Wondermiddel tegen Alcoholverslaving: Baclofen

Olivier Ameisen, een Franse cardioloog heeft het middel gevonden. Baclofen, een 45 jaar oude en beproefde medicijn, een spierverslapper met nagenoeg geen bijwerkingen.
Maar zo als jullie al kunnen vermoeden, heeft de farmaceutische industrie, de wetenschap, doktoren en instanties totaal geen interesse in dit middel als behandeling tegen alcohol verslaving, waar natuurlijk geen patent meer op rust en dus ook niet meer op verdiend kan worden.

Olivier Ameisen was zelf jaren lang alcoholist en vind het geen bezwaar om deze medicijn dagelijks te gebruiken, zo als hij dat zelf doet. En in een passage in de (papieren) Spits: Wondermiddel tegen alcohol. Hier onder wekte mijn nieuwsgierigheid:

Dat is waar elke verslaafde naar op zoek is: naar een gevoel van rust eigenwaarde en geluk.
HA HA die boefjes, wat niet in de Spits staat kan je vinden op Wikipedia:

De spierverslapper is chemisch bijna identiek aan de partydrug gamma-hydroxyboterzuur (GHB). Het is verwant, maar niet identiek, aan veel voorgeschreven benzodiazepines als diazepam en oxazepam.

Dat verklaart een hoop, dat spul Baclofen is gewoon hartstikke lekker spul om dagelijks te slikken, gewoon een drugs waar nauwelijks bijwerkingen heeft en dat willen ze natuurlijk niet bekend maken.
Omdat natuurlijk, vrij verkrijgbare, onschuldige middelen, geluk uit een potje nog steeds taboe is, of liever gezegd niemand kan daar aan verdienen.
Oh ja! Vergeet bijna te vertellen dat die Franse cardioloog Olivier Ameisen een boek heeft gescheven wat in Frankrijk al veel stof heeft doen opwaaien: The end of my addiction


Interviews

Lees hier een interview met Olivier Ameisen op Psy.nl.

Lees hier een interview met Olivier Ameisen in Medisch Contact.

Lees hier een interview met Olivier Ameisen in Metro.

Lees hier een interview met Olivier Ameisen in Spits.

Beluister hier een interview met Olivier Ameisen en prof. dr. Cor de Jong op BNR Nieuwsradio Gezond op maandag 2 november 2009.

Bekijk hier een interview met Olivier Ameisen in ABC News.

Lees hier een recensie in Alcohol & Alcoholism, het tijdschrift van de Britse Medical Council on Alcohol, voor professionals in de verslavingszorg.

Internationale pers over buitenlandse edities van Het einde van mijn verslaving.

Bron : nieuwezijds.nl

334 gedachten over “Wondermiddel tegen Alcoholverslaving: Baclofen”

 1. I easy want to tell you that I am new to weblog & definitely liked this blog site. Very likely I’m going to bookmark your post. You absolutely have wonderful stories.

 2. Good article for the great help for the more information all people for the effective solution for the great movement.Alcoholism & drug neglect is a significant public health issue & impacts millions of people & their families worldwide. Thanks for sharing.

  Regards,

  Kamagra Oral Jelly

 3. Ik ben er vanaf! Nu heb ik alles in een mooi stuk weggeschreven wat mijn ervaringen waren de afgelopen weken maar dat is te groot om hier te plaatsen. Korte samenvatting, ik voel me als herboren! En een ieder met een verslaving in het algemeen die het niet wil aangaan, kan ik niet begrijpen.
  En heb tevens vier weken in een ontwenningskliniek gezeten en ik vind het een schande, grote schande hoe daar omgegaan wordt met intenties van de cliënten! Ik wil het ook wereldkundig maken, dat heeft de ontdekker van dit medicijn zeker verdiend.

 4. ik zal eens rondvragen…..ik ben heel blij voor je dat je wel met zo een lage dosering dit voor elkaar hebt gekregen, mn vriend gebruikt nu als onderhoudsdoseribng 50 mg baclofen; het is echt fantastisch, na dertig jr zuipen; hij had geen hoop meer dat er nog iets hielp, nou dit helpt!

 5. Ik ben zware wijn drinkster geweest en met Baclofen 10mg ben ik na 2 jaar helemaal gestopt met alcohol. Tussentijd had ik wel een aantal keer terugval gehad maar steeds kortere periodes tot een einde. Ik heb geen behoefte meer aan alcohol. Dit middel helpt naar mijn mening wel op een voorwaarde na, dat je aan toe bent met alcohol te stoppen en erken je het probleem.

  Ik heb nog 15 verpakkingen á 30 st. Baclofen 10mg over dus als iemand nodig heeft tegen de apotheek inkoopprijs, reageer dan op mijn verhaaltje of agp.online-at-hotmail.com

  1. Hallo, ik ben ook een zware wijn drinkster geweest, slik nu refusal om te voorkomen dat ik een terugval krijg. Maar ik blijf af en toe de behoefte hebben om te drinken. Ik ben daarom ook benieuwd naar het middel baclofen, en zou het graag willen proberen.
   Dus wil graag wat van je overkopen om het te proberen.
   Zeg maar hoe we dit gaan doen.

   Groetjes joyce

  2. graag koop ik deze medicatie voor mijn vader graag uw prijs per potje, a.u.b.Is de dosage genoeg???

   1. lage doseringen in het begin hielpen niet…….. tot je de juiste dosering (onderhouds) te pakken hebt en de trek weg blijft

 6. Wat heerlijk om dit allemaal te lezen! Nadat de verslavingsarts mij het middel niet wilde voorschrijven begin ik binnenkort een traject via een psychiater die wél wilde. Ik sta te popelen om er vanaf te komen!

 7. Ik heb het gekregen van mijn huisarts, misschien ook omdat ik al jaren iedere dag dronk.
  Ik was dus ook al jaren verslaafd, ik dronk iedere dag van dat ik opstond tot ik ging slapen en dit was uiteindelijk ook niet meer houdbaar binnen ons gezin.
  De eerste dag dat ik Baclofen gebruik is meteen een dag zonder alcohol, en dit is al jaren niet meer gebeurt.
  Heeft het met de Baclofen te maken of heeft het met de wilskracht te maken omdat ik er echt wel vanaf wil ?

  1. het heeft absoluut met het middel te maken……. bij hem werkte ook alle andere middelen niet die verslavingszorg in ned. voorschreef

  2. Hoi, ik ben al jaren een stevige drinkster, ik ben nu 45 jaar.
   Ik slik iedere dag refusal om te voorkomen dat ik ga drinken, dat is mijn hulpmiddel.
   Ik heb gelezen dat het middel baclofen je een bepaalde rust geeft, het is eigenlijk een spierverslapper. Toevallig heb ik vanavond voor het eerst op tv over het middel baclofen gehoord.
   Daar vertelde ze dat het gebruikt wordt voor mensen met een alcohol verslaving. ik ga dit zeker met mijn arts bespreken, ik wil het wel proberen, baat het niet dan schaat het niet. gr joyce

 8. Ik ben al jaren alcohol verslaafd en de laatste twee jaar dronk ik iedere dag ongeveer 30 blikjes bier per dag.
  Vandaag ben ik begonnen met Baclofen te nemen omdat ik echt van mijn verslaving af wil.
  Heb deze morgend 2 tabletjes van 50mg. ingenomen.

   1. het is een schande dat het door jellinek onder de pet word gehouden….ze laten ze liever kreperen,zodat zij meer geld op zak hebben

  1. Sorry voor het foutje hierboven,
   heb deze morgend 2 tabletjes van 25mg ingenomen, 50mg. in totaal dus.

   1. is ook het enigste middel dat mn vriend na dertig jr heeft geholpen…….alleen moeilijk te krijgen via huisarts in nederland

 9. aub weet iemand misschien een dokter die hoge doseringen vaqn baclofen voorschrijft, voor mn vriend, dit is het enigste middel dat bij hem helpt, maar niet in lage doses

 10. hoi,
  even een aanpassing op bovenstaande !

  Zonder Bacllofen had ik dit "NIET" gered !

  (het woordje "niet" vergeten)

 11. Hallo allemaal,

  wil alleen even melden dat ik 2 jaar droog sta !
  Zonder Baclofen had ik dit gered.
  Geen nare bijwerkingen, alleen de goede.
  Zit op 60 à 70 mg. p/d (nog steeds).

  écht, er is een nieuwe wereld voor mij open gegaan.

  Voor de beginners: ga dóór en veel succes gewenst.

 12. Hallo Wal,

  ik zelf, heb het via de huisarts.
  Je ha. heeft "zwijgplicht".
  Op je recept zal waarschijnlijk "voor spieren" staan.
  Ga gerust met hem/haar praten,

  Succes

 13. Hallo mede leefgenoten, graag willen wij, ( m en vr) samen van onze alcoholverslaving af komen. Is er iemand die ons kan vertellen waar je vertrouwd Baclofen kunt kopen, of als je via huisarts doet, of hij/zij verplicht is te melden van onze verslaving, i.v.m. kinderen.. we weten het niet.

  Graag een reractie, we blijven deze site volgen, zodat steeds meer mensen een oplossing kan worden geboden.

 14. Beste,heeft iemand ervaring met het gebruik van Baclofen in combinatie met rilatine? Ik ben 24 jaar en wil na verscheidene pogingen tot stoppen met drinken nu toch baclofen proberen. Ik studeer geneeskunde in mijn laatste jaar en heb een zwaar (dronken) studententijd achter de rug en besef maar al te goed dat ik niet normaal kan drinken. Dagelijks de craving naar alcohol en “1 is te veel en 10 is te weinig”, ik drink tot ik comateus zat ben. Ben al enkele keren een paar maand volledig gestopt maar toch blijf ik elke dag zin hebben in drank, elke avond komt de craving terug. Voor mij is elke dag een strijd om te zeggen vandaag drink ik niet maar het verlangen verdwijnt echt niet.Ik heb ADHD en ben zeer impulsief en neem en geloof er ook sterk in dat mijn alcoholprobleem daar ook mee te maken heeft. Ik neem +- 40mg rilatine per dag maar vraag me af of er enige interacties zouden zijn als ik start met baclofen. Ik lees hier dat je wat moe wordt van baclofen enzo, mss moet ik eerst gewoon puur baclofen nemen en geen rilatine en kijken wat het geeft, of gewoon rilatine nemen zoals ik gewoon ben. Ik ga er volgende week mee starten en dus zoals iedereen die het probeert de dosis laag beginnen tot ik voel dat de craving weg is.Heb ook wat “angst” dat ik nog maar 24 jaar ben en ook lees dat indien je stopt met baclofen je terug hervalt, ik ben 100% bereid het te nemen als het werkt voor heel m’n leven maar gezien de korte termijn studies maak ik me toch wat zorgen omtrent het zeer langdurige gebruik dan. Allessinds elke dag zonder het craving gevoel is een echte extra dag in mijn leven. Nu is een receptie, een verjaardagsfeest, geen plezier voor mij, het is jaloezie op de mensen die “normaal” kunnen drinken.Hoe jammer ik het ook vindt dat ik niet kan stoppen uit m’n eigen. Ik heb talrijke boeken gelezen, heb met psychologen en psychiaters gepraat, met mensen uit de AA, mensen die al lang gestopt zijn met drinken. Maar ik kan echt de klik niet maken ook al weet ik dat ik niet mag drinken en ik het ook kan, ik leef geen gelukkig leven met het hatelijke gevoel van de craving en drang naar drank. Vriendelijke groeten en hoop ik respons of tips.

  1. Goede avond, dokter:), ik ben erg benieuwd naar de verdere response, jaren nadien. Grj.

 15. Hoi BB, bedankt voor je antwoord !

  Ik ben weer begonnen met Baclofen. Deze keer heb ik de 3×5 stap overgeslagen en ben direct naar 3×10 gegaan en eergisteren naar 3x 25 .. Hoezo dat allemaal zal ik je besparen maar het werkt verbazingwekkend goed qua bijwerkingen !
  Mijn craving is minder maar moet mijzelf inderdaad in bedwang houden en niet vasthouden aan mijn oude patroon van drinken. Ik gebruik hierbij ook nog Wellbutrin en Topamax en dat zijn ook geen lieverdjes.. πŸ™‚
  Jij schijft in je post "door de kamer heen slingeren" ? Had je ook last van verwardheid ? Ik had met tijden de eerste keer dat ik ermee begon dat ik echt dacht dat ik psychotisch begon te worden.. Verwardheid, wakker schrikken en niet meer weten waar ik was, angstig, depressief en geheugenverlies.
  Genoeg voor nu ! πŸ™‚ Gr Ser

  1. Ha ha, das een goeie, verwardheid en geheugenverlies ?
   Ik zal je eerlijk zeggen : ik weet het niet meer !!

   Ja, denk het wel maar geen last van angst/depressief.
   Sliep prima maar wel een beetje onrustig, nu normaal.

   succes verder, groetjes bb

 16. @ madbello ben inmiddels weer begonnen en opgenomen.. We zijn langszaam de dosis aan het opschroeven. Ik denk dat dit middel op iedereen anders werkt.. Mijn zucht is bijna totaal weg maar krijg andere medicijnen om alles in toom te houden. Het is geen aspirientje ! πŸ˜‰ Ben hoger gestart nu en denk dat dat er veel mee te maken heeft, 3x 5 mg is erg laag en gaf me veel meer negatievere werkingen dan positieve..

  I’ll keep posting !

 17. Sorry SER dat ik zo laat reageer, voorheen kreeg ik een seintje per mail als er gepost was.
  Nu moet ik afentoe even spieken.

  Goed dat je begonnen bent met baclofen, ik herken de bijwerkingen.
  Mijn eerste week dronk ik er ook nog bij, en slingerde de hele kamer door. Even doorzetten en niet verhogen, blijf even op 3×5 zitten en laat je lichaam eraan wennen, is echt heel belangrijk.
  bij mij stopte het drinken na 7dgn. ben nog een week doorgegaan op 3×5 en toen langzaam verhoogd naar 20mg.p.d. enz.
  Elke keer als de bijwerkingen over waren verhoogde ik pas, dus niet zoals in het boek staat, om de drie dagen.
  Als je geen trek hebt, drink dan ook niet, ga niet de kat op het spek binden.
  Zoals je al schreef, het drinken wordt al minder, dus je ziet "het helpt" en dat licht niet aan de bijwerkingen.
  Ik ben zelf nu ruim een jaar bezig en het gaat perfect.
  En nogmaals, geef het de tijd, ga door met langzaam je dosis te verhogen tot gewenst resultaat.
  Succes

 18. Hallo mensen, als jullie er nog zijn… Heb baclofen nu een week geslikt maar ben sinds gisteren gestopt .. Kreeg aardig last van bijwerkingen waaronder verwardheid, slapeloosheid en extreme depressiviteit.. Het drinken verminderde wel maar was niet weg maar of dit nou kwam door al die bijwerkingen en of het bijwerkingen waren !?! Herkend iemand dit ? Ik dronk hier nog matig bij maar ga dit proberen te stoppen en als dat is gelukt nog eens een poging wagen met baclofen.

 19. Gisteren met Baclofen gestart, nog flink bij gedronken. De bijwerkingen vallen me aardig mee. Duizeligheid af en toe maar meer niet echt ! 3×5 mg .. Me voorgenomen zo min mogelijk te gaan drinken vanavond en niks te gaan gebruiken.. Nu gaat het echt beginnen. Ik zie dit als een laatste middel, ik ben 22 jaar oud en heb tegen de 25 verschillende medicijnen gebruikt om mijn verslavingen en psychische problemen in toom te houden.. Als dit me helpt om mijn craving weg te nemen dan ben ik al een heel eind !

 20. Hallo, voor diegene die hier nog aanwezig zijn of meelezen.
  Ben een tijdje uit de lucht geweest en nee !!!! niet door de alcohol, haha.
  Sta momenteel één jaar droog mbv. Baclofen . 
  Hoop dat het met jullie ook goed gaat, laat weer eens wat van je horen en het forum weer omhoog krikken. 
  Ervaringen uitwisselen is ozo belangrijk, goede of slechte.

  groetjes bb.

 21. Hoi allemaal,

  Pff waar te beginnen..

  Ik ben per "toeval"
  aan het medicijn baclofen gekomen, via een verslaafde vriend die ze
  slikte als smarties, tezamen met bergen andere medicatie.
  Maar over
  mij.. heb het medicijn dus via hem gekregen en was echt met stomheid
  geslagen wat dit medicijn met mij deed, ik kreeg een bepaald soort rust
  door mijn lichaam die ik nog nooit eerder ervaren had. Een gevoel niks
  hoeven of moeten, het leek we of mijn hele ik eindelijk tot rust kwam en
  niet zoals voor mij gewoon was op hoog stationair draaide. Nu ik het
  medicijn niet meer van krijg ben ik aan zelf medicatie begonnen, die ik
  via Norix heb besteld. Op deze site heet het middel Miorel baclofen van
  Kleva pharmaceutical. Kan iemand mij hier wat over vertellen, want ik
  heb het gevoel dat deze veel minder werkt. Zit nu op een dosis van 25mg
  per keer 3/4 per dag..wat ook al niet meer werkt..
  Heb een ghb
  verslaving van nu 3 tot 4 jaar en heb er nog steeds heel veel moeite
  mee, ik gebruik het dagelijks, gelukkig wel redelijk gecontroleerd, zo'n
  3 tot 5 maal een dosis van gem 6 ml. Voor de ghb heb ik te maken gehad
  met andere verslavingen, xtc, speed, mdma en blowen.
  IK WIL ER VANAF!!

  Is er aan orginele baclofen te komen of vergelijkbare kwaliteit? En ook betaalbaar.

  Groetjes en sterkte aan alle worstelende!

  Buisje

 22. Hoi allemaal,

  Pff waar te beginnen..

  Ik ben per "toeval" aan het medicijn baclofen gekomen, via een verslaafde vriend die ze slikte als smarties, tezamen met bergen andere medicatie.
  Maar over mij.. heb het medicijn dus via hem gekregen en was echt met stomheid geslagen wat dit medicijn met mij deed, ik kreeg een bepaald soort rust door mijn lichaam die ik nog nooit eerder ervaren had. Een gevoel niks hoeven of moeten, het leek we of mijn hele ik eindelijk tot rust kwam en niet zoals voor mij gewoon was op hoog stationair draaide. Nu ik het medicijn niet meer van krijg ben ik aan zelf medicatie begonnen, die ik via Norix heb besteld. Op deze site heet het middel Miorel baclofen van Kleva pharmaceutical. Kan iemand mij hier wat over vertellen, want ik heb het gevoel dat deze veel minder werkt. Zit nu op een dosis van 25mg per keer 3/4 per dag..wat ook al niet meer werkt..
  Heb een ghb verslaving van nu 3 tot 4 jaar en heb er nog steeds heel veel moeite mee, ik gebruik het dagelijks, gelukkig wel redelijk gecontroleerd, zo'n 3 tot 5 maal een dosis van gem 6 ml. Voor de ghb heb ik te maken gehad met andere verslavingen, xtc, speed, mdma en blowen.
  IK WIL ER VANAF!!

  Is er aan orginele baclofen te komen of vergelijkbare kwaliteit? En ook betaalbaar.

  Groetjes en sterkte aan alle worstelende!

  Buisje

 23. Zijn er hier op het forum misschien ook mensen die, als gevolg van alcohol, polyneuropathie hebben ?

 24. Snap/begrijp helemaal niets van de laatste 5/6 schrijven.

  Wat is dit? Gebrek aan motivatie-verkeerd gebruik-te snelle verhoging van dosis- het toch proberen door te drinken?

  Ik zelf ben 9 mnd. geleden begonnen met Baclofen, lage dosis van 15 mg. per dag. Nu, na langzaam de dosis opgevoerd te hebben (= 70 mg. per dag) is het resultaat voor/bij mij "perfect" en nog steeds niet te bevatten hoe dit mogelijk is !

