De toekomst van Nederland

Zo als Maxima al zei: De Nederlander bestaat niet! En dat was geen verspreking, ze meende het ook nog. Laten we zeggen dat het een vooruitziende blik in de toekomst is geweest, een slip of de tong van interne salon gesprekken met Bea en consorten. Het volk als kritieke massa die gestuurd moet worden en desnoods als kanonnenvlees, zo word uiteindelijk over ons gesproken door de hoge heren.

De toekomst van Nederland begint zich steeds meer af te tekenen, of eigenlijk de afschaffing en de zeggenschap van Nederlanders over Nederland. Min of meer kan je stellen dat de door ons gekozen politiek de corporate internationale belangen boven alles hebben laten prevaleren, Nederland als exportproduct en doorvoerland. Met de zinnen: ”als we niet meedoen met de grote wereld tellen we niet mee” Waarom wil zo’n klein landje mee tellen en concurreren met de grote wereld en zwaaien met de trots van Nederland.

De Nederlander bestaat niet!

Die trots van elke Nederlander is uiteindelijk bedoeld om de zakken te vullen van de grote multinationals zo als Shell, baggerbedrijven en andere zooi, ja! Daar zit tijdelijk werk in, ongetwijfeld! maar daar hang ook een astronomische prijskaartje aan die voor burgers niet te overzien is en laat staan de verplichtingen waar we aan bloot worden gesteld. Met het steeds grotere wordende belasting druk en geld word goede sier gemaakt via subsidies, ontwikkeling en samenwerking, defensie en via Europa.

En juist door de Europese unie krijgen we via wetten en regels steeds minder te zeggen over ons land en politici kunnen steeds minder verantwoordelijk worden gehouden voor wetten waar zij zo gezegd niets tegen kunnen inbrengen omdat Europa het voorschrijft

Ik vraag me als burger steeds meer af wat je aan politiek hebt? Eerste hebben ze de hele infrastructuur van Nederland opgesplitst en verkocht in de naam van de privatisering, onder het mom van betere en concurrerende prijzen voor de consument en daar mee overladen met een onoverzichtelijke  jungle aan keuze waardoor je door de bomen het bos niet meer ziet. Zijn de belastingen daardoor verlaagd? Is er per saldo de consument daar beter van geworden? Nee! Plus dat de politiek hier mee, zo als met Europa zijn verantwoordelijkheid mooi heeft afgeschoven.

Gooi de grenzen maar open en maak de Nederlander als arbeidskracht onbetaalbaar en afhankelijk van het buitenland. Ik denk zo maar dat binnen 200 a 300 jaar zo als Maxima al zei, de Nederlander en Nederland echt niet meer zullen bestaan … Kan er niets aan doen. Het is voor de identiteit van de Nederlander een doem scenario, maar als ik de tendens van de afgelopen 20 jaar kijk kan ik niets anders concluderen dat politici het voor mekaar hebben gekregen dat wij steeds meer betalen en steeds minder er voor krijgen, plus dat zij niet aansprakelijk en verantwoordelijk kunnen worden gehouden dat ze Nederland weg hebben gegeven en overgeleverd aan internationale marktwerking en luchtkasten die banken hebben gecreëerd met toestemming of in opdracht van de politiek op advies van private adviseurs en lobbyisten.

Dit hier onder (Video) is toen ik nog hoop had in het voortbestaan van de Nederlander 😆


2 gedachten over “De toekomst van Nederland”

  1. Ik hoop dat over een aantal jaar, Nederland wordt geregeerd door een zwarte vrouw of een marokkaanse. En dat we allemaal haar slaafjes zijn. Ik ben trouwens gewoon nederlander

  2. DE nederlander bestaat niet, DE europeaan of amerikaan ook niet.

    Elk individu is er eentje.

    En de toekomst, dat zal de tijd wel leren.

Reacties zijn gesloten.