Nachtbrood

In de nacht en de ochtend vinden de leukste en fijnste dingen plaats. Zo als broodbakken, vrijdag na je werk even opruimen en dan het broodmix maken, in geen 10 minuten klaar met als basis: brood bakken zonder te kneden. Echt zo gebeurd, maar dan moet die mix 2 uur rijzen, eruit halen, lichtelijk masseren en emulgeren, nog even laten staan en dan in de bakblik doen en weer een uur laten rijzen. Oven aan doen en voor je het weet is het alweer midden in nacht. Deze keer in plaats van 680 gram lauw water heb ik er 4 eieren en 100 gram volle melk bij gedaan en de rest lauw water om het wat zachter en feestelijker te maken.

De foto alleen al vond ik al heel smakelijk en de geur was als vliegende engelen die reetpufjes laten zo je neus in en je speekselrieken in je mond doen overwerken, echt!

zelf gebakken brood 1033

Reageren met je Facebook:

MADBELLO
Geschreven door de Web Connector, Watcher, Goeroe, internet expert en margeblogger. Gewoon een Haagse/Italo dyslectische allochtoon die het leuk vind om te internetten. Voor contact kan je me het beste mailen naar:
madbello@gmail.com
MADBELLO on EmailMADBELLO on FacebookMADBELLO on FlickrMADBELLO on GoogleMADBELLO on InstagramMADBELLO on LinkedinMADBELLO on PinterestMADBELLO on TumblrMADBELLO on TwitterMADBELLO on VimeoMADBELLO on WordpressMADBELLO on Youtube

Maak mij blij en geef reactie :D