  Totaal geen bijwerkingen, slaap heerlijk.

  Eerste week was een beetje problematis maar heeft mij daarna direct geholpen en nog steeds.

  Zo zie je maar, blijft voor mij een "heerlijke Wonderpil".

  groetjes bb.

 25. Nee, ik sluit placebo effect uit.

  Ik gebruik Baclofen nu al 'langer'.

  Het is een dermate ingrijpend medicijn, dat ik het gevaarlijk vind het af te doen als soms wel werkend, soms niet werkend.

 26. Als zo'n middel maar 3 maanden werkt, zou het volgens mij best om een placebo-effect kunnen gaan. Je wilt graag van de alcohol af, dat kun je niet zelf dus dan neem je een "wondermiddel" en blijft op eigen wilskracht van de alcohol af. En dat effect is na een paar weken of hooguit maanden wel uitgewerkt. Helaas …

  1. Ik heb enkele jaren Baclofen geslikt , gemiddeld zo’n 70 mg per dag , soms veel meer .
   Ik heb een jarenlange alcoholverslaving , voor mij werkte het middel niet , zonder de wil om te stoppen zal het niet werken , het is geen wonderpil , het wonder maak je zelf . Ik schrijf een groot placebo effect toe aan baclofen .
   Ik gun iedereen het voordeel van de twijfel en zeker als het helpt , het enige dat ik wil zeggen is , verwacht geen wonderen van een pil , als je zelf niet klaar bent om te stoppen !

 27. Ja, ik vrees ook dat zal blijken dat baclofen alleen maar voor een bepaalde soort alcoholisten zal blijken te helpen.

  Ik zou ook graag willen weten hoe de mensen die hier de eerste comments gepost hebben het nu maken?

 28. Bij mij heeft het 3 maanden gewerkt, net als Revia, overigens.

  Eerste pilsje viel prima, de volgenden ook en voor ik het wist was alles weer als vanouds.

  De bijwerkingen in mijn geval waren: moeilijk uit mijn woorden kunnen komen (lastig als leraar) en slapeloze nachten. Misschien dat de slapeloze nachten met de leeftijd te maken hebben, ik ben 67.

  Maar om dan weer goed te kunnen slapen had ik Temazepam nodig, en daar wil je óók niet aan verslaafd raken…

  Het blijft dus een probleem.

  Voor sommigen die een alcohol probleem hebben en gedeprimeerd zijn, gespannen, en alles wat Ameisen was, is het misschien een goed middel.

  Maar voor een positief ingesteld, uitgebalanceerd iemand dus blijkbaar niet…

 29. Het werkt bij mij niet tegen het drinken. Het goede slapen is ook alweer voorbij en ik drijf zaken veel meer op de spits dan daarvoor. Snel ruzie met iedereen. Maar weer eens langzaam afbreken. Sommigen zullen misschien best wel langdurig baat hebben bij Baclofen maar een wondermiddel lijkt het me beslist niet.

 30. Ik drink al zo'n 25 jaar teveel bier. Ben al 2 x bij Novadic geweest. Daar doen ze eigenlijk helemaal niets dus als je stopt, is het feitelijk op eigen wilskracht. Dat ging de eerste keer 2 jaar tamelijk goed en de tweede keer maar een jaar. Daarna ging het drinken weer gewoon verder.

  Toen ik het artikel in de Volkskrant las, ben ik naar mijn huisarts gegaan. Die ging ermee accoord om het voor te schrijven onder zijn begeleiding (er zijn goeie huisartsen). Langzaam opgebouwd en zit nu, na ca. 3 weken, op 100 mg per dag. In het begin wat misselijk en duizelig en maf gevoel, nu nog wat zweverig. Libido verminderd. Ik had al vanaf mijn tiende periodieke slapeloosheid maar nu slaap ik behoorlijk en ik word 's ochtends wakker zonder dat afgrijselijke gevoel dat ik dood wil. Geweldig.

  Maar bier drink ik nog steeds even veel. Ik ga nog door tot 250 mg per dag en als het dan nog niet werkt, stop ik ermee.

 31. Ik heb contact gezocht met prof.dr. Reinout Wiers, die me door verwees naar secretariaat@addiction-solution.nl.

  Ik wil dit middel ook graag gaan gebruiken, maar mijn verslavingsarts wil er niet aan meewerken.

  Tja weer een klantje minder denk ik.

  Ze nemen contact met me op en hoop dat ze me verder kunnen helpen.

 32. Spul kan ook levensgevaarlijk zijn, er zijn genoeg bekende gevallen (ook in NL) waarbij het heeft geleidt tot zeer ernstige psychoses. Gebruik dit medicijn alleen onder toeziend oog van de huisarts en experimenteer hier NIET zelf mee. Een bekende van me zit al weken vast wegens aanhoudende psychoses en waanbeelden, aangewakkerd door baclofen icm alcohol.

 33. Mijn naam is G.Jansen (60jaar) M.S. patiënt vanaf mijn 37ste jaar, rookte 2tot3pakjes sigaretten p.w. lustte graag sterke drank en bier (dronk veel en regelmatig) gokte veel (casino)

  Ben op mijn 39ste jaar begonnen met Baclofen 35 milligram p.d. en op ongeveer mijn 44ste jaar smaakte de drank niet meer en ook het roken hield vanzelf op het gokken stopte, en wilde geen seks meer

  Ik begreep het niet dat ik daar zo makkelijk vanaf kwam!

  Tot ik iets las over het medicijn Baclofen, iemand was van zijn zware alcohol verslaving afgekomen, ben verder gaan zoeken( medische tijdschriften) toen viel het dubbeltje bij mij.

  Dus wil iemand van zijn verslaving af gebruik dan Baclofen (spierverslapper) ik slikte het tegen mijn spasmen in de benen, ik vind het een onschuldig middel!.

  <del datetime="2011-05-05T18:27:51+00:00">…………………………………………………………………..

  </del>

  (volledige naam en mail bij de redactie bekend)

 34. Hoi allemaal, op zich gaat het niet drinken mbv Baclofen best goed. Maar je moet het wel willen. Er zijn best moeilijke momenten ook met Baclofen. Door meer Baclofen te slikken wordt bij mij het moeilijke moment niet veel makkelijker want ik heb heel veel last van bijwerkingen, met als voordeel dat het moment niet meer belangrijk is.

  Las overigens op een Engels forum dat het eenvoudig is om in Spanje Baclofen gewoon otc te krijgen. Deze zomer maar eens een poging wagen.

  Omdat onze huisleverancier zich buiten de EU bevindt is het illegaal om Baclofen bij ze te kopen. Ik doe het liever niet meer want de vorige leverantie is onderschept door de douane.Ik zit overigens nog te wachten op de boete…..

  Heeft iemand anders al een andere betrouwbare leverancier (binnen de eu) gevonden? Een arts die niet moeilijk doet is ook in orde, mijn huisarts zeikt enorm en ik vind het zo lastig om te gaan lopen leuren bij andere artsen. Ik wil gewoon begrip en ondersteuning en niet daarvoor hoeven te bedelen. Nou ik hoop op een reactie.

  grt

  juffie

 35. Hallo Remy ,

  Bedankt voor je reaktie.

  Deze periode is toch ook niet zo makkelijk,het is net als lijnen ,je bent op gewicht ,maar dan!Fijn dat jij hulp het met de A.A. en God.

  Ik moet nog iets zoeken.

  Groetjes ,Henriette.

 36. Hallo H.

  Gelukkig heeft A. je al op andere gedachten gebracht. Ik las je bericht vandaag pas. Ik dacht ook,na een jaar droogstand, dat ik het wel weer aan kon. Binnen een week dronk ik dag en nacht. Het zijn de meest verschrikkelijke maanden van mijn leven geworden en ik was bijna de pijp uitgegaan. Nu durf ik het niet meer aan om het nog eens uit te proberen. Mijn leven is geen lolletje maar alcohol? NO WAY! Ik zit op 30 mg. baclofen. Op sombere dagen schuif ik aan bij de A.A. en als ik dreig te ontploffen haal ik God erbij.

  O ja, M.,H.of K. hoe gaat het in Voorthuizen?

  Groeten, Remy

 37. Beste A,

  Bedankt voor je reaktie ,dit bevestigd mijn angst.

  Ik wens je veel sterkte met je opbouw!

  Misschien moet je nu verder gaan,zelf ben ik tot 155 p.d.

  en dit 12 dagen lang(54kg).

  Dit was wel moeilijk.

  VGR .H.

 38. Beste H.

  Mijn advies…DOE HET NIET!!!

  Ik heb het zelf geprobeerd na 6 maanden en het was meteen weer als vanouds. (Nou ja, minder, maar met het gevaar van ….)

  Ik heb B. een half jaar gebruikt maar kreeg bij 90 mg. toch teveel vervelende bijwerkingen en besloot (omdat het verder zo goed ging) af te bouwen. Bij 40 mg. sloeg het beest weer toe. Ik heb het nu weer opgevoerd tot 75, maar heb aan de "gewoonte" geroken, en dat maakt het veel moeilijker dan toen ik echt droog stond.

  Wat Ameisen betreft, het enige bericht is dat hij tussen de 30 en de 50 per dag gebruikt…..

  Maar hij heeft zijn lesje geleerd. Ik hoop jij ook!

 39. Ik sta nu een maand op een onderhoudsdosis van 40 mgr baclofen.Dit gaat goed ,ben bijna 1 jaar alc, vrij.Mijn eigenlijke doel was toen ik startte met baclofen om als ik klaar was,(had mijzelf 1 jaar gesteld ) een glas wijn op een terras of feestje te drinken en geen alc. alleen in huis. Heeft iemand hier ervaring mee? Zelf durf ik het niet

  Wat ik zou willen weten ,wie heeft nog gelezen of gehoord hoe het met 0.Ameisen gaat?Is hij nog steeds alcohol vrij?

  Sterkte voor iedereen die wil beginnen of bezig is . Ik vond het zwaar (de bijwerkingen )

 40. Medly/ Ropbob, stop s.v.p. met deze site te vervuilen.

  Zoek een ander podium!

  We hebben het hier over Baclofen en de ervaringen die mensen hebben met het gebruik ervan om alcohol-craving tegen te gaan, niet om bevolkingsgroepen te beledigen en eigen psychologische problemen openbaar te maken.

  Met zulke verwarde uitspraken is niemand gediend.

  Dit heeft niks met Baclofen te maken en hoort dus niet op deze site!

  Van de redactie: Bedankt @A. voor de herinnering en heb de reacties verwijderd. Meerdere klachten gehad, onder andere van het MDI.

 41. Halo lotgenoten,

  ben bij neuroloog geweest i.v.m. ellendig gevoel in voeten en benen. Is bijna zeker van Polyneuropathie.

  Tintelend,dof, bij tenen zeer pijnlijk, nu oplopend naar boven tot en met geslacht-orgaan (= zeer geirriteerd bij kontakt).

  Herkenning ?

  Wat nu ? ben gestopt met alco d.m.v. Baclofen sinds Oktober 2010. Krijg nu Amitriptyline voorgeschreven voor pijn.

  Zijn er nog nuttige tips aanwezig ?

  Vast bedankt.

  bb

 42. Beste lezers,

  Baclofen helpt inderdaad goed bij alcoholverslaving maar doet dat ook bij andere verslaving zoals cocaïne, amfetamine, GHB en GBL. Zelf ben ik een half jaar verslaafd geweest aan GBL en dan heb ik het over een verslaving waarbij je een dilirium, psychose en eventueel een hartfalen kunt krijgen als je er abrupt mee stopt. Het is in het verleden meer dan eens gebeurd dat deze manier van ontwenning dodelijke gevolgen had.

  Tegenwoordig ontwent men mensen met een GHB/GBL verslaving op experimentele basis met Baclofen en de resultaten zijn zeer bemoedigend, dit echter wel tijdens een opname van drie tot vier weken Na dit gelezen te hebben had ik besloten om mijn ontwenning in eigen hand te nemen want zo'n opname zag ik niet zitten, daardoor zou mijn problematiek ook openbaar worden.

  Ik had echter ook op een Amerikaanse site voor drugsgebruikers gelezen dat de combinatie van Baclofen met Pregabaline nog beter schijnt te werken en dat de ontwenningsperiode hierdoor korter en minder onaangenaam zou zijn en ik kan dat alleen maar bevestigen gezien mijn eigen ervaring. De Pregabaline kan je op tijd van een week afbouwen (verslavingaspotentieel) en de Baclofen bouw je op tijd van een maand af naar een onderhoudsdosering van 3 maal tien mg daags.

  Het is misschien overbodig om te vermelden dat de structuur van GHB/GBL veel lijkt op die van Baclofen (en Pregabaline), allen hebben een agonistische werking op de GABA-B receptor.

  Ik weet niet of iemand wat aan mijn verhaal zal hebben maar ik ben als drugsverslaafde ook wel nuttige informatie op deze site tegen gekomen, hier is immers niet veel informatie over.

  Veel succes allemaal en vriendelijke groet,

  John

 43. @datwel, ik wil ze graag van je overnemen. Laat me even weten of hoe ik in contact met je kan komen

  grt

 44. Toe nou H of M of K, niet zo cynisch. Heb zelf ook in Voorthuizen gezeten en nog drie maanden in Nova Vida in Portugal. Nee gelukkig wordt je daar niet maar ik ben wel bijna twee jaar van de drank af ondanks een chronische depressie en MS. Ben wel aansluitend naar de AA gegaan en heb mijn eigen God gevonden waar ik aardig mee uit de voeten kan. Hoe reageer jij op baclofen? Dat is toch waar het in deze site om gaat. Ikzelf slik het nu ruim een jaar in de hoop mijn depressie de baas te blijven en kan er nog altijd niet goed over oordelen. Maar ben wel van m'n verslaving af. Geen craving meer. Groeten, ook aan Bram Bakker.

 45. Ik zit nu al een tijd in Voorthuizen met God en Baclofen, kost me bergen met geld, en gelukkig word ik er niet van.

 46. Ik zit er momenteel 2 weken aan plus ook Refusal voor de zekerheid. De zucht naar drank is al stukken minder. Heb hiervoor zo beetje alles gebrobeerd, ik hoop dat ik hiermee definitief van m'n drankplobleem af kom. Dat ik het misschien heel m'n leven moet blijven slikken maakt mij niet uit. Alles beter dan afhankelijk zijn van drank.

  Ik krijg het voorgeschreven van de Bouman (verslavingszorginstelling in Rotterdam).

  p.b.

 47. Hallo bb,

  Die benauwdheid had ik ook ,maar ik kon wel gewoon sporten,wat ik vreemd

  vond . Alleen het opstarten was moeilijk.

  Zelf mijn neus heeft soms een blauwe kleur en niet v.d. drank!! Dit had ik

  voorheen nooit.

  Wat ik heel erg vervelend vindt is de vermoeidheid maar nu ik van 160 mg al

  langzaam afgebouwd heb tot 90 mg gaat het altijd beter.

  Aan J.J.

  Nog bedankt voor je reactie ik zal met mijn huisarts bespreken wat de beste

  onderhouds dosering voor mij is.

  Het probleem is ,ik ben zijn eerste patiënt en wij zijn beide zoekende.

  Veel informatie vindt ik hier niet over.

  Heb jij daar nog richtlijnen over?

  H.

 48. Ben blij dat het forum weer benut wordt, ik heb dan ook de volgende vraag.

  Sinds oktober 2010 ben ik begonnen met baclofen, dus nu bijna 6 mnd.

  Het werkt goed bij mij en heb inderdaad geen last van graving meer maar wat mij wel verontrust is dat mijn lichamelijke kracht heel snel achteruit is gegaan, dat ik weinig lucht krijg (benauwd).

  Hoort dit bij de bijwerkingen of is dit normaal, aangezien het een spierverslapper is ?

  Zit momenteel op 60 mg. per dag.

  Graag uw reactie.

  bb.

 49. alweer een Amice, klinkt naar dinge tong gebruik, zeker op dit uur van den dag.

 50. Amice ,ik heb begrip voor jouw argumentatie om te stoppen ,maar jij moet zelf de voor en nadelen

  – zo mogelijk in overleg met jouw huisarts – afwegen . Ik neem aan ,dat jij de baclafen niet zelf gekocht hebt

  want de ziekteverzekering betaalt alles ! ( toegestane officiële geneesmiddelen ).

  Je kunt deze terugbrengen naar APOTHEEK.

 51. Amice ,de onderhoudsdosis van 30 mgr /dag lijkt mij erg laag ,maar als jij je hier goed bij voelt

  zonder "craving " dan is het " het proberen " meer dan waard! : zo niet dan moet je weer 3 maal daags

  iets omhoog gaan b.v. 3 maal daags 15-20 mgr. Je moet zeker niet minder nemen dan de 30 mgr.

  die je nu (zoals je zegt ) gebruikt .Jij weet ,dat je niet moet stoppen met baclofen in te nemen .

  Neem bij twijfel contact op met jouw huisarts. Volgens Dr.Ameisen moet je het BLIJVEN

  gebruiken .Baclofen geneesr niet ,maar onderdrukt "craving".Ik zelf ben een conventionele drinker .

  Ik drink dagelijks 0-4 glazen .il heb persoonlijk dus geen ervaring . SUCCES Jac

 52. Hoi H,

  Ik ben er mee gestopt omdat het middel me toch niet helemaal bevalt. Ik raak er een beetje van in mezelf opgesloten en krijg er het gevoel van dat ik niemand nodig heb, een soort van onoverwinnelijkheid. En dat is in mijn geval niet echt gunstig omdat ik toch al erg op mezelf ben.

  Ik heb hier nog ca 700 x 10mg liggen dus als er gegadigden zijn…

 53. Hallo ,Datwel. Ben jij klaar met de kuur of ben je gestopt?

  Ik ben nu aan het afbouwen en ben benieuwd hoe het verder gaat.

  blijf op een onderhouds dosis van 30 mg p.d.

  Heeft iemand ervaring met het verdere verloop?

  H.

 54. Hoi, ik ben inmiddels van de Baclofen af en heb nog wat over, gesealed en wel. Mocht iemand daar baat bij hebben dan hoor ik het wel.

  1. hallo datwel,
   heb je ze nog steeds ?
   zoja kan ik je mailadres krijgen ?

   gr sandra

 55. Maastricht, januari 2011

  Alcohol verslaving. Dr. Olivier Ameisen. Baclofen.

  De meest voorkomende vorm van verslaving is alcoholverslaving. 3 tot 8 % van de bevolking wordt hierdoor getroffen. Alcoholverslaving is wereldwijd verspreid sedert mensenheugenis.

  Het ontstaat door gewoon uit de hand gelopen conventioneel alcoholgebruik en/of het is gedeeltelijk genetisch bepaald (genen of constitutie). Maatschappelijk is de schade groot en materieel loopt het in de miljarden. Tot op heden is geen afdoende medische behandeling bekend. Er zijn goede afkick klinieken maar hun resultaat is aanvankelijk goed maar meer dan 90 % valt vroeg of laat terug in dezelfde verslaving. Het rendement van de hoge kosten van deze klinieken past niet bij het geringe resultaat. Ook bij de AA (anonieme alcoholisten) is de terugval in de oude gewoonte zeer groot.

  Een briljant cardioloog, Olivier Ameisen, werd gegrepen door de alcohol. Hij raakte zwaar verslaafd en raakte lichamelijk en geestelijk in een diep dal. Hij frequenteerde de AA, had psychotherapie, ging naar afkick-klinieken, gebruikte medicijnen en niets hielp. Totdat hij ontdekte dat Baclofen, een spierverslapper die bij spastische ziekten, (o.a. MS), wordt voorgeschreven, een voor hem blijvende genezing bewerkstelligde. Hij schreef er een boeiend boek over met als titel “Het einde van mijn verslaving”.

