High-fructose corn syrup. Of wel HFCS, Glucose-fructosesiroop, glucosesiroop en fructosesiroop is gewoon een super geconcentreerde zoete maisstroop die overal in word gestopt, zo als in: frisdrank, vruchtensap, hamburgers, ijs, koeken, brood, worst, sauzen, chips, snoep, ontbijtgranen, babyvoeding, bier, pizza, cornflakes, gebak, vlees, gemodificeerd zetmeel waar van alles in kan zitten?! enz. enz. noem maar op! Het is door Amerikaanse subsidies veel en veel goedkoper dan gewoon rietsuiker.
Het was al langer bekend dat het waarschijnlijk slecht was en de oorzaak van onder anderen diabetes en obesitas, maar nu eindelijk wetenschappelijk bewezen en onderzocht door het Princeton University research team en natuurlijk ook daar verder te lezen op princeton.edu: sweet problem: Princeton researchers find that high-fructose corn syrup prompts considerably more weight gain
Glusose-fructosestroop kan in sommige gevallen hoge concentraties kwik bevatten, wat een gevaar kan vormen voor de gezondheid. wikipedia.org
What is Fructose and Is it Bad for You? By Helen Sanders: healthambition.com
Wetenschapelijk? Een artikel om serieus te nemen dus!
dan hebben we nog MSG monosodium Glutamate(E621) en dan nog Aspertame, asculfame, sucralose, asculfame, en fluoride, sodium sulfate…
Ja vind je gek dat mensen tegenwoordig dikker worden en allerlei ziektes krijgen.
Tja dan maar aan de biologische shit maar dat is vaak ook niet te vreten. Ik eet het meeste daarvan niet maar in bier?…
ik heb het nooit gehad voor al die light en vervangingstoestanden. Liever één echte cola of volle snee kaas dan die lightproducten waar je zogezegd heel veel mag van eten zonder dik te worden.
En van die vervangende zoethouders baal ik helemaal. Geef mij maar een echt klontje suiter.
Zo langzaam maar zeker kunnen we niets meer eten of drinken