Mijn eerste gehaktbrood

Dit is mijn eerste gehaktbrood die ik ooit gemaakt heb. Dat was altijd mijn droom, ooit en altijd in Amerikaanse films gezien, maar nooit iemand in mijn buurt of familie die zich aan gewaagd heeft, dus bij deze mijn eerste project voor 2010. En kan niet anders zeggen dat het goed gelukt is en met een beetje majo en mosterd is het best te vreten.

Voor als er echt liefhebber zijn heb ik wel mijn geïmproviseerde recept, maar het is wel fucking veel werk als je het wil maken zo als ik het heb gemaakt, maar het kan ook veel simpeler en in geen 1/2 uur klaar. Laat het weten ;-) 

En misschien wel tijd om een heuze recepte item om de zo veel tijd hier op MB. Is dat een idee ???

13 gedachten over “Mijn eerste gehaktbrood”

 1. @Liesbeth : Ha ! Je heb het gevonden, het is gewoon een kwestie van smaak.

  @Rob: Daar zat ik toevallig al een paar dagen geleden aan t5e denken.

 2. @Barry : Ook de beste wensen, gehakbrood is zo gemaakt als je het voor je zelf niet te moeilijk maakt. Heb je al je vinders nog?

  @Pascal Summer, Jij ook, en snel ook bij jouw kijken, ik was je een beetje uit het oog verloren.

  @Jabir : Hoe veel wil er hebben : http://www.smulweb.nl/zoeken/?type=recepten&query… 🙂 ik improviseer altijd, maar in die van mijn zijn vers gepofte kastanjes, walnoten, peterselie, munt, peen, selderij, bos paddo's, ui, knoflook, spekkies en 6 eieren op 1600gr rundgehakt, nootmuskaat, oregano.

  Een uur in de oven op 180 graden.

  @Geertje : De eieren zijn natuurlijk gekookt, maar ik denk dat je te vet gehakt had, het niet veel mee dan het bakken van een grote hamburg.

  @Edwin : Vat, ik hou je niet tegen 😉

 3. Ziet er niet slecht uit!

  Heb het ook een keer geprobeerd, maar er bleef weinig gehakt over; teveel vocht.

  Leuk die eieren!

  Heb je die er rauw of gekookt in gedaan?
  .-= Kijk ook eens op Geertje´s laatste blog item : ..Aanrijding Station Rijswijk =-.

 4. Oh ja Koffiekitten mocht je dit lezen, ik kan niet meer op jou website komen ik krijg een foutmelding en dan word jou pagina afgesloten :(.

  Maar ook voor jou een super goed en gezond 2010 ook voor de kleintjes en je man!!!.

 5. Heeeeey MadBello, als eerste een heel goed en super gezond 2010. En dat er maar weer veel eigen items zoals deze mogen komen dit jaar.

  Ziet er goed uit dat gehaktbroodje, lijkt me wel leuk om dat eens op een zondagmiddag in elkaar te draaien. Ga het ook een snel proberen

 6. @Lisa : Idd een giller, een ei ? Ik heb er 6 in gedaan in de hele lengte van het brood, zo dat iedere plak zo'n mooie schijf heeft 😉

 7. Giller, ik had het net over met een vriendin hoe lekker gehakt brood wel niet is. En vooral dat sommige mensen een ei er in doen voor de sier!
  .-= Kijk ook eens op lisa´s laatste blog item : ..Een Nieuw Decennium =-.

Reacties zijn gesloten.