  Het bovengenoemde geneesmiddel Baclofen is reeds vele jaren in gebruik en geeft zeer weinig bijverschijnselen. Het is goedkoop want er zitten geen patenten (octrooien) meer op. Het is niet verslavend en het is een bewezen veilig middel. Het moet wel levenslang gebruikt worden.

  Een alcoholist die niet meer drinkt blijft alcoholist met het risico om weer te gaan drinken. (Hypothese: Het limbisch systeem in de hersenen is waarschijnlijk de lokalisatie van het centrum van de verslaving. Baclofen schakelt waarschijnlijk dit centrum uit. Functionele MRI onderzoeken wijzen in die richting). De craving (ziekelijke zucht naar alcohol) verdwijnt als sneeuw voor de zon, reeds bij het begin van de toediening van het middel.

  De UVA (universiteit van Amsterdam) heeft van een anonieme gever een bedrag van Euro 500.000 gekregen om hier naar onderzoek te doen. Het onderzoek moet een dubbelblind onderzoek zijn van grote omvang om aan te tonen dat Baclofen een bijzondere plaats kan innemen bij behandeling van alcoholisme. Dit grote onderzoek is in januari 2011 gestart onder leiding van Prof. Dr. Reinout Wiers, ontwikkelings psycholoog.

  Huisartsen en leken zijn te weinig bekend met deze ontwikkeling.

  De bedoeling van dit schrijven is omUw omgeving, indien nodig, te attenderen op deze ontwikkeling die hoop kan geven aan alcoholisten die zoekende zijn naar genezing.

  In de literatuur wordt gesuggereerd dat ook andere verslavingen, Cocaine, tabak en eetstoornissen die ook hun lokalisatie vinden in het limbish systeem mogelijk te genezen zijn door Baclofen.

  Wij raden personen, die meer willen weten dan deze bescheiden inleiding van Baclofen, aan het boek van Dr. Ameisen, “Het einde van mijn verslaving”, te lezen.

  Wij adviseren, indien nodig, contact op te nemen met een huisarts die bekend is met dit middel of met een neuroloog. Baclofen is uitsluitend op recept verkrijgbaar en wordt door de ziektekostenverzekering vergoed.

  De doseringen van Baclofen zijn geleidelijk oplopend, tot een voldoende effect is bereikt en worden daarna weer afgebouwd naar een (lagere) onderhoudsdosis. Alles in overleg met huisarts of specialist. Zorgvuldigheid is een vereiste.

  J.G.H. Janssen (arts emeritus)

  Als huisarts werkzaam als voorzitter van de stichting alcoholmisbruik in Aruba.

  e-mail: jacques@hitsparade.com

 56. Daarom is mijn vraag ook of ik van iemand van jullie wat baclofen kan overnemen.

  Bij voorbaat dank!

  groet, John

 57. Ik geloof niet dat de bijsluiter het heeft over Baclofen gebruik bij verslavings-problematiek. Als Baclofen gebruikt wordt om de 'hunkering' (craving) te onderdrukken, zal de 'hunkering' (craving) gewoon weer terugkomen, zodra er met Baclofen gestopt wordt, of er langzaam is afgebouwd of niet. Stoppen met Baclofen, betekent terugkeer van de 'hunkering (craving).

 58. "Baclofen kan niet afgebouwd worden."

  Ik weet niet hoe je aan deze informatie komt?!

  Ik weet niet wat je onderhoudsdosis is John?

  Als dit aan de hoge kant is, zou ik het inderdaad wel rustig aan afbouwen.Dit staat overigens ook op de bijsluiter welke via google te vinden is.

  Nou zijn de afkick verschijnselen per persoon verschillend, ik zit met dagen op 50 a 60 mg en als ik een paar dagen niks pak merk ik er bar weinig van.

  Terwijl een kennis van mij toch wel goed 2 á 3 dagen slecht heeft geslapen en aardig deppie eronder was.

  Daar tegen over heb ik ook horror verhalen gelezen van mensen die dachten dat ze dood gingen als ze hun medicatie stop zetten.

 59. Lees deze reactie van 26 oktober, misschien heeft hij het nog liggen. Je kan het proberen, succes.

  http://www.spraakloos.nl/?p=1140#comment-83795

  Heb baclofen een paar maanden gebruikt, het slaperig worden herken ik duidelijk. echter het ghb effect ook… was mijn vriendin niet blij mee. Ik schijen te behoren tot die groep waarbij het niet werkt…… mijn huisarts schreeft het mij probleemloos voor, ook herhalingsrecepten… dus genoeg baclofen… als ik hier iemand mee kan helpen? jamesbond007 at wanadoo punt nl

 60. Baclofen kan niet afgebouwd worden.

  Mijn Baclofen zit niet in strips.

 61. Beste lezers,

  Net als de meesten van jullie ben ik ook goed geholpen met het middel baclofen. Maar helaas dreig ik door het switchen van leverancier nu tijdelijk zonder te komen…

  Men mag/kan niet zomaar met dit middel stoppen zonder nare gevolgen, dit moet men langzaam afbouwen, maar dat heb ik niet gedaan omdat ik dit niet had verwacht. Mijn huisarts wil me ook niets voorschrijven want hij weet niets van Baclofen en wil er ook niets van weten.

  Zou iemand van jullie zo vriendelijk willen zijn om me met een strip uit te helpen (uiteraard tegen vergoeding) want op deze manier ziet het niet goed voor me uit…

  Je kan me mailen op: j.j.hensels@online.nl

  Bij voorbaat dank van een mede-patient in nood.

  John

 62. Ik ben vandaag voor het eerst begonnen maar blijf nog te verlangen naar een biertje, jammer maar ik geloof zeker dat het middel werkt. Ik woon in Thailand en daar is het gewoon te koop in elke Apotheek, jammer dat dat in Nederland niet is.

  Ik wens iedereen veel sterkte

  GROETJES HERMAN

 63. Beste H.

  Ik weet niet hoe je het flikt, maar je beschrijft percies wat mij dus ook overkomt(ongelooflijk !!).

  Ook de onrust die mij overviel, welke ik kreeg bij opwinding/kwaadheid. Had ik ook in de tijd dat ik nog dronk als extra excuus om te gaan drinken voor de innerlijke rust(was dus elke dag). Nu kan ik me er goed overeen zetten.Deze week overkwam mij dit weer en besloot om mijn dosis te verhogen met 10mg.(dus zit nu pas op 50mg.per dag na ongeveer 10weken)en zie het aan hoe ik me dan voel, desnoods weer 10mg erbij totdat het de onrust onderdrukt( dus langzaam verhogen).

  Mijn arts laat me vrij als ik wil verhogen indien nodig, als ik het maar langzaam doe en ziet toe hoe ik eronder blijf en/of hij andere mensen hiermee in de toekomst kan helpen (ben de eerste en enige tot nu toe bij hem).

  We gaan gewoon door en bedankt voor je reactie H.

  groetjes bb.

 64. Hallo bb?

  Ja ,het werkt zelfs bijzonder goed.Ik gebruikte altijd al alc. om me vrijer

  en ontspannen te voelen.Het laatste jaar extreem,1,5 tot 2 fl per avond.

  Herinnerde mij de de volgende ochtend dan ook niets meer.Na de start met

  baclofen [2 maal 10] werd de hunkering al minder en kon ook dus stoppen met

  alk.

  De onrust bleef wel. Samen met mijn arts werd de dosering verhoogd.Met de

  bijwerkingen kun je zeker leven.

  Maar ik merk dat de onrust steeds erger wordt,niet door dat perse alc.moet

  hebben,ik kan hem goed zien staan.

  Mijn bijwerkingen zijn: concentratiestoornissen / licht in het hoofd /soms

  hoofdpijn /stijfheid v.d gewrichten /vermoeidheid en dan die onrust.

  Daarom wil ik nu na die dosis toe die Ameisen ook beschreef die de hunkering

  ONDERDRUKT en niet alleen VERMINDERT.

  Dit is dan 2 tot 3 maal ons lichaamsgewicht.Mijn arts [die het ook

  wonderbaarlijk vindt]waar ik de medicijnen ,,off label" van krijg en de

  eerste en nog enige patient van ben,wil nog niet verhogen.

  Uit het verleden weet men [heb ik gelezen],je moet verhogen na die hoge

  dosering anders val je alsnog terug.Als het ware vernietig je zo die,, genot

  vraag celletjes ,

  ,Dit is natuurlijk een beetje simpel uitgedrukt .

  Vriendelijke Groet H.

 65. Halo H.

  zo aan je schrijven te merken helpt het wel en het klopt ook dat je langzaam moet verhogen tot jij je level hebt bereikt waarin jij je prettig voelt.

  Welke bijwerkingen heb je nu nog ? Is ermee te leven ?

  Ik ben zelf nu twee maanden bezig en moet zeggen, mijn bijwerkingen zijn hoegenaamd weg.

  Ben gegonnen met 15mg.per dag en zit nu op 40mg.per dag.

  Ook mijn arts rade aan om langzaam te verhogen indien nodig, maar nou moet ik er wel bij zeggen dat hij onwetend is met dit medicijn en ik infeite voorhem een proefkonijn ben ( hij blijft dus voorzichtig).

  Bij mijn laatste gesprek met hem (14dagen geleden) stond hij verbaasd te kijken zoals ik eruit zag (wonderbaarlijk), had hij niet verwacht en na mijn ervaring te hebben uitgesproken vond hij het ook vreemd dat de verslavingszorg hier niet aan mee werkten. Maar goed , ik kreeg in ieder geval weer voor 3maanden mee en hij zou dit zeker aankaarten bij artsenvergaderingen.

  Ik bedoel maar H., ga door en laat weten hoe het gaat, ben echt benieuwd.

  groetjes en sterkte, bb.

 66. Even (opnieuw) voorstellen.Ik gebruik nu 7 mnd.baclofen.Dosering 70 mgr. p.d./Gewicht 52 kg.

  De bijwerkingen zijn zoals vele beschijven,ik heb ze allemaal ,daardoor vrees ik als het te lang duurt ik toch terug val.Maar dan komt die vreselijke kater weer waar ik ook depressief

  en angstig van werd.Ik denk dat ik nu met de dosering langzaam omhoog moet,naar de algehele onderdrukking van de alkohol hunkering,zoals Ameisen het beschrijft.

  Heeft iemand van jullie hier ervaring mee?Mijn arts denkt dat ik het heel langzaam moet opbouwen.

  H.

 67. Bedankt Free voor je uitleg en nogmaals sorry omdat ik je, ongewild, hierin betrokken heb, maar het zat me echt hoog.

  groetjes bb.

  Annojo,toch wel, of drink jij je liever dood ?

  Sterkte dan !!

  groetjes bb.

 68. Heftige discussie hier gaande over een middel waar ik zelfs nog nooit van gehoord had. Tja, als het werkt en het middel niet erger is dan de kwaal… maar de ene verslaving vervangen door een andere lijkt me nooit de oplossing.

 69. Nee, die F is zeker niet deze Anonymous, integendeel juist.

  F is tegenwoordig Free.

  Was toen op zoek naar legale weg, koop nog steeds via internet.

  En de strekking van verhaal bb onderschrijf ik, helemaal mee eens.

  (Het is so wie so een rare opmerking van een arts dat medicijnen genezend zouden moeten zijn, of moeten bloeddrukverlagers, insuline, asperine, en noem de halve apotheek maar op ook in de ban? Is iemand met hartfalen verslaafd aan zijn medicijnen? Wel ernstige onthoudingsverschijnselen bij stoppen medicatie!

  Op de keper beschouwd bestaan er echt maar heel weinig genezende medicijnen.)

 70. oké dan, sorry.

  maar ik maak me wel druk over zo'n verhaal wat noch kant of wal raakt. Erg prettig voor iemand die net of pas begonnen is met dit middel !!??

  Maar goed; laat de ware anonymous van 25-11 2010 zich melden.

  Nogmaals sorry

  bb

 71. bb, je zit fout ;-)maak je niet druk, het is maar een oprechte vraag lijkt me. Het zou interessant zijn om het antwoord op die vraag te weten, niet!?

  Ik ben trouwens niet Anonymous 25/11/2010 at 14:52

 72. Ik ben even aan het spitten gegaan op deze site en kom waarachtig iets vreemds tegen.

  Anonymous of moet ik jou F noemen ??

  wie = wie of liever gevraagd: hoe NEP ben je,misschien helpt het je als je even leest op datum 14-4-2010 en 17-4-2010.

  Als ik fout zit, laat het mij/ons dan even weten.

  bb

 73. Anonymous, naar mijn mening heb je de klok horen luiden maar de klepel niet gevonden. Als "arts" zal je toch beter je huiswerk moeten doen.

  De ene drug (alcohol) brengt alleen maar verhoging van stress-depressie-verdriet bij je naasten en tenslotte de dood.

  De andere drug (baclofen) geeft je het leven weer terug waar iedereen blij mee is.

  Mijn keuze was/is dan ook snel gemaakt.

  Alleen samen met therapie ? Flauwekul, een goede samenwerking met je huisarts dat is belangrijk.

  Verder wil je erop wijzen dat het geen geneesmiddel is maar inderdaad en vervangingsmiddel welke niet de dood ten gevolgen heeft zoals oa.alcohol. Van daar dat je niet na één maand moet stoppen (=dom) maar juist moet doorgaan om je doel te bereiken.

  Welke vergelijking maak je met gewenning ? je begint met een biertje en eindigd met een liter jenever en de nodige biertjes per dag ?

  Weet je zelf wel wat het is om zoveel te moeten drinken om de dag door te komen, heb je zelf ooit Baclofen gebruikt en hoelang, welke afkick verschijnselen heb je hierbij ondervonden ?

  Ik stop nu maar met schrijven ( ben m'n frusstratie nu wel kwijt) maar verwacht wel een antwoord hierover.

  Gegroet, van een weer gelukkig Baclofenist bb.

 74. "Naar mijn aanvoelen", wat bedoel je daarmee, eigen ervaring?

  En wat met die ontwenningsverschijnselen, leg dat eens uit, welke zijn die?

 75. Ik ben zelf arts en was een fervent voorstander van Baclofen. Toch krijg ik meer en meer twijfels. Ik stel me de vraag of je de ene drug niet vervangt voor een andere drug. Baclofen staat wel beschreven al een niet euforiserend en verslavend middel, maar ik heb toch mijn twijfels.

  Die twijfel groeide vooral na het lezen van volgend artikel:
  http://www.adhdfraude.net/blog/?p=1544
  Ik denk wel dat het deel kan uitmaken van een therapie, maar in het enkel en alleen genezen door dit pilletje geloof ik helaas niet.

  Volgens mij dient het vooral om de craving te onderdrukken en het verslavend gedrag te couperen waardoor er ruimte komt voor psychotherapeutische interventies die een herval dienen te voorkomen. Ik zou een gebruik langer dan een maand niet aanraden. Dit in tegenstelling tot Ameissen die het al een tiental jaar slikt.

  Naar mijn aanvoelen is er toch een sterke gewenning, vraagt de patiënt steeds naar meer om dezelfde rust te bewaren en zijn de ontwenningsverschijnselen bij het afbouwen enorm.

 76. Ola, k*t Nederland….. Enfin. Je mag sowieso geen medicijnen invoeren. Maakt niet uit of je in het bezit bent van een recept. Bij 300 ligt de grens dan worden ze gewoon in beslag genomen maar je krijgt geen proces verbaal aan je broek. Bij 400 zoals ik had besteld dan zit je boven die norm worden ze inbeslag genomen en ik krijg een boete…… Echter zijn jouw pillen nou een paar keer in beslag genomen dan krijg je wel weer een boete. Er schijnt een verschil te zijn met medicijnen uit de EG of die ergens anders vandaan komen. Maar ook daar doen ze moeilijk over. Terwijl er in Europa vrij verkeer van goederen, diensten etc moet zijn. Ik weet het niet meer. De pillen ben ik ook kwijt, geld ook maar dat overleef ik wel. Ik heb geen zin om te gaan lopen leuren bij een arts. Overigens kun je wel alle verslavingsproblematiek gerelateerde info uit je dossier laten halen. Jij bepaalt zelf wat er in je dossier komt. En uiteraard niet met het EPD meedoen!!!

 77. halo mede lotgenoten,

  ik zal me eerst even voorstellen.

  ben een 57jarige man en al ruim 30jaar verslaafd aan alcohol.

  diverse opnamen gehad ( helaas zonder resultaat ) bij oa. brijder, jellinek, u center en de bekende medicijnen.

  bij nader inzien bleek dat zij allen een verkeerde insteek hadden bij mij althans.

  mijn partner bleef spitten op internet en kwam bij toeval op een site over baclofen. ongelooflijk wat men hier beschreef, zou dit mijn redding kunnen zijn???

  ik heb direct een afspraak gemaakt met mijn huisarts, die mij steeds bijgestaan heeft met al mijn alcoholprolemen.

  hij was niet direct positief maar aangezien hij ook geen verdere

  uitweg zag voor mij, besloot hij toch om hierin mee te gaan.

  ben begonnen een maand geleden met 15mg.per dag en zit nu op 40mg. perdag ( dus langzaam opgevoerd).

  resultaat tot heden "uitmuntend en ongelooflijk", weet niet wat me overkomt!

  wel alle bijwerkingen de eerste anderhalve week gehad (erg sterk), maar van de ene dag op de andere geen drup meer,geen trek of zucht (graving), geen afkick, niet te vatten voor mij na jaren van gevecht en problemen.

  ik heb bijna alle reacties gelezen op deze site en herken alles

  wat hier geschreven is, het herkennen oké, maar het "erkennen" is bij diverse mensen nog niet aanwezig zoals ik het lees (jammer), kom op, beter een pilletje dan een fles (zegt een doorgewinterde alcoholist).

  ben blij jullie baclofenisten gevonden te hebben en wens jullie

  sterkte toe in de strijd

  groetjes bb.

 78. Mijn laatste zending kreeg ik vorige week binnen, daar zat keurig het recept bij. Omschrijving op pakketje klopte ook. Even een belletje inderdaad.

 79. Th, juist! haal alle afkortingen door mekaar, dat was F.

  Hier gaat zijn gangetje, mijn gebruik schommelt ongeveer tussen de 70 en 120mg per dag en hopelijk gaat het met jouw deze keer ook goed. Je moet het inderdaad wel zelf willen, zo'n wondermiddel is het ook weer niet.

 80. hoi brinkman. ik kreeg de med. van mijn huis arts.

  had zelf dus niks met de douane te maken.

  slechte maanden gehad. ga mijn leven nu weer beteren.

  ik las dat jij het redelijk doet.

  gr. Th

 81. hey Th! je leeft nog, alles goed daar? Hoe zat het als de douane je medicijnen in beslag neemt?

 82. Juffie, een fabrikantenvergunning heb je alleen nodig als je een bedrijf bent, lijkt mij.

 83. Hmmm natuurlijk gewoon weer typisch Nederland en lekker ruk dit. Ik ga er maandag even achteraan. Wellicht eerst even met Inhouse bellen of mailen of er dit keer wederom een recept inzit. Dat is volgens mij de oplossing volgens mijn korte speurtocht.

  @Brinkman dat van die 300 stuks geldt voor reizigers die de medicijnen met zich meenemen.

  Anders wordt het waarschijnlijk een (forse?) boete!

 84. Juffie: Geneesmiddelen, fabrikantenvergunning. U heeft geen vergunning nodig in de volgende gevallen: het invoeren, uitvoeren of op een andere manier buiten Nederland brengen van geneesmiddelen voor eigen gebruik;
  http://overheidsloket.overheid.nl/index.php?p=pro

  En deze is ook interresant: 9.3.1. Hoeveelheid voor eigen gebruik:
  http://www.douane.nl/bibliotheek/handboeken/vgem/

  Het mag wel, maar ook weer niet als je te veel besteld. Een beetje vaag allemaal.

  Nog iemand tips?

