En dat als voorgerecht! Heel simpel en supersnel te maken, maar wel met een WOUW smaak sensatie. Juist door de simpelheid en eerlijkheid en de pure basis aan ingredienten. Beelden zeggen meer dan 1000 woorden, dus in plaats van vele letters hier onder de foto’s van dit voorgerecht die ik naar eigen zeggen zo genoemd heb. Of het zo heet weet ik niet, maar wel zoiets in de trant van ”mozzarella in carozza” maar dan anders.
Dit is een foto van het eindresultaat van een mozzarella. Maar je kan deze mozzarella in de zelfde setting in vieren delen, of met tientallen afzonderlijke mozzarella’s. Kijk hier onder naar de andere 6 foto’s en stappen:
Mozzarella in het zakje!
Een hele mozzarella op een bord!
Je neemt een blik tomaten en die doe je door de blender. Of je kan het met een vork grof hakken en snijden, dat kan ook lekker zijn met een wat grovere structuur van de saus.
2 tot 3 eetlepels koude tomaat over de mozzarella! Meer mag ook…..
Ruim gedroogde oregano over de pomodori en mozzarella!
En daarover doe je wat zout en een flinke scheut olijfolie naar smaak. Grove zeezout korrels, maar gewoon zout kan ook als het maar goed verdeeld is. Grof gemalen peper erbij is ook een optie, maar dat is een kwestie van smaak, ik zou het niet doen!
En voor erbij, al is het op zichzelf een traktatie genoeg natuurlijk zelfgemaakte crostini. Maar geroosterd brood uit de oven met knoflookolie is ook prima, met eventueel wat snippers mozzarella er op met een paar druppels pittige olie of honing.
En klaar is Mike! Ziet er misschien al ingewikkeld uit, maar in minder dan 60 seconden kan je dit al op tafel hebben……. 😀
Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.