Brood bakken zonder te kneden

Perfect Frans luchtig brood met super krokante korst bakken zonder toeters en bellen. Het is heel simpel en na de eerste keer ben je zeker in geen 10 minuten klaar. Je pakt een plastiek bewaardoos of emmer van ongeveer 5 liter met een deksel met een gaatje er in, je doet er 14 gram zout in, 680 gr lauw water er in en je strooit 14 gr gedroogde gist in, je laat het even (5 minuten) oplossen en daarna doe je er 1000 gram meel er in. Dat alles roer je het tot alle meel opgelost is in water, doe je deksel er op en je laat het 2 uur rijzen

Maar als je het liever op video ziet, in plaats van het te lezen, dan heb ik een volledige zelfgemaakte video op YouTube gezet met vele tips en tricks hoe je het beste resultaat kan krijgen. Plus vele voorbeelden van wat je er allemaal mee kan doen en maken: Snel Zelf Brood Bakken Zonder Kneden in beeld (how to do) Veel kijk plezier.

Het deeg dat je gemaakt heb is genoeg voor 2 middelgrote broden. Dus je kan de helft uit het bewaarblik halen en daar een brood van maken, de rest kan je minsten een week in de koelkast bewaren en zo je eigen voorraad vers brood in de koelkast bewaren. Hier kan je zien hoe je het deeg uit het blik moet halen en voorzichtig bewerken tot een bol of stokbrood, en dan laat je het nog eens 30 tot 45 minuten rijzen.

Wat heel belangrijk is om een kommetje of een ovenschaal met water in de oven te doen. Voorverwarmen tot 220 graden en dan het brood tot 30 a 35 minuten laten bakken. Als je het uit de oven haalt zal je de korst horen kraken. Het recept is bewerkt door Sara Linders in lifehacking.nl, vertaald en voor jouw versimpeld: Amazing Artisan Bread for 40 Cents a Loaf – No Kneading, No Fussing, No Kidding. Heb het zelf geprobeerd en hier kan je het resultaat zien.

Met dat deeg kan je in principe vele verschillende dingen mee maken behalve brood. Soepstengels, pizzabodems, kleinere broodjes en zelfs als je met de deegroller wat dunner maakt zo als pannenkoeken van klein tot groot frituren in zonnebloemolie, of het uitgerolde deeg vullen met wat je lekker vind en dicht klappen zo als een mini calzone en ook frituren of de oven in. Dat is pas smullen.

imag3503

zelf gebakken brood 1033

brood 1033

12 gedachten over “Brood bakken zonder te kneden”

  1. Dag Tony, gewoon met zo’n ronde vorm waar je ook een taart in bakt, je klikt de bodem vast 😉

 1. Mike,

  ik krijg met die 680 gr water geen papje, maar toch al snel een redelijk hanteerbaar ‘nat’ deeg.

  Van roeren was even sprake, maar ik moest ingrijpen – met de handen, kneden – om geen bloemresten te krijgen.

  Maar misschien was het water iets te warm – en ging het proces dus te snel ?

  Nou ja, de boel staat op het aanrecht en gaat om 22:00 uur de koelkast in.

  Ben benieuwd!

  (en de tip van het kopje water vooraf in de oven kende ik nog niet)

  1. En!? Hoe is het geworden??? Het roeren doe je met een dikke pollepel en het hoeft geen egale massa te worden en vooral geen papje. Door het rijzen word het vanzelf een grote massa. En als je niet wilt dat het te veel gaat plakken aan je handen, kan je handen flink invetten met zonnebloemolie 😉

Reacties zijn gesloten.