 85. Bij onze "huisleverancier" inhousepharmacy. Ik hoop dat er een recept bij zit net zoals de vorige keer

 86. OJEE….. mijn medicijnen zijn onderschept door de douane in Rotterdam. Het lijkt toch dat ik in overtreding ben want ik ben niet in het bezit van een fabrikantenergunning… Maandag maar eens bellen iemand nog een goede tip???

 87. Zo… heb mijn eerste feestje helemaal zonder drank overleefd. Ik ben erg trots op mezelf, maar ik merkte dat ik om 12 uur niet meer in staat was om een fatsoenlijk gesprek te voeren met andere aanwezigen. Ik denk dat dat met mijn nuchterheid te maken had. Verder ben ik aan het experimenteren met mijn dosis. Neem nu zo om de 2-2,5 uur 5 mg in en dat bevalt me erg goed, ben veel minder slaperig, wel rustiger. Dan neem ik wel zo rond een uur of half 5 10 mg dat heb ik wel nodig om de trek te onderdrukken. Gisteren om 8 uur nog een keer 10 mg genomen ivm feest en het ging prima. Iemand anders nog iets nieuws te melden?

 88. Dag Lucas, heel herkenbaar allemaal, vooral in het begin en zeker niet vervelend en het word wel minder. ik gebruik onderhand al 6 maanden, mijn max is 120mg per dag, nu zit ik op gemiddeld 90mg, soms 60 en af en toe sla ik een dag over.

  Het is echt een jo jo middel, op bepaalde momenten ben je ook die baclofen zat.

  Maar als ik helemaal zal stoppen denk dat de zucht naar meer wel weer terug komt en zo als ik merk bouwt baclofen een spiegel op, waardoor je tijdelijk met minder kan, zo iets als een verzadiging als je de hele tijd het zelfde dosis gebruikt. Dat is bij mij althans.

  Het doet wel wat met je, maar ben nog niet achter gekomen wat precies.

  Succes Lucas en laat weten hoe het verloopt.

 89. @ Lucas WOW 150 mg per dag. Ik ga al bijna knock out van 30 mg! Druk in je hoofd herken ik wel maar dat wordt steeds minder. Ik heb alleen erg last van slaperigheid. Ben nu bezig aan mijn 3e week. Hoop dat die slaperigheid gaandeweg wat minder wordt. Heb nog steeds trek in alcohol maar vele malen minder en goed te hanteren. Soms 's avonds laat een glaasje. Durf ivm de bijwerkingen geen hogere dosis te nemen

  Verder anderen nog nieuws??

 90. Ben nu ruim een maand geleden begonnen met Baclofen. Langzaam opgebouwd van 15 mg/dag naar nu 150 mg/dag. Het werkt geweldig. behalve 3 glazen wijn in het begin geen drup meer gedronken. Dat is na 45 jaar regelmatig en de laatste jaren veel drinken een prestatie van formaat. Heb wel last van bijwerkingen zoals, hoofdpijn en druk in mijn hoofd, duizeligheid, moeilijk concentreren,moeilijk lezen, tinteling in fingers en lippen. Ben benieuwd of iemand dit herkent. ik wil doorgaan tot het moment dat ik merk dat de knop in mijn hersens helemaal om is en er geen gevaar op terugval. Maar hoe weet je wanneer dat gebeurt en bij welke dosis? Ik verlang nu al niet meer naar alcohol, slechts af en toe denk ik aan een glaasje, maar meer uit een soort gewoonte en het is ook zo weer weg. Vroeger werd het dan obsesief. Ben benieuwd naar reakties

 91. Of even een andere creditcard gebruiken.

  Maar ik zou toch eerst de huisarts proberen tenzij hij/zij echt niet mee wil werken. Bij mij duurde het ook even voordat ze omging. Wellicht helpt het om de uitpraak van dhr. van den Brink anders onder de neus van de huisarts de drukken:

  "Reactie Wim van den Brink, AMC-hoogleraar Klinische epidemiologie op het gebied van de verslavingszorg: ‘Het geneesmiddel baclofen is veelbelovend, maar er is nog onvoldoende onderzoek gedaan om het op de markt te brengen. Het sterkste onderzoek is dat van de Italiaanse wetenschapper Addolorato, daaruit blijkt dat 84 alcoholisten met een ernstige levercirrose – veel – minder gaan drinken na inname van baclofen. Addolorato’s studie duurde drie maanden, er was hierin nauwelijks sprake van een terugval.

  Ik verwacht niet dat het medicijn snel als middel tegen alcoholverslaving op de markt komt. Onderzoek naar nieuwe medicijnen is duur en het patent voor baclofen is al lang verlopen; de farmacie kan er weinig geld mee verdienen. In Nederland wordt het wel voorgeschreven als medicijn tegen spasmen. Ik heb er geen principiële bezwaren tegen als artsen een medicijn naar eigen inzicht offlabel voorschrijven. De vraag is, doe je daar – gegeven het onderzoek – nu al verstandig aan?’

  Bron: Psy.nl, 10-11-'09

  [www.psy.nl]"

 92. @ Sietse, je kunt ze een mail sturen of bellen en informeren op welke andere manier je kunt betalen.

  Succes.

  Oh ja beginnen met 15 tot 20 mg per dag en elke derde dag wat erbij, zo deed Ameisen het geloof ik. Zie ook dagboek Baclofen op spraakloos.

 93. heb geprobeerd te bestellen bij inhousepharmacy alleen krijg steeds de melding dat mijn creditcard nummer niet klopt shit shit shit weet iemand nog een andere manier om ze te bestellen.

 94. Ik wil heel graag van mijn verslaving af en loop tegen muren op bij de huisarts en overal eigenlijk. Weet nu al dat mijn huisarts niet mee zal werken en ik dus op eigen kracht het zal moeten bestellen en moeten gaan redden. nu heb ik dus een aantal vragen. Waar kan ik het bestellen? en waar moet je mee beginnen mijn vrouw gaat er aan onderdoor en ik trouwens ook Graag spoedig bericht

 95. Tip voor iedereen die Baclofen via de reguliere apotheek krijgt. Bestel het in zo groot mogelijke hoeveelheden! Ik krijg het sinds kort via de huisarts en het viel me op dat wanneer je het in een kleine hoeveelheid krijgt voorgeschreven (dankzij drempelvrees van arts) je meer betaalt dan bij inhousepharmacy. Ik heb toen gebeld met de apotheek om te vragen hoe dat kan. Blijkt dat er in elk (herhalings) recept een receptvergoeding zit. Naarmate je meer bestelt wordt deze vergoeding naar verhouding lager tov de medicijnkosten.

  De huisarts mag het voor max. 1 jaar voorschrijven en de apotheek mag dat dan weer voor max. 3 maanden per keer leveren. Aangezien het einde van het jaar nadert en voor het geval je je eigen risico al hebt gebruikt (of bijna) loont het dus om het voor een jaar te laten voorschrijven.

 96. @juffie

  Gisteravond om 21.30 nog een dosis genomen en prima geslapen. Ik denk dat het gewoon het uitwerken van de med. is waardoor ik wakker word. Verder drink ik nagenoeg niets s'avonds, slecht 1 glas wijn. Voor de smaak en gezelligheid maar niet meer voor de bedwelming. Heb jij ervaren dat de combi Bac/alcohol de slaap verslechterd?

 97. Dear Customer

  Normally we only contact you in relation to your order. This is an exceptional circumstance and I would just like to alert you that we are experiencing problems with our

  UK domain names:
  http://www.inhousepharmacy.co.uk http://www.inhousedrugstore.co.uk http://www.natural-hair.co.uk

  We are working on this now but we always have our backup server operating at our home base in Vanuatu. You can use this now (please note the .VU on the end):

  http://www.inhousepharmacy.vu

  This site is just the same with all the usual products and prices, except we have a 10% specialfor the rest of October.

  Please feel free to call or email us for any reassurance you need on our usual toll free number.

  0808 234 7254 (same phone number)

  customerservices@inhousepharmacy.vu (new email)

 98. @datwel, dat het zo stil blijft vind ik ook vreemd, terwijl er inderdaad zoveel over te doen was. Slaapproblemen kunnen voorkomen als je gestopt bent met alcohol (als dat je verslavingsproblematiek was)

  Ik vind het een heftig middel inderdaad geen snoepje. Je merkt echt wel dat je iets slikt. Maar ik drink niet and I give my right arm…. etc. Alles is beter dan drinken.

  Succes en sterkte allemaal.

 99. Ah, een draadje over Baclofen waar weer leven in zit. Ik verbaas me erover dat er nog maar weinig wordt gepost over dit middel terwijl het zo onstuimig haar intrede deed. Is de reden dat het uiteindelijk toch niet aan de verwachting voldoet of zijn er gewoon geen bijzonderheden te melden?

  Afin, ik hoop dat iemand mij kan helpen. Ik slik Baclofen sinds een paar weken en heb er baat bij maar het grote nadeel is dat ik er slecht van slaap.

  Ik ga meestal om een uur of 11 naar bed en wordt dan om 4 uur weer wakker waarna ik gewoon niet meer in slaap kom.

  Ik neem op dit moment 3 x 25 mg om 8.00/13.00/17.00 uur.

  Kunnen de ervaren gebruikers bevestigen dat het slechte slapen een tijdelijke bijwerking is?

  Zou het nemen van een extra dosis om bijvoorbeeld 21.00 zinvol zijn? (ga ik vanavond uitproberen).

  Alle tips zijn welkom!

 100. Th, dat is jammer, zo te lezen toch een keuze en omstandigheden die de moeite niet waard zijn om geleefd te worden. Ik vind het ook moeilijk hoor. Zit altijd op de grens van drinken en niet drinken en soms zou ik meer baclofen moeten nemen dan me lief is en dat staat me ook tegen al is het lekker en zo wat geen bijverschijnselen al je eenmaal aan gewend bent.

  Th, het gaat je goed en sterkte.

 101. bij mij?

  voor geen meter.

  ik zuip me het lazerus, terwijl de tabletten naast me liggen en me aanstaren.

  zoals alles denk ik, zit het tussen de oren.

  antonie kamerling ontnam zich het leven?

  kan ik me heel wat bij voorstellen.

  hij is bevrijd van wat leven in houdt.

  toch vind ik het heel erg spijtig voor hem dat hij dit deed op nog zo een jeugdige leeftijd.

  blijkbaar blijf ik ondanks alle sores toch te nieuwschierig naar wat er nog komt.

  het niét willen weten maakt, dat ik nog steeds drink.

  heb naar mijn idee meer dan genoeg meegemaakt en het houd maar niet op.

 102. Dag Free, bij mij werkt het nog steeds goed. In plaats van 7 maal weeks hou ik het op 1 maal per week.

  Gemiddeld tussen de 50mg tot 140mg per dag, als een jojo.

 103. Mijn Baclofen werkt toch het meest als een soort pep.

  Ik drink minder, veel minder, maar kan wel weer zoals vroeger een nacht doorhalen, zonder coke.

 104. Zojuist tweede dosis van 5 mg genomen. Beetje suf en een beetje misselijk maar ik vind het nu al een succes! Merk dat ik geen/ heel weinig zin heb in wijn. Terwijl ik op een gemiddelde zondag al om een uur of drie trek had en om vier uur het gevecht verloor om 's avonds te concluderen dat ik weer veel te veel gedronken had. Omdat ik wil blijven functioneren en ook voor mijn gezin wil ik "normaal" blijven doen. Is het een voortdurend gevecht. Ik snak naar wijn als ik mezelf zou laten gaan dan giet ik binnen anderhalf uur een liter wijn naar binnen. Dus ik ben voortdurend bezig mezelf in de hand te houden en bij dat gevecht verlies ik momenteel steeds meer terrein.

  Ik heb inmiddels goed inzicht in het waarom ik zo'n vreselijke behoefte aan alcohol heb. Ik kan eigenlijk wel met zekerheid zeggen dat wilskracht alleen mij nooit van de alcohol af zou krijgen. Heb overigens ook de nodige therapieën en hulp o.a.via internet al gehad. Het is gewoon een ziekte een afwijking in mijn kop. Maar goed ik ga rustig opbouwen en als ik met een lage dosis de dag doorkom zonder dat voortdurende gevecht met mezelf aan te hoeven dan ben ik een heel gelukkig mens.

  ik ga lekker thee zetten :-)))

 105. dag juffie, eindelijk maar als je zo gevoelig bent voor medicijnen zou ik anders beginnen, sowieso. Dag 1 dag 5mg dag 2 2x 5mg dag 3 3x 5mg en desnood dag 4 4x 5mg als je in plaats van 3, 4 keer per dag je dosis wilt verdelen om je lichaam heel langsaam te laten wennen.
  en dan elke dag met 5mg baclofen verhogen tot de gewenste effect bereikt is.
  ik zelf gebruik al 5 maanden, 1000mg daags en kan mijn drankzucht redelijk onder controllen houden. het is geen wondermiddel je moet het echt zelf willlen.

  succes juffie,, laat onz weten hoe het gaat.

 106. Laatste bericht is al weer een tijdje geleden wellicht kan ik dit draadje nieuw leven inroepen. Ik heb vandaag na veel geduld te moeten opbrengen Baclofen binnen. Besteld bij de "huisleverancier" Eerste zending is niet afgeleverd. Heb een maand moeten wachten. Deden niet moeilijk om opnieuw de order te verzenden en jawel grote verassing. Ik ga in het weekend starten met 2 x 10 mg en dan maar eens kijken. Ben wel gevoelig voor medicijnen.

  Ik hou jullie op de hoogte

 107. arts of psychiater behoord dit voor te schrijven 1ste keer mijn huisarts wilde niet verantwoording 2 meer onderzoek 3de wel maar was in andere postcode 4de geen probleem hij was bereid en kreeg fax van nr3 gewoon van huisarts veranderen of materiaal overleggen en overtuigen, eerst nog internet besteld inhousefarmacy en er zijn meerdere eigenlijk nog duur ook nu gewoon per recept geen probleem.

 108. Ook ik zou graag weten waar baclofen via een website is te bestellen. Drink al ruim 25 jaar (sinds mijn 15e ) zo'n 6 glazen per dag, maar mijn huisarts vind dit niet ernstig genoeg om baclofen te gebruiken. Mijn vader is aan drank ten onder gegaan, en na veel zelf proberen en lezen over verslaving, geloof ik nu echt dat ik het van pillen moet hebben. Gebruik nu sinds 2 weken refusal, maar de craving is zo sterk, dat ik overweeg om weer 'gewoon'te gaan drinken… Eigenlijk wil ik niet stoppen met drinken, dat wil zeggen: wil wel de roes, maar niet de katers… maar dat is op dit forum vast een overbodige opmerking….

  Mare

 109. hallo peter en madelief,

  fijn jullie gelezen te hebben.

  peter, je bent gestopt met je efexor?

  toch niet in 1 x hoop ik?

  hoelang nam je het en hoeveel mg. per dag?

  madelief, waar heb je de baclofen besteld?

  iemand bestelde het zelfs helemaal in nieuw- zeeland.

  ik hoop jullie hier vaker te mogen lezen.

  mvg, Th

 110. Dank voor het welkom!

  Heb werkelijk hele dagdelen alleen maar gelezen over dit onderwerp en heb het gevoel dat dit dus echt iets is waar ik baat bij ga hebben. Misschien heb ik tzt nog vragen als het binnen is en hoe ik het moet doseren. Maar ik ga jullie op de hoogte houden.

 111. @Peter en @Madelief: Bedankt voor jullie openhartigheid en laat af en toe weten hoe het verloopt en of het bevalt. Tot nog toe hoor ik allen maar positieve verhalen er over. Veel succes πŸ˜‰

 112. Hallo allen! Heb dit alles met interesse gevolgd, en inmiddels ook Baclofen besteld. Afwachten wat het voor mij gaat doen. Mijn huisarts werkt niet mee dus heb ik het elders besteld. Zoals het nu gaat kan het echt niet langer. De schijn ophouden, liegen en altijd moe en afwezig door de alcohol gaat me echt opbreken. Ben al jaren een alco en heb 3 jaar terug in een kliniek gezeten in Voorthuizen met 0,0 resultaat. Op dit moment heb ik angstaanvallen en raak ik in een isolement. Wat zal het me brengen?? Ben benieuwd!

 113. Sinds 10 dagen aan baclofen, 30 mg eerste 3 dagen dan 60 enz. volg outline van boek. Wist er van via vriend in schotland zat in jellinek vaak gevraagd kreeg het niet ook niet van huisarts onder mom van te weing onderzoek.

  Precies zoals ameisen verteld in boek. Andere kennis in a'dam kreeg voorgeschreven daar naar toe, kon geen patient worden sinds andere postcode. Weer andere huisarts die schreef het wel voor toen hij fax kreeg van arts die wel voorschreef.

  Veel minder last van ontwenningverschiijnselen, gestopt met drinken en anti depressiva – effexor.

  Enige slaap problemen maar denk normaal als je stopt plus ook nog stopt met effexor. Huisarts heeft wel remeron voorgeschreven voor slaap. Heb dr. Olivie Ameisen ontmoet in persoon in symposium over verslaving, humorvolle man onder de indruk, blij en dankbaar. Het is nog kort dag maar voel me goed, geloof er ook in en ben gemotiveerd na veel dingen al geprobeerd te hebben.

 114. Th

  June 5th, 2010 at 02:57

  dit is waar ik al bang voor was.

  nu ben ik zeer benieuwd hoe mijn huisarts, wiens partner psychiater is en deelnam aan het symposium,hierop naar mij toe zal reageren.

  gisteren kreeg ik privé een onheils boodschap.

  voor 100% een reden om naar de fles te grijpen.

  dankzij de BACLOFEN had ik TOTAAL GÉÉN BEHOEFTE daartoe!!!

  gr. Th.

 115. Als ik goed begrijp, maken hersenen te weinig of niet een bepalde stof. En daarom raakt je makkelijk verslaafd. Zelfs ben ik nergens verslaafd, maar in mijn lange leven heb ik opgemerkt dat hoogbegaafden zijn vaak verslaafd, en de kinderen van alleenstande ouders zonder familie netwerk. Dus in die theorie van gebrek aan een stof gelof ik niet. Ook de kinderen, die onterecht uit huis zijn geplaatst, zijn door de Jeugdzorg verslaafd. Dus….En als Baclofen onderdrukt hunkering naar nicotine, drugs en alcohol, zou de Jeugdzorg die aan jongeren voorschrijven. Om maar alleen de opleiding mogelijk mogen doen. Veel kinderen is gedwongen om ritalin te gebruiken, ik ken gevallen, dat kinderen zijn uit huis geplaatst, want ouders wilden geen Ritalin voor kinderen. Maar dat moet wel, anders opp school gaat niet goeed. Dus hetzelfde moeten met verslaafde jongeren in Jeugdzorg doen.

  Halo, lees dit iemand van huisartsen, verslavingszorg of Jeugdzorg en kan aantwoord hierop geven?

 116. Hoi F & co,

  Tijdje zonder internet gezeten maar ik ben weer terug. Ik heb al een stukje geposted op je website F. Ik zal in de komende dagen mijn ervaringen met baclofen gaan beschrijven.

  In het kort de eerste weken waren nog afzien hoor, ik werd slaperig,moe en was min of meer in mezelf gekeerd. Ik ben voorzichtig te werk gegaan en ben begonnen met een halve per dag voor 1 week. Daarna 3 halve per week en daarna 3×10 etc etc.

  Ik heb inmiddels mijn juiste dosis gevonden (ter info ik gebruik dit voor hypohydrose en zeer zware ADD heb geen alcohol verslaving gehad wel iets wat in mijn perspectief een graadje erger is GHB, waar ik al een tijdje vanaf ben. (zie dagboek baclofen.nu)

  Ik zit nu op ongeveer 90mg per dag en jongens..ik weet niet wat ik meemaak!!! Mijn ADD klachten zijn zo goed als verdwenen en wat nog mooier is.. ik zweet NIET meer!

