Mike’s Hete Honing

Mikes-Hot-Honey-5Mike’s Hot Honey is een zoet en pittige saus en het schrijnt een hele rage te zijn in Amerika. Ze doen het werkelijk overal op, op kaas, advocado, zelfs pizza’s, vlees, in de salade, enz enz. Kreeg het als tip van Antoinette en ook nog eens naam mij vernoemd, LOL. Kon niet zo snel het recept vinden, maar in de video van ruim 8 minuten hier onder kan je ongeveer zien hoe hij het maakt en als je het mij vraagt zijn de verhoudingen niet eens zo relevant.

Het is heel simpel en het bestaat maar uit 3 ingrediënten. Hete chilipepers, azijn en honing. je doe de chili met een flinke scheurt azijn in de blender, dan in de pan, flink honing erbij en langzaam aan de kook brengen en 10 minuten zachtjes laten doorpruttelen. En dat alles door een zeef in een pot of knijpfles, afkoelen en klaar is Mike.

Deze dressing of saus zal je leven veranderen. Maar vergeet vooral niet eerst de video van de echte Mike te kijken, daar staat het fijntjes allemaal heel vaag uitgelegd, omdat het echte recept natuurlijk super geheim is.

This Condiment Will Change Your Life: Mike’s Hot Honey from SkeeterNYC on Vimeo.

De video is via: foodcurated.com en deze saus heeft zelf een Facebook pagina en ook te volgen via Twitter.

Ik heb het zelf vandaag gemaakt. En kan niet anders zeggen dat het verrukkelijk is, lekker zoet natuurlijk, maar na een paar seconde na de eerste hap voel je een milde smaakexplosie en hitte in je mond die je naar meer doet smaken. Ik zeg doen!

En met het rest van de prut van de uitgezeefde chili, azijn en honing heb ik maar ondergedompeld met olijfolie en in laten trekken. En wie weet wat voor lekkere hete olie voor als dressing er van komt.

Mikes-Hot-Honey-6

Mikes-Hot-Honey-5