheid & Sport naar Marijn Fietst

  Medical facts – ‎2 dec. 2009‎

  MedicalFacts wint net geen Dutch Bloggie maar komt wel op de shortlist als enige Medblog. Gisteren was de uitreiking van de Dutch Bloggies.

  Blog nrcnext.nl moet voor extra inkomsten zorgen

  Emerce – ‎2 dec. 2009‎

  “Dat is met het winnen van een Dutch Bloggie bevestigd. Wij hebben natuurlijk wel de luxe dat we al een nieuwssite boven ons hebben, Nrc.nl.

  NRC Handelsblad kan lezerscoöperatie worden

  Informatie Professional – ‎2 dec. 2009‎

  Een ander vernieuwend initiatief van NRC Handelsblad, de weblogsite van nrc.next, won gisteren een Dutch Bloggie-award voor de beste Nederlandse weblog.

  Marijn Fietst, Blogt en Wint!

  Blog.nl (Blog) – ‎2 dec. 2009‎

  Haar weblog ‘Marijn Fietst’ werd gisteren verkozen tot beste weblog in de categorie Gezondheid & Sport bij de Dutch Bloggies! Hoewel ze zelf stelt dat het

  8 gedachten over “Dutch Bloggies 2009 VIDEO in 25 minuten”

  1. @ Coert : Geen dank, heb even op je blog gekeken en geklikt en kan niet anders zeggen dat ik zeer onder de indruk ben, het is echt een waar spektakel en verassing wat je te zien krijgt.

  2. @Madbello Gelukkig, want mijn advocaat zei dat ik geen poot om op te staan had en gooide al lachend de hoorn op de haak.

   En bedankt voor de complimenten!

  3. @ Coert : Ik heb gisteren niet verdere gekeken dan mijn neus lang is en zag alleenmaar engelse tekst, maar vandaag is het weer een anders verhaal bij jouw, prachtig gedaan en terecht die prijs toegewezen gekregen.

   Ik zie de brief tegemoet en komt bovenaan de stapel 😉

  4. "CoertCom9 doet het met videos (al heb ik op zijn site nog geen video gezien!)"

   Wat Jeroen Mirck in zijn video al uitlegt is dat de categorie die ik gewonnen heb (namelijk beeldblog) ook de categorie is voor videologgers (maar ook illustratoren, fotografen en dergelijke). Zoals Jeroen al zei, ik doe meer met stilstaand beeld (maar ik maak af en toe wel gebruik van clips.)

   U hoort nog van mijn advocaat 😉

  Reacties zijn gesloten.