  Alcohol en GHB waren de enige middelen die ervoor zorgde dat de constante stroom zweet (welke mijn oksels produceerde) stopte en dit middel geeft hetzelfde effect.

  Ik heb géén trek meer in drugs, ik heb meerdere malen met gemak de weerleiding kunnen weerstaan. Op de een of andere manier blokkeert de baclofen dat stemmetje (craving) in mijn hoofd. Zo ook laat ik met regelmaat sigaretten liggen en denk er af en toe nog geeneens aan (was een ketting roker)..

  Zo ik ben uitgerateld en duik mijn nest in! Ik zal de komende dagen/week mijn dagboek bijwerken!

  S6 iedereen en tot snel!

  ~Gian

 117. Voor alle duidelijkheid. Jullie kunnen dagboek bijdragen mailen naar info@baclofen.nu . Ik zal dan de bijdragen plaatsen onder je eigen dagboek hoofdstuk.

  Ook nieuwsfeiten en andere info over Baclofen kan je naar me mailen, dan kan dat in hoofdstuk 'nieuws' of 'baclofen algemeen' geplaatst worden. Ook als je ervaringen hebt met Baclofen, maar geen dagboek bij wil of kan houden, kan je je verhaal wel laten plaatsen.

  Als je later wil dat iets verwijderd of aangepast wordt, kan ik dat ook doen.

  En ik wil niet verwarring scheppen, maar mijn initiaal is daar K.

  Anoniem en onherkenbaar blijven is voor mij erg belangrijk.

 118. Ja, ik heb die ervaring ook van de huisarts, moest naar het ziekenhuis vanwege darmproblemen en kreeg een uitdraai ( verwijsbrief) mee van de huisarts met mijn voorgeschiedenis en daarin stond zwart op wit, alcoholprobleem. Niemand van het gezondheidscentrum heeft ook maar gevraagd, goh, hoe kunnen we je helpen.Ik vertrouw mijn huisarts dus ook niet meer. Zelfs als ik nu naar de oogarts moet staat het in mijn dossier. Ik vind het niet kunnen, schaam me ook te pletter, want die informatie ligt nu gewoon 'op straat '.

 119. hallihallo,

  ben ik weer even.

  nuchter? ik? nou nee!

  en jullie??

  hebben jullie er nog steeds zin in?

  waarin zin in?

  in het leven natuurlijk!

  heb net een colosale bloedneus gehad.

  t'bloed ligt nog allemaal in de gootsteen

  + de bijbehorende keukenrolpapiertjes.

  goor verhaal, hè?

  ja goor maar wél waar!

  heb mijn hele leven nog nooit zó een bloedneus gehad.

  me'n eigen bloed dronk ik, gátver.

  dán toch maar liever een rode wijn, hoor.

  klink ik iewat pessimistisch?

  klópt!

  het t-shirt wat ik aan heb kan ik weggooien.

  helemaal bespettert met bloed.

  F,mocht je dit lezen mag je het naar je site brengen, hoor.

  hoe gaat het trouwens met jóuw drank misbruik?

 120. oké heren, dank jullie voor jullie uitleg :-).

  zal vandaag weer proberen iets te schrijven op je site, F.

  groetjes, th

 121. Hi Th,

  de link die ik gaf was aan Gian gericht, die vroeg hoe zo'n dagboek blog er uit zou zien.

  Slagert heeft helaas nog geen input verzonden, en is derhalve nog leeg.

  De dagboeken van F en Brinkman worden wel, zij het onregelmatig nog, bijgehouden.

  Op de site linker kolom staan de verschillende hoofdstukken.

  Klik op een hoofdstuk en alle tot dat hoofdstuk behorende posts worden gedisplayed.

  De site is vrij nieuw, en dus nog redelijk leeg.

 122. @Th : Weet niet wat je bedoeld, ik ben Mike (madbello) de beheerder van deze site en ''F'' is de beheerder van baclofen.nu en ik denk dat F nu een grapje maakt met dat Henk. Omdat meerdere mensen op verschillende plekken op deze site hadden het Twitter profiel van Henk onder hun naam staan. Ik denk dat het een bug was dat plugin, + dat al die afkortingen op een letter het allemaal wat onduidelijk maken. Is een nicknaam, pseudoniem of een alterego zo lastig te verzinnen?

 123. nou, dat heb ik net gedaan maar te lezen valt er totaal niks.

  ik weet het niet hoor maar ik begin echt te twijfelen aan alles hier….

  hee madbello, wie is wie en wat is waar??

 124. F

  May 19th, 2010 at 02:46

  ja ik ben linke henkie, dank je admin.

  maar goed, het zal aan mij liggen F, dat ik het vreemd blijf vinden.

  heb geprobeert iets te plaatsen in de link die je me gaf maar dat lukte niet.

  waarom niet?

  geen idee!

  nu ga ik die slagert maar eens aanklikken…

 125. @Gian, ik zal een hoofstuk voor je maken wat "Gian's ervaringen" heet, geen dagelijkse noodzaak om te posten.

  Ik kan je bijdragen er op zetten, als je ze eerst naar mij mailt.

  Als het zelf lukt ook goed, als je dan "new post" doet, in veld rechts aanklikken dat het in Hoofdstuk Gian's ervaringen moet worden gezet, en dan 'update'.
  .-= Kijk ook eens op F´s laatste blog item : ..Slagert gaat ook een dagboek bijhouden =-.

 126. Hoi F,

  Ik heb het inmiddels en ik heb je mailtjes ontvangen. Maar kan niet terug reageren. Ik zou graag een dagboek bij willen houden al weet ik niet of ik er de regelmatig in kan houden maar kan het altijd proberen.

  Heb al wel even ingelogd maar moet nog wel even kijken hoe het allemaal werkt.

  Gr Gian

 127. nou bello, dat was goed om te lezen.

  ppfftt, kreeg er bijna een punthoofd van, lol.

  ben op het moment tóch al niet zo helder van geest…

  mare F, breng me nou niet nog een keer in verwarring door (met de groeten van Henk) te schrijven, wil je ;-)?

  jij bent de F die, zoals je hier zélf aangaf, in het mooie ijburg woont en TWITTER HENKIE woont in Zutpen, toch?

  werd ik weer té direct door je woonplaats te noemen.., wees in het vervolg zélf voorzichtiger, oké?

  nu ga ik naar th@baclofen.nu

  gr. th

 128. @th er is nu een hoofdstuk met jouw naam gemaakt.

  en ik heet in het vervolg ook daar F.

  onder hoofstuk aan te klikken kan je dan iedereen zijn dagboek volgen, niet altijd dagelijks, ik duik ook wel eens onder als ik me schaam voor mijn gedrag.

  maar leuk als ook jij wilt meedoen Th, met of zonder Baclofen nu.

  groet F (met de groeten van Henk)

 129. Dank je MadBello, was inderdaad wat verwarrend.

  We zijn ook niet altijd even helder!!

  @Th als je op mijn website links de hoofdstukken aanklikt, krijg je per persoon het dagboek.

  Nu staan inderdaad de laatste bijdragen groot en vet op de voorpagina.

  En ik moet mezelf ook een naam geven, dat maakt het nog duidelijker, ga ik zo ff doe, dan zijn mijn bijdragen F's.

  Als jij ook een dagboek wil Th op die site, laat me weten, met of zonder Baclofen, een dagboek is er voor jou ook.

 130. @Th en F : Excuses voor die Twitter Henk, maar die kwam op meerdere reacties voor en denk dat het een bug van de plugin is dat het mogelijk maakt om je Twitter naam toe te voegen. Dus heb het verwijderd, vraag me niet hoe het komt, ik weet het ook niet πŸ˜‰

 131. eerlijk gezegd?

  ik haal de F's en de Henken helemaal door elkaar, geloof ik.

  heb gekeken bij brinkman 17 mei 2010.

  ik geloof dat ik even pauze moet…

 132. Th, ik ben niet Henk, en niet 54.

  Waarom ik anoniem wil blijven is omdat ik niet een beroemde cardioloog ben, en ik op 'slinkse' wijze aan die pillen moet komen. Misschien ook omdat mijn behandelende artsen dit Baclofen ding misschien als weer een verslaving erbij (al al Maria).

  Ik ben 1 keer met de billen bloot gegaan bij de huisarts, nooit weer. Sterker nog, gezien zijn reactie ben ik eigenlijk mijn huisarts kwijt, ik vertrouw hem voor niets belangrijks meer.

  Dus ja, graag anoniem nog.

  Kop thee staat wel voor je klaar Th.

  meer op baclofen.nu
  .-= Kijk ook eens op F´s laatste blog item : ..Brinkman 17 Mei 2010 =-.

 133. ik vind het toch een beetje vreemd.

  hier de waarborg van anonimiteit willen maar met 1 klik op "twitter henk" klikken en men ziet letterlijk bijna alles.

 134. allereerst sorry F.

  had me niet gerealiseert dat dit een openbaar forum is.

  bedankt madbello voor het eruit halen van de gegevens van F.

  het is natuurlijk heel persoonlijk maar ik begrijp niet waarom sommige mensen er moeite mee hebben, aan te geven dat men een alcohol probleem heeft en dat het in de dossier's staat.

  mij persoonlijk maakt het geen mallemoer uit.

  in tegendeel…

  het toegeven een alcohol probleem te hebben, kan een eerste stap naar herstel zijn.

 135. @maria

  Ja dat ben ik helemaal met je eens.

  Ik vroeg huisarts om Baclofen, hij zei nee, maar nu staat er wel dat ik alcoholprobleem heb wat patient erkent.

  Shit situatie dus.

  Dat hij weigerde zich erin te verdiepen staat er niet bij.

 136. Nou dat valt tegen. Ik ben vorige week op vakantie geweest en heb me redelijk gedragen, dus ik dacht toen ik thuis kwam; zie je wel dat je het kunt , en het was na een dag al weer mis.

  Ik wil niet naar de huisarts, alles komt in je electronische patiëntendossier te staan en dat blijft daar dan eeuwig staan.

 137. en maria, hoe gaat het met jou nu?

  F, ben jij diegene die in …… woont en .. jaar oud? (EDIT DOOR DE REDACTIE) πŸ˜‰

  je TWITTER profiel laat heel iets anders zien.
  of vergis ik me???

  gr. Th

 138. zo. onderhand is het 18 mei geworden.

  ik ben zeer benieuwd hoe het met F en Gian gaat.

 139. @Maria

  Ja iedereen moet zelf inschatten waarom er teveel gedronken wordt. Voor de een is dat van vroeg af aan verslavingsgedrag, voor een ander zijn er andere redenen.

  Baclofen zou geneesmiddel zijn om die hunkering, 'craving' te overwinnen.

  Als dat bij jou helemaal niet speelt, zou inderdaad therapie beter kunnen helpen.

  Voor de rest sluit ik me helemaal aan bij Gian's verhaal, en wil onderstrepen dat 'wij' alcohol als zelfmedicatie hebben gebruikt.

  En als laatste, als er opeens problemen zijn opgedoken in je leven, praat daar met huisarts over, en ook dat je opeens teveel bent gaan drinken. Op regelmatige basis met een psycholoog of je huisarts praten, kan ook veel spanning wegnemen, of je houvast geven om er mee om te gaan. Als je plotseling alleen in de wereld bent komen te staan, moet je je niet afsluiten van de wereld, probeer er juist contact mee te houden.

  F

 140. @ F Ja F ik heb wel twee mailtjes gehad idd. Dus tot zover is het goed gegaan.

  @ Maria.. Waarom mensen zo panisch zijn? Even op mezelf gereflecteerd: Ik leef nu van dag tot dag, elk uur elke minuut zie ik wegtikken, ik heb geen rust… totaal niet.

  Ik denk dat het meer dan logisch is wanneer mensen iets lezen wat een uitweg kan bieden uit deze "hel" dat ze niet kunnen wachten om een "normaal" leven te gaan lijden. Zonder angsten.. zonder craving/onrust etc etc.

  Mensen willen geen medisch traject (welke al jaren bestaan en waarvan bekend is dat ze een geringe succesrate hebben) doorlopen m.b.t. verschillende medicatie / meetings / gesprekken en dan weer uiteindelijk weer in dezelfde cirkel terecht komen om vervolgens weer van voor af aan te beginnen.

  Ik ben al van jongs af aan verslaving gevoelig doordat ik met vele klachten (o.a zware ADD) altijd opzoek ben naar een vorm van zelf medicatie. De medicijnen die voor mij/verslaafden van toepassing zouden kunnen zijn benzodiazepines/Antidepressiva/Ritalin e.a. mogen vaak maar tijdelijk gebruikt worden en brengen veel nare bijwerkingen met zich mee en op de lange termijn brengt het ook gezondheidsproblemen met zich mee plus na het stoppen van deze medicatie belanden veel mensen toch weer terug naar hun oude gewoontes.

  Wat is nou het voordeel van Baclofan:

  -Na een kortdurig gebruik is het effect al meteen merkbaar, het medicijn wordt snel opgenomen en weer volledig door het lichaam uitgescheiden

  -Het medicijn is al op de markt sinds 1920 en er zijn tot nu toe nog geen schadelijke effecten op korte en lange termijn bekend. (Het wordt al ruim 80 jaar voorgeschreven o.a voor ALS en MS)

  -Recente onderzoeken (2007, onderzoek op cocaine verslaafden) hebben ook aangetoond dat het een "onschuldig" medicijn gaat.

  -Het is even effectief als Diazepam wat ideaal is als het gaat om de problemen waar een verslaafde mee kampt

  En zo kan ik nog wel even door gaan.

  Als dit middel het gebied in mijn hersenen stimuleert waar ik waarschijnlijk een deficiëntie heb zie ik dit als een aanvulling net zoals insuline bij een diabeticus.

  Om even naar jou situatie te gaan, ik weet niet wat bij jou de "trigger" is geweest om te gaan drinken? Als ik het zo lees heeft een bepaalde gebeurtenis ervoor gezorgd dat jij bent gaan drinken. Als dit het geval is zou jij met een rap tempo door middel van Baclofen dit een half toe kunnen roepen en ondertussen in combinatie met gesprekken (Psycholoog) deze gebeurtenis kunnen verwerken en je leven weer op een rijtje kunnen zetten.

  Ik vindt verslaving een ruim begrip. Je hebt mensen die echt al verslavings gevoelig zijn vanaf hun jeugd (storing/deficiënte in de hersenen) En mensen die verslaafd raken aan een middel doordat ze vele tegenslagen hebben gehad in hun leven.

  Bij de één is het de trigger om te gaan gebruiken door hun lichamelijke aandoeningen en bij andere doordat ze bijvoorbeeld geestelijk veel tegenslagen hebben gehad.

  Bij de eerste groep zullen deze waarschijnlijk heel hun leven Baclofen moeten gebruiken om een bepaalde stof aan te vullen in hun hersenen (GHB-Deficiëntie) en hierdoor normaal door het leven kunnen gaan.

  En de tweede groep kan dit middel gebruiken (tijdelijk) om van de verslaving af te komen en intussen hulp zoeken voor hun (geestelijke) problemen (zoals het overlijden van iemand, scheiding etc etc).

  En om als laatste nog even iets toe te voegen om het allemaal wat meer geloofwaardig te maken..

  Zie hier het brein van een verslaafd iemand en wat Baclofan er mee doet:  Gr Gian

 141. Ja, dat snap ik, maar waarom is er dan iemand op dit forum zo panisch dat zijn medicijnen niet op tijd aankomen?

  Ameisen noemt alcoholisme een verslaving. Hoe komt het dan, dat ik pas vier jaar te veel drink? en verslaafd ben.

  Ik ben 61 en heb voor mijn 20ste nooit een druppel alcohol gedronken, en tot mijn 55ste zeer matig was. Kan het zijn dat je door zorgen graag in een roes belandt zodat je ze als minder heftig ervaart/ en ook beter kunt slapen?

  groet, Maria

 142. @Maria.

  En Ameisen stelt ook in zijn boek dat de reguliere verslavingszorg gebaseerd is op Doorzettingsvermogen.

  Indirect gaat men er dus van uit dat het drank (of drugs ed) gebruik je eigen schuld is. Dat je een slapjanus bent als je het niet volhoudt.

  Ameisen noemt alcoholisme en verslaving in het algemeen, een ziekte.

 143. @Maria en Robin,

  Maria wat jij schrijft is absoluut niet het geval. Baclofen is niet verslavend, itt alcohol en bv Valium.

  Ameisen stelt het als volgt: alhoholisme is een ziekte met dodelijke afloop. (en voor die tijd ontwricht sociaal en maatschappelijk leven, en lever problemen) . Baclofen neemt de 'craving', de hunkering weg, die ten grondslag ligt aan alle verslavingen. Dit medicijn moet je dan wel dagelijks innemen, anders komt de hunkering weer terug. Ameisen veronderstelt dat verslaafden een bepaalde stof van nature te weinig aanmaken in het lichaam, en Baclofen vult dat aan.

  Net zoals een suikerpatient z'n hele leven Insuline moet gebruiken, zo wij die Baclofen.

  Maria ik raad je aan dat boek van Ameisen te lezen:

  hier een link:

  http://www.nieuwezijds.nl/Search/?q=ameisen&g

 144. Hoi F,5 mg. per keer om de 4 uur en voelt al best heftig en wat Maria zegt is zo. Hopelijk doet dagelijks Baclofen minder kwaad dan een paar liter alcohol per dag.

  Zelfs mijn ogen en mij zicht zijn nu als beter.

 145. Als ik het goed begrijp ruil je dus de ene verslaving in voor de anderen. Ik geloof dat ik die pillen toch maar niet ga proberen. Misschien zou ik een online programma kunnen volgen voor probleemdrinkers!

  groet, Maria

 146. @Gian heb je al wel emails gehad van de InHouse? Ik kreeg binnen 24 uur email dat bestelling binnen was, en binnen 48 uur een email dat bestelling verwerkt was.

 147. @robin Ja ik had ook opeens veel meer eetlust. Bij mij komt dat enerzijds omdat ik minder drink en rook, en anderzijds omdat door Baclofen bepaalde angsten weg zijn, angst die mijn eetlust wegnam.

  Ik begrijp uit je woorden dat je 1 dosis van 20 of 25 mg nam. Ik zou dat veel meer spreiden. Ik neem om de drie uur 15mg. Bouw het later op de dag af met 10mg. Totaal 60 a 80mg per dag.

 148. Hoi F,

  Die tekst had ik bij mbv google gevonden met als zoekterm Baclofen Dosage.

  Robin van wat ik tot nu toe gelezen heb (inclusief bijsluiter) is de eerste week de week waarbij de meeste bijwerkingen optreden dit kan voor iedereen anders zijn.

  Je bent al begonnen met 20 mg, ik weet niet waarvoor je de baclofen gebruikt maar het is al aardig veel om mee te beginnen aangezien je lichaam nog aan de stof moet wennen. Weet ook niet of dat je het verdeelt over de dag inneemt of in één keer? Kunnen allemaal factoren zijn die meespelen.

  Pffft van mij is het nog steeds niet binnen…

 149. Lig het aan mij? Gebruik al twee dagen Baclofen (gisteren 20 mg. en vandaag 25 mg.) en heb verschrikkelijk trek in eten (patat), voel me wel lekker maar ook geïrriteerd (bijdehand) en opgefokt, niet onprettig maar toch!

 150. geen speciale melding vandaag, verband pil en drank is weer duidelijk.

  het veel mindere roken toch het meest opvallende.

  en helaas werkt mijn website nog niet zoals ik wil.

 151. Ik heb de afgelopen dagen niet veel verteld.

  Ook mijn rookgedrag is veranderd.

  En er is grote relatie tussen Baclofen wel of niet op tijd dosis innemen en de hunkering/ craving. Schokkend groot verband.

