De Pool bestaat wel

 

Zou Maxima toch gelijk hebben ? Deze krantenkop is al een paar dagen oud, maar voor mijn niet minder van toepassing en te treurig voor woorden. Wij Nederlanders zijn daar verantwoordelijk voor. Met al die werkeloze die we hebben, al genietend van een riante uitkering, ”arbeidsongeschikten” die zwart bij klussen. Dat is zo maar een gedachte, waar is het gevoel dat voor je vaderland moet werken. We hebben de mensen en de infrastructuur, maar zo als het blijkt, zijn we daar te goed voor en deels verantwoordelijk aan de uitverkoop van Nederland. “Alle vrouwen zijn mooi alleen de glazen alcohol zijn te klein!” Metro

9 gedachten over “De Pool bestaat wel”

 1. @ Mike, Nee niet direct maar geef hen wel adviezen op het gebied van ontwikkelingen sociale zekerheid en wetsontwikkelingen daaromtrent 😉

 2. @Mike : geduld, mijn vriend. Ook in die mooie wijken waar jij het over hebt wordt de één na de ander opgeroepen door de Sociale Dienst om maar ff uit te leggen waar ze alles van betalen. Hebben ze geen goed verhaal:einde WWB-uitkering! Er is op de achtergrond van de maatschappij een "zuiveringsoperatie" aan de gang o.h.g.v. eindeloze sociale zekerheid. Misschien is deze operatie er debet aan dat bepaalde doelgroepen zich beginnen te roeren; het gratis-geld-land houdt op te bestaan en het werd godverdomme ook tijd ook!

 3. @ SirCumSized : Wat een prachtige reacties, ik zou daar bijna een item van kunnen maken. Ik ben het met je eens, maar helaas ken ik veel mensen in de schilderswijk en camp, waar een volksport is om niet te werken, te frauderen en daar trots op te zijn ook. Daar zijn er nog te veel om mijn ogen voor dicht te knijpen, maar zo als je zegt, zouden deze gevallen als psychosociale problemen kunnen worden bestempeld en de dwang is niet groot genoeg om ze aan het werk te krijgen.

 4. @Mike: even een update, de laatste 3 jaren is er enorm veel veranderd in ons stelsel van Sociale Zekerheid. Om nu in de WAO te komen moet je "kop van je romp gescheiden zijn", dus weinig WAO'ers komen erbij. Het bestand aan bestaande WAO gerechtigden is de afgelopen jaren drastisch herkeurd. Hierbij wordt gekeken wat je wél kunt en niet meer wat je níet kunt, dus ook die doelgroep wordt afgeroomd. Gevolg: minder WAO'ers.

  Deze zelfde acties gebeuren bij de WW'ers én bijstandgerechtigden (WWB). Met als gevolg dat er wel degelijk minder mensen met een uitkering thuis zitten. Sterker nog; we hebben nog nooit zo'n laag volume uitkeringstrekkenden gehad. Er blijft wel een (harde)kern aan mensen over met een enorme achterstand op de arbeidsmarkt; mensen met psycho-sociale problemen, mensen met een enorme taalachterstand en natuurlijk ook nog een enkele die er de kantjes vanaf probeert te lopen. Daarnaast trekt voor werkgevers de economie enorm aan en zij zitten verlegen om arbeidskrachten. Indien zij die niet kunnen krijgen in Nederland dan wijken zij uit naar bijvoorbeeld de Polen. Die hebben een betere werk-ethos, zijn tevreden met weinig gezien hun economische positie en zijn zeer arbeidsproductief. Niet leuk dit "verdringseffect" maar gezien hun belangen wel begrijpelijk.

 5. Geef ze eens ongelijk als ik in Polen zou wonen en ik kon naar dit welhalla Nederland dan ging ik ook aLS EEN SPEER HIER NAAR TOE. Dat wij er geen FUCK wijzer van worden sterker nog Nederland gaat zo nog sneller naar de KLOTEN. Maar ja wie houdt het nog tegen ????

 6. Op de een of andere manier zit in dit land iets goed fout, ik heb zelf 2 jaar in de ww gezeten voor ik weer een baan gevonden heb. Ik heb in die 2 jaar meer dan 200 sollicitatiebrieven geschreven , en ben 3 keer voor een gesprek uitgenodigd. Het CWI heeft al die tijd geen flikker voor me gedaan, ik ben er 2 keer geweest, om de ww-inschrijving te halen en om weer ingevuld terug te brengen. Ik was toen 49 jaar.

  Werkgevers verrotten het nog steeds om ouderen aan te nemen, ja zwart…..dan kun je overal terecht, dat heb ik wel gemerkt. Misschien dat veel Polen hier zwart werken?

 7. Ik zat meer te denken aan mensen die thuis zitten met een uitkering, dat zijn er genoeg, als mensen van uit Polen komen, waarom niet de bijstanders naar het werk brengen, dat moet toch niet moeilijk zijn, toch ?

 8. Mike; "wij" zijn zéker verantwoordelijk voor de eventuele instroom van bejaarde buitenlandse arbeidskrachten. De stereotype échte Nederlandse oudere werknemer wil meestal niets anders dan zo snel mogelijk in de VUT/pensioen en dan maar gaan vissen, biljarten of de kleinkinderen verwennen. Het aantal ouderen van nu, die toch nog hun vitaliteit en levensvreugde willen halen uit werken , is op dit moment enorm laag. Ik verwacht dat de "nieuwe generatie ouderen" daar anders mee zal omgaan maar tot die tijd moeten we het doen met buitenlandse arbeidskrachten?

  Daarnaast ontbreekt het bij de meeste bedrijven aan een actief ouderenbeleid, dus ook werkgevers zullen het werken voor en met ouderen aantrekkelijker dienen te maken…

Reacties zijn gesloten.