Nederlander bestaat niet

Die woorden blijven nog steeds in mijn achterhoofd nadonderen. Wat een uitspraak. Zelfs ik van half zuidelijk bloed, maar wel te verstaan geboren in de Oranje kliniek in Scheveningen weet wat de Nederlander is. En vanuit eigen ervaring voel ik mijn meer Nederlander dan Italiaan, al word ik in Italië als Nederlander gezien en hier als Italiaan, maar dat terzijde. De uitspraak van Maxima komt door dat zij zich niet onder het volk heeft begeven en haar uitspraak van een andere perspectief bekeken moet worden. Maar om lang verhaal kort te maken : De Nederlander bestaat wel degelijk ! BIERTJE ?


En zo als je kan zien heb ik mijn zelf weer aardig belachelijk gemaakt. Hier onder de echt toespraak van Maxima en hoop dat ze mijn filmpje nooit te zien zal krijgen 🙂 Máxima geraakt door hevige kritiek


20 gedachten over “Nederlander bestaat niet”

 1. Ben weer es komen gluren naar je site na een lange tijd maar elke keer lig ik weer dubbel je bent echt gek als een deur whahahaha,kwou dat elke nederlander was zoals jij! Je bent echt een kanjer! haha ga zo door aub!!!

 2. Haha jij bent ook zo gek als een deur,een echte nederlander dus! proost!!! We nemen er nog 1tje…op jou! hihi

  groetjes van een medelandse!

 3. Als half nederlander en half wit-rus maar toch geboren in Nederland vóel ik me zeker Nederlander. Ik denk wel dat als je de geschiedenis van alle Nederlanders gaat bekijken een aantal eeuwen terug dat we allemaal wel buitenlands bloed in de familie hebben, denk aan Hugenoten, Spaanse soldaten en nog veel meer. Het gevoel om Nederlander te zijn bestaat echter wel. De ras echte Nederlander is een minder voorkomend diersoort denk ik 😉

 4. Gaaf Mike!

  Leuk filmpje 🙂

  Sja, een koekje? Hier is het hele pak altijd leeg als ik het neerleg (ook als ik het niet neerleg 😉 ).

  Je weet af van 12 oktober?

 5. We moeten toch een keer een afspraak maken. Ik, baret en zonnebril op en wellicht kan ik nog wat "radicaals" regelen. Moet te doen zijn.

 6. Soms ben ik nog wel trots op het Nederlandschap maar vaak is het gevoel er nauwelijk of helemaal niet meer. Nederland is 20 jaar geleden in de uitverkoop gegaan ZWAAR KLOTEN.

 7. Ik ben half Roemeens, maar ben onder de schaduw van de Efteling geboren. Ook ik voel me Nederlander, alhoewel het trotse gevoel er niet zo heel erg meer is. Maxima kan lekker lullen tijdens een presentatie, maar ze slaat de plank behoorlijk mis…

 8. Proost, Madbello. Je had zeker een biertje te veel op of is het zo, dat de Nederlander zijn eigen taal niet hoort te kennen? Onthullen is iets anders dan omhullen, om maar iets te noemen. Maar, Madbello, eerlijk gezegd ben ik het met Maxima eens, want ik wil niet horen bij mensen van de biblebelt, om maar eens iets te noemen en jij, dat denk ik te weten, ook niet. Dat zijn ook Nederlanders en ja, dat ene koekje bij de koffie of thee, ik heb er nooit aan kunnen wennen, als Nederlander.

 9. Hahahahahaha die Mike joh. Als halve Italiaan gehuld in de Nederlandse Vlag, de perfecte omschrijving van de Nederlander in één woord: Biertje!!

  Maxima moet als hele Argentijnse maar even in de leer bij jou! 😉

 10. Eigenlijk hadden we dit samen moeten doen, dan was het 10 keer beter geworden, vooral jij met je groene baret 🙂

 11. Mooi, man! Een dikke lol! Ik ben uitermate trots op je. Een halve Italiaan (klinkt een beetje oneerbiedig, maar goed…) gehuld in een joekel van een Nederlandsche vlag. Ik zal mijn vlag ook weer eens tevoorschijn halen… maar goed, laat je vlag niet over de grond slingeren.. dan moet-ie eigenlijk verbrand worden, daar het dan vlagschennis betreft.. Anyway, keep up the good work!

Reacties zijn gesloten.