  Dat is wat ik al met zekerheid kan stellen. Niet alleen alcohol dus, ook tabak. Ik leg nu asbak en shag uit zicht, ik kom niet eens op het idee om een shaggie te willen. Als ik maar niet vergeet op tijd de dosis in te nemen dus. Opeens draai ik een shaggie, denk ik jee, waarom, kijk ik op de klok, inderdaad meer dan 3 uur geleden pillen genomen. Of het glas wijn is opeens leeg, of het staat er al een uur.

  Morgen meer.

 152. Toch nog ff reageren op Gian.

  De gelijkenis met GHB is inderdaad duidelijk.

  Alleen gaat het in dit geval om mensen, wij van het legioen der verslaafden, die kennelijk vanaf geboorte een tekort hebben aan die stof, een ziekte.

  Het is een moeilijke theorie, maar die onderzoek ik dus, dat we met deze Baclofen, we 'ons' net zo voelen zoals al die andere mensen 'gewoon' jezelf zijn vinden…….

 153. Ja Gian, ik zit nu op doses van 15mg, ga die niet verder verhogen, maar ik merk dat ik ongeveer iedere 3 uur moet innemen, mischien is iedere 2 uur 10mg nog beter, om geen hypes te krijgen, om de golven af te vlakken.

  En net als de thermostaat, uurtje(s) voor het naar bed gaan graadjes lager, of niks, maar dan moet ik wel naar bed gaan.

  Misschien heb jij vertraging door die AsWolk (die er nu weer in Ierland problemen geeft mbt vliegen).

  Waar heb jij die tekst in t engels vandaan Gian, ik herken m niet. Was dat specifiek over Baclofen als verslavings genezer?

  Mijn aanbieding aan Maria is dan ook onder voorwaarde dat ik binnen krijg.

 154. Dan moet je inderdaad weer even die structuur er terug in krijgen. Die was bij mij een tijd geleden ook ver te zoeken maar ik heb me toch gedwongen om iedere keer rond 21:30 naar bed te gaan, even nog tv te kijken en rond 22:30 kickte de melatonine in en heb een heerlijke nachtrust πŸ™‚

  Helaas is mijn baclofen nog niet binnen gekomen, het is rond de 22e april verzonden.. dus ik hoop echt dat ik het deze week binnen krijg..

  Als het binnenkomt hou ik jullie zeker op de hoogte. Trouwens nog hier en daar wat bijgelezen over baclofen en op meerdere sites wordt aangeraden om rustig te beginnen:

  "The determination of optimal dosage requires individual titration. Start therapy at a low dosage and increase gradually until optimum effect is achieved (usually between 40-80 mg daily).

  The following dosage titration schedule is suggested:

  5 mg three times a day for 3 days 10 mg three times a day for 3 days 15 mg three times a day for 3 days 20 mg three times a day for 3 days

  Thereafter additional increases may be necessary but the total daily dose should not exceed a maximum of 80 mg daily (20 mg four times a day).

  The lowest dose compatible with an optimal response is recommended. If benefits are not evident after a reasonable trial period, patients should be slowly withdrawn from the drug"

  De optimale effecten zijn voor iedereen natuurlijk verschillend. Wat ik wel op meerdere sites tegenkom is na verloop van tijd je tegen een zo laag mogelijke dosis moet zitten voor een optimaal effect. Zo ervaarde ook meerdere mensen een beter effect door niet 3 x 10 te nemen maar dit nog verder op te splitsen naar 6×5.

  Zoals al eerder gezegd, pas er goed mee op want het is niet zoals Dr Ameisen zegt dat "het onschuldiger is als een paracetamolletje".

  Zo ik ga mijn nest weer opzoeken en hopen dat morgen mijn bestelling binnenkomt πŸ™‚

  Het gaat jullie goed!

  gr. Gian

 155. Ik heb eergister weer besteld, voor meer dan genoeg, ik zou je 100x 10mg kunnen toespelen. Kan je voorzichtig ook proberen.

  Via PayPal kan je wel betalen?

 156. Ja, ik wilde meteen een update geven, zie nu je reactie ook Th, hier de update:

  direct die andere 5mg geslikt en zal straks weer 15mg.

  Even nog niet minderen, niet slim, gaat niet.

  Gewoon op tijd naar bed gaan, dat moet ik doen.

 157. ja gian, ook ík ben benieuwd naar je ervaringen.

  ben benieuwd F, of je enig verschil merkt qua dosering???

  gr. Th

 158. Hoi allemaal,

  Ik heb de hele middag alle verhalen gelezen en wil ook erg graag beginnen met baclofen. Alleen heb ik een probleem, ik heb geen creditcard en ik wil niet dat mijn partner erachter komt. Hoe pak ik dit het beste aan? tips graag. Huisarts is geen optie….

  groet, Maria

 159. Hi Gian, ik heb niet zozeer slaapproblemen, zodra ik in bed lig slaap ik, maar k word gewoon vroeg weer wakker, ik kan met minder uren toe, zonder problemen. Wellicht ook door minder roken en natuurlijk minder drinken. Ik kan me ook weer omdraaien als ik zou willen, maar ik ben de laatste dagen veeeeel te laat naar bed gegaan, en wil niet de hele dag wegslapen, dus het is meer een keuze, dan een niet kunnen.

  Voorlopig dus geen melatonine voor mij, ik wil uitzoeken wat Baclofen doet, het wordt anders onduidelijk wat wat doet.

  Ik volg wel je tip op om even wat te minder, van paar keer 15mg per dag (sic), naar paar keer 10. Vandaag begonnen met 15mg, net dosis van 10, en verder vandaag 10mg.

  Vertel ook jouw ervaringen op deze blog svp.

  Dat wil ik graag weten en waarschijnlijk de anderen ook.

 160. Hoi F,

  Ik heb niet terug kunnen mailen want mijn email is om de één of andere reden geblokkeerd :S.

  Maar heb hier weer even je posts zitten lezen. En wat ik hier lees lijkt het erg veel op de werking van ghb. ( Baclofan is ook chemisch verwant aan ghb). Wat bij ghb het probleem is, is dat als je er aan verslaafd bent je lichaam snacht ook om die (Bv.) 3 uurlijkse dosis vraagt. Waardoor je dus niet kan slapen. Want dan is het probleem ,of je pakt bij om te kunnen slapen (wat eigenlijk niet de bedoeling is..) of je hebt een slechte nachtrust en compenseert dat de volgende morgen weer met een hogere dosis.

  In jou situatie zou ik de dosis langzaam een beetje verlagen en kijken hoe je nachtrust hier op vooruit gaat.

  Nog een andere aanrader (heb ik ook , werkt fantastisch) is om melatonine aan te vragen bij de huisarts (ook bekend onder de naam circadin. Dit natuurlijke suplement zorgt er niet alleen voor dat de snachts doorslaapt en smorgens weer heerlijk opstaat maar is ook nog eens een heel krachtig anitioxidant. Zoek het maar eens op.

  S6 met alles F!

  ~Gian

 161. Ah en MadBello heeft de klok aangepast. Mmmmmm, nu zien jullie ook hoe vroeg/laat ik dit werkelijk typte….

 162. Gaat met ups en downs, ik heb van de laatste dagen een wat gedetailleerder dagboek biigehouden, zal ik later plaatsen. Er gebeuren dingen die ook met vroeger drugsgebruik te maken hebben. Ik kan opeens een nacht overslaan en dan met 5 uur slaap ergens op de dag genoeg hebben. Zal me tot een strakker dag/nacht ritme moetendwingen.

  Maar later meer.

  Wat is jouw slechte ervaring?

 163. eerlijk gezegd F?

  het laat op het moment wat te wensen over.

  en jij? nog altijd op de goede weg, hoop ik?

  gr. Th

 164. Sorry Th dat ik nu pas reageer.

  Voordeel van dat ik het uit NZ heb, dat ik zelf kan experimenteren, en niet een arts over mijn schouder meekijkt, en bv maar voor 2 weken recept mee zou geven. Alhoewel je naast recept alsnog uit NZ kan laten overkomen.

  Mbt jouw 2x 10mg: probeer te kijken of je ongeveer 4 uur na inname pil je anders voelt dan na 1 uur. Als je golfbeweging merkt zou je naar 3 of 4 keer per dag moeten gaan. Ik neem nu ongeveer iedere 3 uur een dosis.

  Mbt smaak van bier en van kater: smaak van bier is misschien omdat ik minder drink en rook, over het algemeen dan, en dat daarmee smaakpapillen weer beter werken, de kater omdat ik met baclofen veel minder slaap, of slaap nodig heb. Voor baclofen sliep ik de kater weg denk ik, nu ben ik, ook na alcohol inname, na 6 a 7 uur weer wakker.

  Hoe gaat jouw baclofen effect nu?

 165. Pppfftt F.

  je neemt als ik het uit reken 60/75 ml. per dag?

  bij dit quantum duurt het niet al te lang dat de 100 tabletten op zijn, hè?

  mijn arts belde me gisteren.

  ik vertelde haar van jou.

  ze vroeg naar je dosering.

  deze gaf ik haar, tenmiste zo ongeveer.

  naar aanleiding daarvan zei ze, mocht je de behoefte voelen niet 1 maar 2 x 10 mg. te nemen, geef ik je daarvoor toestemming.

  ze vond het heel triest dat je de bac. helemaal uit n.zeeland moet laten komen omdat je(tot dusver) niemand gevonden hebt die je het op recept wil geven.je schrijft…bier smaakt weer naar bier, en een kater is gewoon weer een kater.

  hóe "ervoer" je dit dan tot vóór het nemen van de bac.??

  gr.Th

 166. @iedereen

  Gister weer alles in regelmaat gekregen.

  4x 15mg om de 3 uur, dus inderdaad vroeg naar bed, moest Nachtritme terugkrijgen naar dagritme.

  Sinds baclofen kost het me geen moeite om na 5 of 6 uur slaap op te staan.

  Was ik eerder gewoon niet in staat, nu is het een kwestie van willen.

  Ik slik ernaast tricyclische antidepressiva, ik merk dat juist de bijwerkingen van de antidepressiva ook onderdrukt worden.

  Vreemd om te zeggen, maar belangrijke observatie: bier smaakt weer naar bier, en een kater is gewoon weer een kater.

  Ik weet nog niet wat er precies gebeurt.

  Ik slik nu om de drie uur 15 mg.

  Was vandaag een dosis vergeten, en ik merkte het direct, dosis overslaan gaat niet.

  (www.baclofen.nu is nog in opbouw, maar bijdragen van jullie zijn zeker welkom)

 167. haha F, weet je zeker dat je nuchter was toen je bovenstaand schreef ;-)?

  zal eens kijken waar je mooie ijburg ligt…

  heb geen idee namelijk.

  wát een weertje hè, mensen?

  mag de hele zomer zo blijven en hoeft zeker niet warmer dan dit.

  gr. Th

 168. @F : Wat een bizar verhaal, maar zo te lezen is het een leuk weekend geweest :-)weet niet of zustertje het zo leuk zal vinden om het terug te lezen πŸ˜‰

 169. maar zustertje en ik zullen elkaar niet spoedig elkaar weer zien, wat een verschutting zeg, ik zou me doodschamen. en zustertje bleef vanmiddag volhouden dat haar perceptie van de waanzin van vannacht de enig ware versie is.

  ze heeft de link naar dit blog ook, ik hoop dat ze nog steeds mee leest.

 170. ik had geschreven dat zustertje opeens vannacht het op de heupen kreeg, en een feestje wilde bouwen. en volledig de draad kwijt was geraakt.

  ze was na naar bed gaan weer opgestaan (omdat ik het bed niet deelde), en had haar Fantasy Fair make up opgedaan, kwam de kamer in toen ik blogde, en ze zag er uit als een travestiet met haar kinderlijke overdreven make-up….

  dankzij Baclofen zag ik wat er gebeurde en kon ik ingrijpen.

  ze smookte zelf haar wietjes, en pakte haar wijntjes.

  dat Fantasy Fair niet meer haalbaar zou zijn, begreep ik.

  Ze was pas om 15:30 weer wakker.

  Ze is zo aardig geweest om me thuis te brengen, maar hahaha, zoals ik deze blog-bijdrage begon vandaag, alweer op haar voorwaarden.

  Ik ben weer thuis, heb een spannende week achter de rug, wil met Th karnemelk gaan drinken, en heb dus vertrouwen in de toekomst. ;)th

 171. vreemd, ik had eerder update gegeven, maar is kennelijk niet door mij gepost op deze blog, excuses

 172. Was rotdag Th, mijn 'zustertje bloedwijn' trok het spreekwoordelijke onder mijn nagels vandaan, toen ze vannacht haar act deed. Dus bleef er alleen de wijn over.

  Ben niet naar Fantasy Fair geweest.

  Zustertje bracht me wel naar huis, en wilde dan even wat wandelen op mijn mooie IJburg. Toen ik min spullen boven had gebracht en weer beneden kwam, wilde ze opeens naar een terras. En ja, je raadt het al, niet lopend maar met haar auto. En ja, zustertje is helemaal de draad kwijt, want ik mocht de rekening op dat terrasje ook nog betalen ook.

  hahaha,

  als niet of weinig drinker de volgende regel ingevoerd:

  wie uitnodigt betaalt !!!, ik hoef niet naar dat terras.

  wanneer gaan we ergens een karnemelkje doen Ther ?

 173. ben benieuwd F, hoe je dag vandaag geweest is.

  ik denk dat het heel belangrijk is een drink te vinden wat je graag drinkt.

  kan dus bubbeltjeswater zijn of gewoon water of what ever.

  in de 13 jaar dat ik geen drup dronk, noemde men me…madam rivella.

  beetje vreemd maar wel lekker ;-).

  nou, we horen, oftewel zien je weer, hè?

  gr. Th

 174. Th, het zal een kwestie van slijten zijn, die gewoontes, (haha slijten, zoals in slijterij haha), craving slijt niet, met Baclo hopelijk wel voldoende te onderdrukken, en daar gaat het nu even om.

  Vandaag was weer een goeie dag, dosis beetje verhoogd, ga er nu makkelijker mee om ook, nu ik merk geen ernstig belemmerende bijwerkingen te hebben, de draaierigheid is ook afgenomen.

  Het prettigste is dat die drang om doooor te drinken er niet meer is. Paniek over een lege ijskast is er nog wel, maar dat is meer een gewoonte. Voor nu is het weten dat ik kan pakken wat ik wil, maar het niet hoef, de beste situatie.

  Net als jij met je karnemelk, zit ik met flesjes water, gewend om een bepaalde hoeveelheid vocht tot me te nemen.

  (ja zelf gevulde flesjes water, geen zgn bronwater meer gekocht)

  Prettig dat jij een drink hebt die je lekker vindt, dat maakt het een stuk aangenamer, dan voor iemand die opeens niet weet wat ie moet drinken,(uuuuuuuuuh, een bitter lemon dan maar), ik voel me lekker met mijn watertjes.

  Morgen (vandaag inmiddels) naar Fantasy Fair, benieuwd hoe ik me daar ga voelen, of de dranktent nog als magneet werkt.

 175. "de gewoonte"F.

  alleen al de handelingen uitvoeren om te gaan roken en drinken.

  het draaien van een sigaret…het pakken van een glas…

  dit merk ik vooral als ik 's avonds karnemelk drink.

  en ja, ik lust heel graag karnemelk ;-).

  hóe vaak pak ik de mok om er wat van te drinken.

  net zo vaak alsdat ik eerder het glas pakte waar géén karnemelk in zat.

  gewoonten…kan men ze doorbreken?

  gr. therèse

 176. Ik merk dat ik nu ook veel minder rook, maar dat is ook een beetje logisch, minder drinken is automatisch ook minder roken.

  Wat ik ook merk is dat 'de gewoonte' soms net zo'n valkuil kan zijn als de craving. Het biertje voor het eten blijft, alleen blijft het nu bij 1 biertje. Nu nog even die gewoontes zien te omzeilen.

 177. op deze vraag marcel, kan ik je alleen maar zeggen wat míjn ervaring is ivm de nicotine.

  rook ik teveel?

  ja, en dat doe ik nog steeds.

  waarmee ik niet wil zeggen dat baclofen niét helpt tegen hetgeen jij hierboven noemt, begrijp me goed.

  wat lét je, het úit te proberen, zou ik willen zeggen.

  zit nu aan mijn eerste biertje van vandaag.

  kan in ieder geval zeggen dat het med. mij helpt, bijna geen alcohol meer te drinken.

  de zogenoemde "craving" is wég.

  meld je weer hier, oké?

  gr. Th

 178. Dat is exact wat Baclofen hopelijk doet: dat meer meer meer gevoel onderdrukken, en het verlangen ernaar (craving).

 179. hei peopetjes, zou baclofen ook goed zijn tegen sigaretten en shag, nicotine verslaving en eet verslaving? ben benieuwd of dit een hulpmiddel zou kunnen zijn tegen het gevoel van meer, meer en meer.

 180. hoi F.

  ik sluit me graag aan bij wat madbello hierboven schreef.

  jongen, wat góed dat je op deze manier bezig bent!

  compliment hoor!!

  "heb tot nu toe wel alle dagen (wat) gedronken.

  Wel veel minder dan anders".

  (geldt ook voor mij maar zeer weinig).2 biertjes.

  heb het volledig onder contrôle en generlij behoefte meer te nemen.

  alleen 'savonds en niét meer overdag.

  ook 10 mg. per dag doet dus goed ze'n werk ;-).

  verder bedankt voor je uitleg van het med.!!

  blijf schrijven hè?

  ondanks de beperkte mogelijkheden die je op

  dit moment hebt.

  gr. Th

 181. @F : Bedankt voor dit uitgebreid verslag. Ik denk dat voor veel mensen heel waardevol is om een richtlijn te hebben en kunnen lezen wat ze ongeveer kunnen verwachten en met de duidelijke waarschuwing, vooral in het begin om na innamen in ieder geval niet aan het verkeer of andere gevaarlijke werkzaamheden deel te nemen. Dat is best heel belangrijk om te weten.

  Nogmaals bedankt voor je heldere verslag πŸ˜‰

 182. @madbello, ja was prachtige dag, goddelijk zomers, aanstaande zondag gaat ook weer mooi worden, wellicht uitje naar Fantasy Fair op Haarzuilen.

 183. Ja sorry Ther, en de anderen, ik ben niet thuis, dus internet toegang was beperkt, smoesjes, ik had eerder moeten updaten.

  Even de update dus.

  Ik heb tot nu toe wel alle dagen (wat) gedronken.

  Wel veel minder dan anders, en zeker geen mateloze buien, hoewel er hier drank in overvloed is, en een gang naar de supermarkt of slijterij in geen week nodig zou zijn om laveloos te worden en te blijven.

  Uiteraard speelt mee dat iedere dag om 6 uur eten op tafel ook een uitstekende crave-demper is. Vaak was het: niet stoppen met de middag borrel en avondeten maar overslaan.

  Ook op een meer algemeen level het volgende: de coke verslaafde meldt slaperigheid als bijwerking, de drinker juist helderheid als prettige bijwerking van de baclofen. Ik wil als kanttekening maken, dat gewoon geen coke ook slaperigheid zal geven, en niet drinken ook helderheid zal geven, met of zonder baclofen.

  De test is of baclofen de craving onderdrukt.

  Ik ben dus met 3 x daags 10mg begonnen.

  Ik heb dat vandaag verhoogd naar 's ochtend 10 mg en daarna 2x 15mg.

  Ook heb ik wat dieper in het medicijn gekeken:

  -opnametijd in plasma is 1/2 tot 1 uur, waarna het in de hersenen zijn werk kan doen.

  -de halfwaardetijd is 3 a 4 uur, en dat is snel.

  -eliminatietijd is 75% in 72 uur, wat dus ook snel is.

  Een pilletje te laat of niet innemen kan dus direct van invloed zijn op de craving. Of in geval van craving een pil nemen heeft effect al binnen een uur.

  Ik heb dat net gedaan, en dat werkt.

