Lang leve de kiloknaller

timthumb.phpHeeft de Politiek in de Kamer nou echt boter op hun hoofd? Decennia lang zijn ze lyrisch over de liberalisering van zowat alle overheidsdiensten, privatiseren en zoveel mogelijk aan de marktwerking overlaten en nu gaan ze zich bemoeien over de prijs van het vlees in de supermarkten!? Ja echt! Mijn broek zakt er van af.

Marktwerking willen ze toch!? Niet zeiken over goedkoop vlees als je op mensen bezuinigd…

Marktwerking is alleen goed op diensten waarvan mensen niet afhankelijk van zijn en geen onderdeel zijn van de infrastructuur van een land. Zo als geldverkeer, communicatie, zorg en medicaties, scholing, vervoer, voeding, enz enz. Kan er gewoon niet bij dat er in Tweede Kamer zich druk maken en urenlange discussies voeren om de kiloknaller in grote supermarkten te verbieden, terwijl bij de kleine Turkse slager bij mij om de hoek het vlees sowieso de helft goedkoper is dan bij de grootgrutters, en dat zonder dat het aanbiedingen of acties zijn…

Natuurlijk ben ik tegen dierenleed. Maar het is de zelfde overheid dat door regelgeving, milieunormen en belastingdruk de boeren verplichten om zo efficiënt mogelijk te werken om een redelijke boterham te verdienen. Werkt de marktwerking eens in het voordeel van de consument, probeert de overheid er een stokje voor te steken.

Laten ze eerder de echte serieuze problemen aanpakken en menselijke leed die door de zelfde overheid zijn veroorzaakt. Zo als het leed in de geprivatiseerde zorg en mensen overgeleverd aan ondoorgrondelijke budgetpolissen, zorgcontracten, geen geld voor borstkanker patiënten, longkanker medicijnen, het uitkleden van de thuiszorg en nu onderhand onbetaalbaar voor de minima. Miljarden oorlog en militaire acties in andermans landen die immigratie aangewakkerd hebben en vluchtelingen hier als vee in hallen opbergen en om de 72 uur nutteloos als vee van hot naar her verplaatsten en ondertussen miljarden uitgeven aan een JSF project, een straaljager die nog steeds niet naar behoren functioneert, zo iets als het miljarden Fyra debacle en de rampzalige privatisering van de NS, waar de consument in de spits als veevoer word vervoerd. En wat dacht je van al die met miljarden gesubsidieerde kolencentralen die onlangs zijn gebouwd en weer moeten sluiten. Alle miljarden van de Hollandse gasbel verkwist aan politieke ambities en laksheid zonder naar de toekomst te kijken, ze hadden het voorbeeld van Noorwegen moeten nemen en zo het toekomstige landsbelang moeten dienen. Waarom moeten we zo veel bezuinigen? Omdat er banken gered moesten worden voor tientallen miljarden die uiteindelijk maar een paar miljarden gaan opbrengen, enz enz.

Ze zouden zich kapot moeten schamen! Dat zij de bevolking hebben overgeleverd aan het gelobby van het neoliberalisme door multinationals en financiële markten en nu in de Kamer een beetje lopen gaan zeiken over de kiloknallers, echt lachwekkend en niet meer serieus te nemen. Ze zijn er in getrapt en de politiek heeft alle credits verloren als volksvertegenwoordigers. Het enige wat nog een beetje goedkoop is wil de overheid het door onze neus boren.

loesje marktwerking

5 gedachten over “Lang leve de kiloknaller”

 1. Hij pretendeert tegen de regering tekeer te gaan, dat ze niet vlees van de mensen moeten afpakken. Maar intussen heeft hij een nare foto van vlees, een akelig hoofd en een onbeschaafde tekst, zeker in het begin. De negatieve associatie met vlees, die niet echt bewust binnenkomt, wordt keurig verborgen achter de tegenovergestelde boodschap.

 2. Ik heb besloten vanaf 2016 (eigenlijk nu al) totaal niet meer druk te maken over dingen die mij niet aangaan of toch niet kan veranderen. Ook heb ik “ikke ikke ikke en de rest kan stikke” weer terug in leven geroepen, zo lang wij het thuis goed hebben vind ik het prima, ieder zijn eigen broek maar omhoog houden.

  Wie iets van mij wil kan daarvoor zijn poeplap trekken (uitzondering daar gelaten).

  De vrienden die wij hebben/hadden bleken ook niet te zijn wat ze waren (bedankt dat jullie jezelf voortgeplant hebben) de lol die we altijd hadden is verruild voor praatjes over dikke zwangerschapsbuiken, persweeën, jankbaby’s, strontluiers, en de godganse middag/avond kindertelevisie aaaaaaaaaaarg. Een ander gespreksonderwerp is niet mogelijk

  Nee een gezellig avondje even naar de bios of ergens wat drinken zit er niet meer. Nee dit moet weken vooruit geplant worden en dan zelfs op de dag zelf is het maar de vraag.

  Nee voor ons geen wandelende strontfabrieken (behalve ons trouwe viervoeter) hebben wij ons voorgenomen, wij hebben er niets mee.

  Wat vroeger dikke vrienden waren zijn nu mensen van een andere planeet, mensen waar wij geen touw meer aan vast kunnen knopen. Kan ook echt niet snappen dat het ooit zo leuk en gezellig was, en nu op visite gaan een kwestie geworden is van moeten maar a.u.b. binnen 1,5 uur weg anders sla ik m’n kop tegen de muur. Uitnodigen is meer omdat het zo netjes is maar eigenlijk liever met z’n twee lang uit op de bank romantisch kaarsjes aan filmpje op en genieten. Genieten van de rust en dat je met niemand rekening hoeft te houden.

  Mijn oprechte excuses voor dit non-geratel op je blog, maar moest het toch even kwijt bij gebrek aan een eigen blog.

  PS zoek je nog iemand die af en toe een stukje schrijft 😛

  1. aaAAAHHh! Geweldige reactie en alle begrip er voor en snap het helemaal. Hier idem dito onderhand, maar soms moet het uit. Inderdaad, lekker genieten van het moment, het enige wat je hebt 😉

   1. Dat klopt het “nu” is het enige wat bestaat, toekomst bestaat niet want dat is er (nog) niet. En dingen waarvan je zegt dat doe ik in de toekomst anders kunnen geheel anders uitpakken door dingen die in het “nu” gebeuren, waardoor de toekomstige nu eigenlijk heel anders is dan de geplande nu.

    Leer toch nog wel een hoop hier op jouw bloggie 😉

Reacties zijn gesloten.