Pizza Cones Zelf Maken

pizza cones 15Hoe je zelf pizza cones kan maken. Zag het een tijd geleden op het net en dacht: ”dat wil ik ook”. Makkelijker gezegd dan gedaan, ik ben langs de DOK, Dille & Kamille, Xenos en de Blokker geweest om de geschikte bakvormpjes te vinden, maar helaas! De DOK en Dille & Kamille hadden wel een cones, ofwel kegel die in de oven kon, maar die vond ik te klein om smakelijke pizza cones van te maken die ik in mijn gedachte had. Zelfs op internet was er niets te vinden.

Dus zat niets anders op om die pizza cones bakvormpjes zelf te maken. Door een tip van Dyezzie.nl kwam ik bij een hobbywinkel terecht en ik zat nog te denken om die cones-vormpjes van klei te maken, maar die gaan vast nooit lang mee in de oven, tot ik een piepschuimen kegel  precies in de juiste afmeting zag. Die kan natuurlijk niet in oven, maar je kan het wel ruim omwikkelen met aluminiumfolie, deeg er om heen wikkelen en dan het piepschuim eruit halen, en dat met elke pizza cone afzonderlijk tot je bakplaat vol is, theoretisch moest dat wel lukken al was de vraag of de folie makkelijk uit die brood-cone te halen zou zijn.

Gelukkig kwam de aluminiumfolie er redelijk gemakkelijk eruit. Al had ik natuurlijk voor ik het deeg erom zou wikkelen de folie ingevet met zonnebloemolie. Voor het deeg heb ik het super makkelijk universeel recept voor: ”brood bakken zonder te kneden” gebruikt. Tijdens het wikkelen van het deeg doe je de oven al aan en laat je het voorverwarmen tot de max, 220, 240 graden, omdat je niet wilt dat het deeg op de cones gaat rijzen. In totaal laat je ze 15 minuten er in, maar let wel om na 7 a 8 minuten de oven terug te zetten op 180 graden, om te voorkomen dat ze te zwart of te hard worden. De eerste keer gewoon goed in de gaten houden, omdat elke oven echt wel anders werkt.

Na 15 minuten in de oven zet je de oven uit en de klep open en laat je ze ruim een half uur afkoelen. Aluminiumfolie er uit peuteren en als het goed is, is de buitenkant lekker hard en de binnenkant nog een klein beetje zacht. En dan is de tijd aangebroken om ze te vullen. Dan is eigenlijk je fantasie je enige beperking. Dus gewoon volstoppen met alles wat je lekker vind. Maar hieronder mijn vulling:

Mijn pizza cones recept! Als eerste maak je al je ingrediënten die je wilt gebruiken grijp-klaar. Gepelde tomaten, met wat verse tomaten/cherry tomaten, gedroogde oregano, verse basilicum en geraspte parmezaan, heel kort in de mixer. Het moet natuurlijk niet te waterig worden. Maar als eerste doe je in de pizza-cone een hele plak salami, om de binnenkant te beschermen voor te veel nattigheid, dan stukjes mozzarella of gewoon geraspte jonge of belegen kaas, wat tomatensaus er over heen, stukjes salami, weer kaas, enzovoort. Dit tot aan de rand, eindigend met kaas en salami snippers, zo’n beetje zoals al deze foto’s laten zien op Google.

Hier kan je nog zien hoe een pro pizza cones maakt:

Maar als je het liever op video ziet, in plaats van het te lezen, dan heb ik een volledige zelfgemaakte video op YouTube gezet met vele tips en tricks hoe je het beste resultaat kan krijgen van het zelfgemaakte deeg. Plus vele voorbeelden van wat je er allemaal mee kan doen behalve pizza cones: Snel Zelf Brood Bakken Zonder Kneden in beeld (how to do) Veel kijk plezier.