  Ik ga morgen proberen, met deze medicijn gegevens dus wat sneller na elkaar de 10mg pillen te nemen, met intervals van 3 a 4 uur, afhankelijk momment van de dag. Mijn moeilijkste moment is altijd eind van de middag, dus s ochtends een 10mg, en s middags wat korter op elkaar een 10mg of 15mg (de tabletten zijn makkelijk in 2 te breken).

  Dan over de bijwerkingen. Twee dingen zijn me opgevallen, die belangrijk zijn. Ten eerste een duizeligheid/lichtheid in het hoofd na ongeveer een uur na inname, dat duurt ongeveer een half uur a een uur, duidelijk verband houdend met opname- en halfwaardetijd. En dermate ernstig dat ik zeker niet zou kunnen autorijden of fietsen. Het zijn namelijk in vlagen opkomende accute momenten van ff de draad kwijt.

  Een tweede bijwerking is tegelijk prettig als moeilijk mee om te gaan. Dat is een soort euforie. Dit is wat Ameisen misschien bedoelt met hoe 'normale' mensen zich voelen, een bepaalde, altijd aanwezige angst is weggevallen.

  Ik zeg in gezelschap dingen die ik anders nooit zou zeggen, of met een slok op, maar nu is het anders, nu is er een helderheid bij, een weten waar ik het over heb.

  De relatie tussen craving en angst, of in geval baclofen, wegvallen angst en afgenomen craving zal ik verder moeten bekijken bij mezelf, misschien is wegvallen van angst wel belangrijker en is afnemen craving er een gevolg van. Nu heb ik soms situaties dat ik denk ömg, wat flap ik er nu weer uit', hahaha, maar de mensen om me heen zijn er alleen maar blij mee…

  Een ander aspect van de euforie is wat ik eerder las bij iemand, dat hij/zij midden in de nacht wakker kon worden en kraakhelder was en baalde dat hij/zij pas twee uur had geslapen. Dit herken ik, maar er moet bijgezegd worden, dat als je dit weet, en je weer omdraait, je binnen 2 minuten ook weer slaapt.

  Het grote voordeel is dat je ook binnen 2 minuten kan besluiten om op te staan, en in mijn geval na 6 a 7 uur slaap, kan besluiten om koffie te gaan zetten, een ontbijtje te gaan maken, in plaats van je om te draaien en te slapen tot het weer borreltijd is…………

 184. ondertussen is het alweer 22 april.

  F schreef zijn laatste bericht de 17de, = dus alweer 5 dagen geleden, bijna.

  heee F, BÉN JE ER NOG???

  en zo ja…., HÓE???

 185. @F : Dat klink zeker goed na de eerste dag en zo te zien hoef je de dosering niet eens te verhogen πŸ™‚

  Gaat vandaag ook goed! Zeker genieten met je verpleegster van deze goddelijke zonnige dag?

 186. haha bello, dat wist ik natuurlijk niet ;-).

  jee F, best goed voor de eerste dag!!

  en hoe gaat het vandaag tot dusver??

  gr. TH

 187. Hoi F

  Goed om te horen dat het zo snel goed resultaat met zich meebrengt! Ik hoop dat ik snel hetzelfde kan zeggen als jou.

  S6 met alles!

  Gr. Gian

 188. bijna 12 uur, zelfs geen zin in sigaret.

  libido is ok.

  nu slapen, derde dosis 10mg.

  tis raar dat ik niet eens wil roken.

  maar wel zoenen, en daar is zuster verpleegster erg blij mee.

 189. @Th : Dat *ANONYMOUS* komt automatisch te staan als je in de gehaastheid vergeet je naam in te vullen πŸ˜‰

 190. @F : Fijn om te lezen dat alles goed gaat, maar zo te zien helpt Baclofen niet tegen nicotine verslaving :lol:"

  Het is een 50 jaar oude beproefde medicijn, dus je hoeft volgens mij geen zorgen maken en wat ik lees is het nog lekker ook!

  Je eerste dag en zo als het in het boek staat moet je het de tijd geven om op de goede dosering te geven tot je van zelf niet meer de behoefte meer voelt naar meer en een drankje is niet perse een nederlaag, maar alleen een overgang πŸ˜‰

  succes en leef met je mee.

 191. F, wil je als eerste AUB die nép ANONYMOUS eruit halen?

  waarom onder 2 nikck's schrijven!!

  helemaal niet nodig!!

  F, ik mag toch van de veronderstelling uit gaan dat je begeleings vriendin zelf zo nuchter en clean mogelijk als het maar kán is, hè?

  sterkte en blijf hier schrijven.

  gr. Th

 192. ik voel me gewoon, gewoon, eigenlijk bijzonder dat ik me gewoon lekker voel.

 193. het gaat nog steeds goed, 2e pil 10 mg ingenomen om 18:00, geen bijwerkingen,

 194. ik ben net terug van op stap met de guardian angel.

  soms beetje bipolair hoge ervaring.

  we (ze) eten maken.

  ik ben bekaf, gister niet geslapen en nu "de pil".

  Om 18:00 tweede pil, pil doet als ervaren pillenslikker precies naar verwachting. so far.

 195. f. ben je in goede veilige handen?

  zorg goed voor jezelf , en gun jezelf rust..

  sterkte, er zijn altijd mensen die aan je denken…

 196. `tis nu half twee, beetje stoned gevoel, wil liever bankhangen dan er opuitgaan.

 197. “pil 10mg ingenomen om 12 uur, voel me een beetje high maar dat zal wel de wens zijn.

  om 17 uur weer een 10mg, en als goed gaat om22 weer en dan slapen

 198. 10 mg alleen, dat is een droom, ik ga met dame in kwestie afspraken maken, ze weet dat ik er voor 3 nachten ben, helaas geen sex, die bij of opwerkingen zal ik ook melden.

  MAD kan me bereiken

 199. een vriendin neemt me op, straks de eerste pil dus, ff de passwords opschrijven

 200. opeens reageren mensen niet meer.

  dan ga ik maar een xtc tje nemen.

  als het voor julliie niet serieus is, zoek het dan zelf maar uit.

  ik ben net als Gian bekaf.

  en we willenlven zoals kennelijk 99% van de ongelukkige nederlanders dat kan.

  wij zijn alleen helaaas wat slimmer ook.

  nee boys and girls, ik gewoon dronken, ik doe die pil nog niet

 201. F,ik begrijp zéér goed dat je bang bent!!

  het leven wat je tot dusver sinds 20 jaar leeft, kén je.

  wat er gaat komen, niét.

  nadat ik in '90 was gestopt, kreeg ik meer ruimte.

  ruimte in mijn hoofd.

  er opende zich perspectieven.

  zo ben ik weer muziek gaan maken.

  had vroeger als kind 5 jaar accordeonles gehad maar er daarna niet veel meer aan gedaan.

  hoorde op een folkconcert de TREKHARMONICA en was op slag verliefd op het instrument.

  ben lessen gaan nemen en 3 jaar later zelf lessen gaan geven.

  had een cursisten bestand van 23.

  dit gedaan tot en met '2000.

  door omstandigheden was ik daarna niet meer in staat, te werken/lessen te geven.

  dit even als voorbeeld noemende.

  wat spijtig dat er nu niemand is in je omgeving, die je bij kan/wil staan.

  ik weet natuurlijk niet waar je woont maar ik woon in het noorden van het land.

  hoe klein nederland ook is, soms is het toch net even te groot, hè?

  blijf schrijven.

  gr. therèse

 202. ben ik bang voor nieuw leven, of voor de bijwerkingen?

  ik ben bang voor nieuw leven, ik had zoveel strategien, stel je voor, dat dat opeens niet meer hoeft, www, mmmmm, je niet meer voor de gek houden

 203. Helaas geen droomverpleegster, ik heb nog geen pil genomen.

  Iedereen backt off.

  Nu ik de pillen heb is iedereen opeens bang.

  ik ook.

 204. de Buikhuizen-affaire volgt ook de alcoholisme toestand: nu zitten er in TBS kliniek mensen op longstay afdeling, die komen nooit meer vrij, omdat de behandeling tekort schiet. Buikhuizen stelde en stelt dat ook hier een hersendefect, chemisch stofje?, er debet aan kan zijn dat die patienten simpel gezegd 'geen geweten' hebben.

  Overeenkomst is dat de huidige (in nederland gangbare) behandelingen tekort schieten. En de patient schuldig wordt beschouwd aan zijn eigen ziekte. Dat is een kernpunt van de problematiek, als de behandeling niet helpt, is het de schuld van de patient.

 205. Ongelooflijk goed Th, als je al bij 10mg zoveel effect hebt.

  Absoluut wel continu slikken, al is het maar die 10mg.

  Met die 10mg weinig bijwerkingen?

  (vraag, slik je 1 tablet per dag, in de ochtend?, of twee halfjes?)

 206. HALLO,

  ben ik ook even weer.

  vanmiddag was ik weer bij me'n dokter.

  ik zei dat ik de tablet 2 x niet had genomen

  omdat ik het niet nodig vond.

  ze vindt het beter, er de contiuïteit er voorlopig

  in te houden.

  dus iedere dag 10 mg.

  heb weinig tot geen "craving".

  F,SUK6.

  ik ben zeer benieuwd hoe je er op gaat reageren.

  blijf schrijven hier, hè??

  gr. therèse

 207. Ik heb besteld bij de eerder genoemde inhousepharmacy.

  Het lijkt UK, maar niets is minder waar, bedrijf is op een van de Pacifische eilanden (Vanuatu) gevestigd, de pillen (Pacifen, generieke bacoflen) komen uit New Zealand, en de voorschrijvende arts is uit Australie.

  http://www.inhousepharmacy.co.uk/pain/baclofen.ht

 208. @F : Dat euroshopper bier is inderdaad niet te zuipen, ik doe het met wat duurder bier, 50 cent! 

  Succes in ieder geval en we zijn benieuwd naar je verhaal, vergeet het niet dagelijks op te schijven van hoe het voelt en doen πŸ˜‰

  Waar had je die trouwen besteld?

  @Anonymous : Bedankt voor je reactie en openhartig verhaal, hopelijk is het je bevallen om reactie te geven πŸ˜‰

 209. De 2 potjes binnen, in een doosje, op buitenkant staat als inhoud: non-restricted pharmacetical, en als waarde de echte waarde volgens de rekening, dus vrij van invoerrechten in dit geval.

  Ik het doosje een pakbon, en belangrijker een recept van een arts. Hiermee vervallen dus alle problemen met eventueel illegale import.

  De pillen heb ik gecheckt, en zijn inderdaad conform de beschrijving in medicijnen lijst overheid New Zealand, incl de juiste inscriptie op de pil.

  Het potje ziet er veel beter en betrouwbaarder uit dan op de website van InHouse, en onder het (voor ons verwarrende) naam Pacifen staat ook Baclofen.

  Geen bijsluiter.

  Zo, nu ga ik een weekje vrij plannen met een verpleegster !!!

 210. @Mad Bello,

  hahahahahahaha, ik zou inderdaad niet ver komen met dat ene potje 200 pillen 10mg op die manier.

  inderdaad 3 maal daags 1 pil van 10mg.

  en opvoeren zolang het moet.

  en zwerversbier van 35 eurocent per halve liter zou verboden moeten worden.

  prosecco is meer mijn drankje, proost

 211. @F: ''3×10 per dag beginnen'' is dat niet veel? 3 maal daags 10 pillen van 10mg.? dat is 300mg en daar ben je dan na 7 dagen er wel door je voorraad van 200 pillen heen.

  Maar neem aan dat je bedoeld 3 maar daags 1 pil van 10mg en dan opbouwen πŸ˜‰

  Dan doe je met doe 200 pillen van 35 euro een stuk langer mee.

  Weet niet wat je financiële situaties is, maar die 35 euro heb je dan al lang uitgehaald al je toevallig geen drank meer koop πŸ™‚

  Dit was even mijn redenering.

  Succes in ieder geval en hou ons op de hoogde.

 212. @Bello

  Ik hoop voor dat de pillen op zijn ergens toch via via iemand gevonden te hebben, die het wil voorschrijven.

  Ik wil met 3×10 per dag beginnen, en per 3 dagen verhogen tot ik effect bereik, dat een maand of twee volhouden en dan verlagen tot onderhoudsdosis.

 213. Normaliter schrijf ik nooit reacties op fora e.d., maar deze keer denk ik er mensen mee te kunnen helpen.

  Ik ben al 20 jaar versla

  afd aan alcohol en heb alle negatieve gevolgen beleefd: sociale isolatie, lichamelijke aftakeling, ziekenhuisopname, ontwenningskliniek, etc. De laatste toevoeging zijnde verlies van werk en verzeilen in de zelfkant van de maatschappij.

  Ik ben ook op het boek van Dr. Ameisen gevallen en heb na een zeer intens gesprek met mijn huisarts (met wie ik een jarenlange schitterende vertrouwenrelatie heb) de toelating gekregen om ermee te experimenteren (Baclofen).

  Wel, ik ben nu een week nuchter – na een opbouwende dosis over het beloop van 2 maand, van 15 mg tot nu 112,5 mg per dag. (en nog stijgende voor de zekerheid)

  Ik denk (hoop) dat het de werking is van het medicijn. Ik heb geen craving, zelfs geen zin in alcohol. En dit voor het eerst in 20j!

  Dr. Ameisen weet ook dat alle AA's en klinieken van deze wereld maar een tijdelijk doekje voor het bloeden zijn en géén oplossing voor de aandoening alcoholisme.

  Bij deze deel ik zijn opluchting bij de ontdekking van Baclofen. Ik kan me terug vrij gaan voelen en dat voelt zeer goed.

  Let wel, de bijwerkingen kunnen zwaar zijn – toch in mijn geval: zware slaperigheid, erge concentratiestoornissen, evenwichtsstoornissen etc., maar deze neem ik er zeer graag bij aangezien studies beweren dat deze maar tijdelijk zijn. Voor de ongerusten meen ik te kunnen beweren dat er geen interacties zijn met andere medicijnen (ik neem betablokkers, anti-depressiva/SSRI's, bloedrukverlagende medicijnen).

  Wijs jouw arts op zijn eed van Hippocrates wanneer je om hulp vraagt, je wil alleen maar genezen worden!

  Bij deze: het kan!!

  Veel geluk en een goeie -hernieuwde- gezondheid!

 214. @F: Bedankt, de prijs valt inderdaad mee, hoe lang zou je met 200 pillen kunnen doen? Angezien volgens mijn de dagelijkse dosering behoolijk hoog is.

 215. Beste lotgenoten,

  Normaliter schrijf ik nooit reacties op fora e.d., maar deze keer denk ik er mensen mee te kunnen helpen.

  Ik ben al 20 jaar versla

 216. ik heb 200 pillen van 10mg besteld voor 35 incl verzendkosten.

  regulier kosten ze veel minder natuurlijk, maar het zijn ook geen viagra dure pillen. zodra ik ze binnen heb, ga ik wel controleren bij de producent in NZ.

 217. Ik heb email adres waar info naar toe kan, waar ik Baclofen kan krijgen, al dan niet voorgeschreven.

  Ik hoop nu echt snel te kunnen starten.

  bacofan@gmail.com

  groet F

 218. Ik ben er.

  Ik heb uitgevonden dat mijn potje waarschijnlijk uit NZ gaat komen, andere merknaam. Ik weet wel wie de producent is, dus ik ga batch nummer wel checken voor ik ga slikken.

  Ik ben erg teleurgesteld in hoe onze professionals reageren op onze vraag naar bevrijding van de craving.

  Het gaat om de craving, niet om weet ik wat voor psycho sociale problemen. tuurlijk zijn die er ook, maar niet meer of anders dan bij 'gezonde' mensen.

  Ik had nog niet gereageerd op ons MadBello's goeie blog, omdat ik nog geen nieuwe stappen kan doen.

  Potje pillen is nog niet binnen, en morgen gesprek met psycholoog. Daar ga ik inderdaad aangeven dat ik ga slikken, en naar supervisor zoek.

  Ik zoek nog steeds arts die wil voorschrijven en begeleiden.

 219. F,waar bén je?

  gaat het een beetje?

  henriëtte, mocht je dit lezen….wie vroeg je, om je te helpen aan baclofen?

  denk niet dat het zo makkelijk is, iemand te vinden die je eraan helpt het te krijgen.

  zoals je hebt kunnen lezen, zijn er mensen die het via internet kopen.

  het is dan natuurlijk geheel op eigen risico.

  ik denk dat het belangrijk is, er begeleiding bij te krijgen.

  wat is jouw verslaving, als ik vragen mag?

  gr. Th.

 220. was dus vrijdagmiddag weer bij nijn arts.

  ze is van mening dat het voorlopig bij 10 mg. per dag blijft.

  F, hoe gaat het nu?

  vertellen, hè?

  gr. Th.

 221. Voor F.: héél voorzichtig zijn en zeker vriendin dag en nacht bij je laten zijn,in eerste week, want, niemand reageert hetzelfde op medicatie.

  Je bloeddruk zou ik, als het even kan,laten meten.

  Succes!

 222. ben je al begonnen F?

  ik ben straks weer bij mijn arts.

  eens zien wat het wordt.

  zal het vertellen hier.

  gr. Th.

 223. dank je Th

  we houden ons op de hoogte !!

  (dimitri voelde zich goed bij 40mg bij opstaan en 4 uur later nog 10mg, geen craving)

 224. wees voorzichtig F, wil je?

  met hoeveel mg. begin je?

  ik ga direct morgen naar de kink(en) die je ons gegeven hebt.

  heel erg bedankt ervoor!

  enne….sterkte en blijf hier aub schrijven.

  gr.Th.

 225. Eenvoudig gezegd: ik ga geen 10 jaar wachten tot er een breed onderzoek is geweest, bla bla. Ik ben nu (bijna) 50, alcohol is een bewezen middel met dodelijke bijwerkingen.

  Ik ga geen 10 jaar wachten om te horen dat Baclofen mogelijk 1 op de 10.000 een fatale bijwerking heeft, bij alcohol is dat 1 op 1.

  Na het lezen van Dimitri5's relaas, hij is er nu bijna half jaar mee bezig, durf ik het aan om dan maar zonder arts te beginnen.

  Wel eerste week met 'bewaking' van een vriendin, maar ik heb genoeg ervaring met diverse drugs, dat ik dit wel aandurf.

  Het eerste potje is onderweg.

  Ik raad jullie echt aan dat forum-onderwerp van/door Dimitri5 op Jellinek te lezen cq volgen.

  Was weer een leerzame dag, nu ff relaxen …….

 226. Eenvoudig gezegd: ik ga geen 10 jaar wachten tot er een breed onderzoek is geweest, bla bla. Ik ben nu (bijna) 50, alcohol is een bewezen middel met dodelijke bijwerkingen.

  Ik ga geen 10 jaar wachten om te horen dat Baclofen mogelijk 1 op de 10.000 een fatale bijwerking heeft, bij alcohol is dat 1:1.

  Na het lezen van Dimitri5's relaas, hij is er nu bijna half mee bezig, durf ik het aan om dan maar zonder arts te beginnen.

  Wel eerste week met 'bewaking' van een vriendin, maar ik heb genoeg ervaring met diverse drugs, dat ik dit wel aandurf.

  Het eerste potje is onderweg.

  Ik raad jullie echt aan dat forum-onderwerp van/door Dimitri5 op Jellinek te lezen cq volgen.

  Was weer een leerzame dag.

 227. Ik zou ook graag met baclofen willen starten.Kun jij

  mij helpen?

 228. ppfftt F. da's dikke pech!

  hopelijk neem je het me niet kwalijk dat ik (nog) niet de naam van mijn arts noem.

  ik ben haar eerste patiënt die baclofen neemt én de eerste van haar 3 collega's.

  wil eerst afwachten hoe het zich de komende intwikkeld…

  gr. Th.

  PS. ik hoop dat je snel een arts vind, die het wél wil voorschrijven.

 229. Shrink zei Nee.

  Verwees naar Jellinek voor gewone afkick.

  Staat nu wel in mijn pat dossier erbij: verslavingsproblematiek.

  Dus als iemand een arts weet die het voorschrijft, laat me weten.

 230. F, hoe ging het? laat je het ons weten?

  C, voel me tot dusver gewoon goed.

  wat betreft het roken? nog net als anders.

  teveel dus.

  geen behoefte aan een borrel.

  ben niet duf en/of suffig.

  moeite met inslapen. = normaal bij het stoppen ván, hè?

  en jij, hoe gaat het met jou?

  gr. Th.

 231. Ook F. succes,wo. Toch opvallend hoe weinig bekend het middel is,alcoholverknochting is nog steeds taboe,

  Th. laat weten, als je wilt, hoe het met je is, sterkte!

 232. Succes en ik hoop voor je dat het aanslaat en resultaat met zich meebrengt! πŸ˜‰

 233. ja mensen, dit dacht ik ook gelezen te hebben.

  maar goed, nu eerst vanavond mijn eerste tablet nemen en tzt mijn arts op het blijvend gebruik wijzen.

  hopelijk kunnen jullie er ook snel mee beginnen πŸ™‚

  gr. th.

 234. Helemaal met F. eens, levenslang zul je deze hulpmiddelen moeten slikken; net als insuline, of harttabletjes.

  dat, erkennen èn accepteren is fase twee.

  Allemaal in kleine stapjes , rustig, maar geconsentreerd!succes.

 235. Th, het is niet waar dat je ervan geneest. Bij aanvang gebriuk Baclofen moet je eerst de dosis zien te bereiken dat je geen 'craving' meer hebt. Na verloop van een paar maanden moet je de diosis langzaam verlagen tot precies het nievau dat je geen 'craving' hebt. Dit is de zogenaamde onderhoudsdosis. Die zul je de rest van je leven moeten blijven slikken. En daar is op zich niks mis mee. Diabetici gebruiken ook hun leven lang insuline. Baclofen levert de hersenen een stofje die wij niet of niet genoeg hebben.

 236. geen idee C, hoe dit med. samen gaat met bètablokkers, jammer genoeg.

  is er op internet niks over te vinden?

 237. Eigenlijk `durf`ik niet zelf te gaan dokteren..

  Stel dat een zg. bekende Ned. dit middel zou durven aan te prijzen, zullen er deuren open gaan.

  Dus; op zoek naar gewezen lazarusman/vrouw in spotlicht!

  Weet iemand hoe de combinatie is met bèteblokkers?

  TH. en Gian, dank voor reactie!

 238. Gian,ik heb geen idee of dit strafbaar is of niet.

  waar ik mijn twijfels bij heb is, zijn het wel dezelfde tabletten(dus met dezelfde samenstelling) als die, die we hier in nederland op recept krijgen!

  zoals je zelf ook wel weet wordt er erg veel Geschummelt met dit soort dingen.

  ik zou zelf nooit of te nimmer een risico als deze aan willen gaan.

 239. Ik meen mij te herinneren dat ik ergens heb gelezen op een engelse website dat baclofen gewoon in combinatie met concerta kan worden ingenomen. Ik zal eens kijken of dat ik deze site kan achterhalen.

  Ik lees dat er word gezegd "niet via internet kopen". Nou heb ik Dimitri horen zeggen dat deze de baclofen via een engelse (vertrouwde) website heeft besteld. En ik wil dit graag proberen, ik ben mij ervan bewust dat het een risico is dat de medicijnen helemaal niet aankomen. Maar mijn vraag is eigenlijk, is het legaal om een bepaalde dosis medicijnen te bestellen uit het buitenland? Of is dit strafbaar?

 240. hallo C,

  mijn arts verzekerde me dat het gebruiken van baclofen 0 , 0 effect heeft op AD's.

  ik slik sinds jaren efexor xr en blijf dit dus gewoon verder doen.

  dank je voor je uitleg :-).

  gr. th.

 241. Craving wil zeggen; verlangen, hunkeren, ook wanneer je `in love` bent voel je dat..

  wie weet hoe het zit met combi van andere medicijnen, anti- depress. b.v. en/ of concerta?

 242. dank jullie voor de wensen.

  mijn arts wilde het med. voor een periode van 3 maand geven en er dan mee stoppen.

  heb gezegd dat dit een te korte periode is.

  heb de afgelopen 5 jaar 2 x 3 maand droog gestaan.

  weet dus dat ik dit kan.

  heb erop gestaan de baclofen 6 maand te nemen, waarmee ze accoord ging.

  ik begin de eerste 2 week met 10 mg. per dag, waarna het zonodig opgebouwd word.

  op zich een goed idee maddo, iedere week over het verloop schrijven.

  met het geven van mijn arts haar naam ben en blijf ik nog even voorzichtig.

  ik ben haar eerste patiënt die ze bij het nemen van baclofen tegen alcohol misbruik volgt.

  wat verstaat men onder "craving"?

  nee, nóóit via internet kopen!

  ik heb gisteren een verklaring ondertekent bij mijn arts omdat het middel off label verschreven is.

  trouwens… de 120 mg. die Ameisen neemt, hoop ik niet te hoeven nemen.

  gr. th.

 243. Geef door welke artsen het recept schrijven, ik wil van die craving af, niet van de rest, mijn waardigheid behouden.

 244. En ik geloof van wel, ik sta er mee op en ik ga er mee naar bed…

  De enigste twee middelen die ervoor zorgen dat ik me in zekere mate neutraal/normaal/plezierig voel zijn alcohol en ghb. En laat baclofen nou net dezelfde chemische samenstelling hebben als deze twee middelen…

 245. Gian, ik ben het met je eens.

  Als niemand het in NL je durft voor te schrijven is zelf medicatie een optie.

  Dat kan.

  Dan heeft je behandelend arts geen verantwoordelijkheid, maar wel vernatwoordelijkheid je te volgen.

  Baclofen kopen op buitenlandse markt moet je NOOIT doen.

  Dat mag/kan je alleen als je dat via een heel vertrouwde vriend/vriendin doet.

  NOOIT op de internetmarkt !!!!!!

  Never ever.

  We kunnen beter een netwerk opzetten van vertrouwde artsen en vertrouwde leveranciers.

 246. Hoi alle,

  Om maar even kort verhaal te doen. Inmiddels al 10 jaar loop ik rond met o.a angst, dysforie, en onrust. Daarbij komt ook nog eens bij dat ik last heb van hyper hydrose (oftewel overmatig zweten). Alleen als ik alcohol op heb verdwijnen deze nare gevoelens/onrust en STOPT het zweten.

  Voor mijn gevoel is het de laatste paar maanden alleen maar erger geworden. Ik beland hierdoor in een sociaal isolement, heb moeite met affectie/empathie tonen naar andere mensen enz..

  Gelukkig heeft dit alles in al die tijd niet geleid tot een (drugs) verslaving. Ben wel een hevige ketting roker πŸ™‚

  Maar ik wil niet dat het zover komt en wil mij hier ten koste wat het kost voor behoeden. Nou las ik de laatste tijd meer dingen over Baclofen en de werking hiervan. Het lijkt alsof het een wondermiddel is en wil het dolgraag proberen. Alleen ik heb het gevoel dat mijn artsen mij niet echt serieus nemen en maar weer een ander soort AD voorschrijven…

  Nou las ik iets over een Engelse website waar je dit kan bestellen. Is dit legaal? Als iemand een arts in nederland weet die open staat om dit voor te schrijven/mijn verhaal aan te horen laat dit dan even weten in een bericht hier en dan zal ik mijn hotmail adres doorgeven voor zijn/haar contact gegevens.

  Ik zou hierdoor heel erg geholpen zijn want de situatie wordt er niet beter op en leef nu echt van dag tot dag.

  Ik wil voorkomen dat ik een medisch traject moet doorlopen wat mischien jaren duurt met antidepressiva en benzo’s… En kijk hier erg tegenop.

  Gr. Gian

 247. Feli, heel goed nieuws, ik heb nog geen arts of psychiater bereid gevonden, woensdag a.s. gesprek met mijn psychiater.

  Als dat niet lukt, zal je mij moeten vertellen waar jouw arts zit TH.

  En succes met je nieuwe leven, hou ons inderdaad op de hoogte.

 248. @Th : Gefeliciteerd man! πŸ™‚ We zijn heel benieuwd. Het zou leuk zijn als je verteld wat je drank gebruik is en wat je ervaring is met dat medicijn en wat er geestelijk dan in je om gaat. Als je daar wat voor voelt misschien leuk om een wekelijks items over te maken. Wat denk je er van?

 249. mensen…HOERAAAA, ik héb het!!!

  ze wilde nog even wachten maar ik kon

  me zeer geloofwaardig doordrukken :-).

  begin er maandag mee het te nemen….

 250. dank je bello en proost terug :-).

  ze gaf me wel een copy over deze cardioloog.

  getiteld:

  "de kruistocht van een ex-alcoholist".

  ben het stukje bij beetje zeer aandachtig aan het lezen.

  hopelijk melden zich hier weer mensen om over dit thema heen en weer te reageren?!

  mvg, Th.

 251. @Th: Dat is niet zo netjes om je nog een week in spanning te laten wachten, voor zo ver het een urgente kwestie voor jouw is.

  Ik zou zeggen proost dan maar en tot volgende week πŸ˜‰

 252. was dus gisteren weer bij mijn arts.

  had ze nog geen tijd gehad om te overleggen.

  ben volgende vrijdag weer bij haar.

  wordt vervolgd….

 253. @Th: We zijn benieuwd wat ze gaan besluiten, als zijn medicijnen niet echt de antroposofische weg.

  We duimen πŸ˜‰

 254. ben op het moment in gesprek met mijn huisarts over deze baclofen.

  zij maakte mij op dit med. opmerkzaam.

  a.s vrijdag praat ik er verder over met haar.

  hopelijk heeft ze al tijd gehad, met haar 3 collega's te bespreken.

  is een antroposofische artsen praktijk.

  deze collega's "moeten" er achter staan.

 255. Wie kent een huisarts in Amsterdam, die het voorschrijft, mijne wil niet meewerken.

  Ben ervan overtuigd dat het mij zal helpen.

 256. Ik zou eens de volgende site aanklikken. De kans is heel wel aanwezig, dat je een buitegengewoon plezierig leven zult gaan lijden zonder ooit naar Alcohol te verlangen.

  Niet alleen jij, maar je ev. partner, je gezin, je baan, je huis, je zult het niet kwijtraken. Slechts door het volgens van een eenvoudig programma leer je vrienden kennen en sta je "droog". Geen "trek" geen "dorst" geen "kater". Zou je dat niet willen. Ja toch?

  Bezoek de volgende site dan nu maar direct!!:

  http://www.aa-nederland.nl

  Je leven zal geheel in positieve zin veranderen.

 257. hallo

  heb het boek pas gelezen, erover met mijn psychiater gesproken. Wil graag zoveel mogelijk reacties hebben van mensen die het gebruiken. Het lijkt het langverwachte wondermiddel ?

 258. Na 15 jaar bewust alcohol verslaafd te zijn was mijn lichaam het zat. Spuugzat. Mijn ogen begonnen het op te gevenm, mijn spijsvertering zat er doorheen en er was van alles mis.

  Drie keer opgenomen geweest in een verslavingskliniek. Twee maanden droog, drie maanden droog en daarna was het weer mis.

  Medicijnen? Tuuuuuuuuuuuurlijk. Revia (Naltrexon), Campral, Refusal, noem het maar op. Alles geprobeerd, het was allemaal tijdelijk. De hunkering werd minder maar het verdween nooit helemaal. Steeds bleef er achter in mijn hoofd dat stemmetje dat zei Alcohol, lekker!

  Totdat ik via Ameisen Baclofen ontdekte. Ik heb inmiddels het boek van hem helemaal gelezen, van voor naar achter en van achter naar voor. En weet je wat? Hij heeft gelijk. Waar de meeste behandelingen je alleen maar een minderwaardigheidscomplex aanpraten, of je vertellen dat je er met wilskracht uit kunt komen, zegt Ameisen het gewoon zoals het is. Het is godverdegodver gewoon een ziekte. Gewoon niks meer en niks minder. Je vraagt iemand ook niet waarom hij kanker heeft of suikerziekte. Zoals een van de kennissen van Ameisen tegen hem zei, “Ik wou dat ik “gewoon” borstkanker had in plaats van deze kutziekte! Dan komen tenminste je kinderen nog bij je op bezoek.” En zo is het.

  Ik gebruik nu al een tijdje Baclofen en er gaat een wereld voor je open. Een wereld zonder alcohol.

  Het probleem met Baclofen is dat er niets aan te verdienen valt. De patenten zijn verlopen en de farmaceutische industrie staat niet te dringen om een onderzoek te doen naar medicijnen die € 15.42 voor 30 pillen van 25 mg kosten. Dat betekent dus een bestrijding van een ziekte waar dagelijks alleen al in de USA 200 mensen aan overlijden voor € 3 per dag. Voor de kenners, het gaat hier om een GABA B receptor agonist die wat betreft de chemische structuur sprekend op GABA lijkt. Ik kan het iedereen aanbevelen.

 259. Hoi,

  Ik kan iedereen baclofen aanraden. Het middel werkt echt. Bijwerkingen ondervind ik nauwelijks; ondanks een veeleisende baan functioneer ik er perfect mee. Mijn huisarts schreef het meteen voor, we hadden beide hetzelfde idee. Het werkt nu al twee maanden. Ik heb een keer een drankje geprobeerd, maar het deed me helemaal niets. Het effect vond ik niet leuk meer. Daarna niet meer gedaan. Maar het zou wel kunnen, als de sociale omgeving er eens om vraagt.

  Groet,

  Radagast

 260. Hi Ingrid,

  Ga eens informeren bij je huisarts. Deze kan je uitgebreid de voor en nadelen van Baclofen voorleggen. Deze heeft ook een geheimhoudingsplicht, dus je hoeft niet bang te zijn dat half nederland het straks weet πŸ™‚

  succes!

 261. ik wil graag meer weten over baclofen. ik ben al jaren bezig om van mijn verslaving af te komen. speed, ghb. drank ik vul het ene gat met het andere.

  alsjeblieft geef een reactie.

 262. een wijs man heeft eens gezegd: hoe groter het probleem hoe kleiner de oplossing.

  2 millimeter in doorsnee… πŸ™‚

 263. een wijs man heeft eens gezegd: hoe groter het probleem hoe kleiner de oplossing: 2 millimeter in doorsnee… πŸ™‚

 264. en de reden dat het werkt bij alle verslavingen is dus dat het de onrust wegneemt die jou er steeds toe dwingt om het te zoeken in zelfmedicatie, of dat nou is via drugs, alcohol, eten, te veel werken, sex, roken, oplichten of sporten, dat maakt niet uit.

 265. oh ja, was ik helemaal vergeten, het werkt echt! niet de verslaving wordt er door genezen, maar de craving, de hunkering naar cocaine waar het reptielenbrein je toe blijft dwingen te nemen, wordt weggenomen, waardoor jouw wilskracht in de frontale cortex (dat wat ons mensen onderscheidt van dieren) net als bij niet verslavingsgevoelige mensen de gewoonte kan gaan doorbreken.

 266. In ieder geval is het middel niet verslavend, in die zin dat je er niet meer van neemt om je nog beter te voelen, ik neem juist zo weinig mogelijk, om me zodoende juist "normaal" te voelen, zoals ieder ander die niet verslaafd is dat waarschijnlijk van nature heeft. Meer baclofen doet me raar en naar voelen. Toen ik 3 keer 30 mg nam en dit niet goed aan sloeg, heb ik de volgende dag niks ingenomen, en inderdaad, dat gaf enigszins doch lichte ontwenningsverschijnselen, zoals dat ook bij benzodiazepines plaatsvindt. Maar om dan meteen te denken dat het verslavend is, nee, onzin, want als ik een dag Prozac vergeet in te nemen, heb ik meteen de grootste ruzie met iedereen en alles! En ben ik niet te genieten en geniet ik zelf ook niet… Mijn zus heeft dat een keer opgemerkt en zei: ben je je Prozac vergeten of zo? En ja, dat bleek dan het geval…

  Net zoals het antidepressivum Prozac op serotonine inwerkt, op een andere en niet verslavende manier dan XTC, dat ook op serotonine inwerkt. Zo werkt Baclofen in op natuurlijk GHB waarvan vervolgens GABA-B wordt gemaakt in je lichaam. Misschien, maar dat is mijn eigen voorlopige conclusie, dat de GHB connectie verkeerd wordt begrepen door de verslavingsartsen, en het middel daardoor bij voorbaat geen kans krijgt?

  In het boek zet Ameisen zijn theorie uiteen over de werking van baclofen. ‘Mijn geestelijke gezondheid is in orde. Ik heb daarom altijd vermoed dat ik aan een bepaalde deficiëntie leed. Mijn theorie is nu dat ik een tekort heb aan natuurlijk gammahydroxybutyraat (GHB). Dat is een precursor van de neurotransmitter gamma-aminoboterzuur-B (GABAB). Het tekort is verantwoordelijk voor een verlies van kalmerend vermogen, met als resultaat slapeloosheid, dystonie en angstaanvallen.

  zie ook mijn reactie op http://www.jellinek.nl/forum/viewtopic.php?f=23&a

 267. Hoi Madbello;

  Via een artikel in de Zwolse krant heeft hij het gevonden en voorgelegd aan onze huisarts. Die heeft hem oa uitgelegd dat dit medicijn er in princiepe voor bedoeld is tegen een dergelijke verslaving, maar onder toezich zou hij het wel mogen proberen / gebruiken.

  Gr

 268. @ Ano : En hoe kwam je vader aan Baclofen ? Niet alle artsen zijn zo makkelijk in het voorschrijven van niet reguliere middelen.

 269. Spierverslappers , GHB What the heck, Mijn vader is al bijna 30 jaar verslaafd aan alcohol en sinds vorige week begonnen aan de Baclofen. Na talloze medicijnen heeft hij dan eindelijk een medicijn gevonden die zeker wel goed werkt.

  Dat het slaperigheid en afwezigheid als bijwerking heeft kan hem prima gestolen worden. HEt feit dat het de drang om naar de alcohol te greipen WEG NEEMT is voor hem al een verademing. Overigens schrijft Olivier Ameisen, in zijn boek (ja ik lees boeken voordat ik reacties geef ;)) Dat Baclofen ook helpt tegen cocaine en nicotine gebruikers / drang

  Ik heb er zeker vertrouwen in en blijf mijn maatje voor de rest van zijn leven steunen met het gebruik van Baclofen

  Fijne jaarswisseling

  1. Ik wil ook graag van mijn verslavingen af. Ik ben vandaag begonnen met Baclofen. Nu met zeer lage dosis, maar die wordt langzaam opgehoogd.

   Al 20 jaar geleden wezen tests op (overleden) drugs/alcoholverslaafden uit dat bepaalde stoffen in hun hersenen veel minder voorkwamen dan bij anderen. Ook bij mensen die pas eringe tijd verslaafd waren.

   Toen ik dit destijds aan mijn verslavingszorg meldde en vroeg naar middelen om dit te verhelpen werd er gezegd: NEE, het is puur lichamelijk!

   Nu blijkt het dus toch anders te kunnen! Alhoewel Baclofen (volgens mijn arts) maar bij de helft van de patienten werkt.

   Zijn er ook mensen aanwezig bij wie het niet, of niet voldoende resultaat gaf?

   JanR

 270. ja wie is daar niet naar op zoek?! Ben even de naam vergeten maar er wordt al jaren een spierverslapper voorgeschreven om af te kicken.
  .-= Kijk ook eens op Liesbeth´s laatste blog item : ..Recycle fashion =-.

Reacties zijn gesloten.