We leven in waanzin

We leven in een totale waanzin. Waanzin in ons hoofd, de waanzin van onze gedachtes en emoties en de wereld om ons heen, alles in beweging behalve ons aanschouwend bewustzijn. Het besef van de waanzin om me heen kom niet zo zeer als ik erin zit en er aan mee doe, maar als ik een stapje terug doe en contact probeer te maken met mijn geestelijk ”centrum”, contact maken met het enige moment van het NU, toekomst en verleden wissen, alles waarnemen zonder oordeel, de gedachtestroom uitschakelen of mij er niet laten meevoeren, alleen kijken en voelen zonder te oordelen en alles langs mijn heen laten glijden. Op een of andere manier kom je in een ”natuurlijke” staat van zijn en niet zijn, in een staat van een ander perceptie van de voor ons zo normale werkelijkheid waardoor je dingen anders ervaart.

Dan bezie ik de wereld en de maatschappij met al zijn technologische ontwikkelingen en alle menselijke gemakken, plichten die we voor ons zelf gecreëerd hebben en hoe we met elkaar omgaan, als pure waanzin van ons denken, hebzucht en angst. Het is moeilijk uit te leggen, maar als ik moleculair probeer te denken of visualiseren dan zijn de energiestromen en velden waarin we bewegen en op gang brengen een pure orgie die we mentaal proberen te coördineren: Neem nou een ritje in je auto. Voor het maken van die auto alleen al is de halve aarde er voor omgespit, met absurde hoeveel energie omgesmolten en gevormd in wat het is met 1000de als geen miljoenen verschillende technieken en stoffen met totaal verschillende tegengestelde natuurkundige reacties in iets dat ons fysiek lichaam moet transporteren van de ene naar de andere plek als doel tijd te besparen, voor het geval je tijd zou kunnen sparen. Je doet de contactsleutel om, en van de accu waar metaal en zuur in zit opgeslagen, via draden maakt een vonk om een gereguleerde en constante explosie op gang te brengen en zo cilinders te laten bewegen, waardoor rubberen banden vol lucht gaan draaien en jouw lichaam word verplaats.

Zelfs die tijdsbesparing van een auto of andere vervoer is een grote bron van stress en ellende in het verkeer terwijl het ons zou moeten onzorgen. En dat is een van de vele dingen hoe onze maatschappij omheen is gebouwd, zo als de hele financiele wereld die is verworden tot een menselijk gedrocht van hebzucht die tot wanhoop en ellende lijdt en de mens het systeem dient in plaats van het systeem de mens. Door wat met gedachtes is gemaakt, geld en arbeid uit het niets tovert en weer laat verdwijnen. Hoe mensen zich laten meeslepen in een orgie tegen de tijd in van handelingen die uiteindelijk nergens toeleiden behalve het ikke voeden met gedachtes en perverse prikkels. Zelfs de kleinste dingen die we doen lijken soms waanzinnig als je er goed overdenkt.

Ik denk dat dit het enige planeet in het hele multiversum is waar zulke waanzin door ”bewuste” wezens word veroorzaakt en mensen onderling zich gek laten maken om onder elkaar niet minder te zijn dan een andere. De mensheid is als een virus die zelfs zijn eigen omgeving verwoest en onleefbaar maakt en miljarden andere levende wezens in zijn verwoestende hebzucht meezuigt. Aan de andere kan een wonder dat we daar toe in staat zijn, maar als de mensheid uitgestorven zal zijn, zal iemand hem missen?

Wat ik eigenlijk wou zeggen heb ik uiteindelijk niet kunnen verwoorden, maar toch!

10 gedachten over “We leven in waanzin”

 1. dat werd tijd! ik voelde me nogal vereenzamen hier op deze planeet. na heel veel studeren en lezen en denken kwam ik op precies dezelfde conclusies als in bovenstaande blog. zo groots en ingewikkeld als het mensenleven ook lijkt…het is allemaal bedacht door ons zelf. en het wordt ook steeds ingewikkelder en drijft ons steeds meer van onze natuurlijke roots vandaan. die ondertussen kei en kei hard staan te schreeuwen om onze aandacht. We hoven geen robots meer uit te vinden..we zijn het zelf al geworden. helaas…jammer….waren we het maar niet bewust, dan kon je het ons zelf ook niet kwalijk nemen! (of zoiets)

 2. Goed gesproken, ik kijk er ook vaak zo tegenaan, en voel me regelmatig vervreemd van de kudde, wat dan weer niet handig is want ondanks alle industrieele verworvenheden hebben mensen nog steeds de kudde nodig om te overleven.

  1. Bedankt Carina, maar om eens af en toe een beetje afstand van de kudde te doen kan geen kwaad, kritisch er naar kijken zonder tegen de stroom in te zwemmen. Heb je beter inzicht.
   Maar in en met de kudde te leven is een keuze, we hebben tegenwoordig alle kennis beschikbaar om ons in de natuur van Siberië af te zonderen en te overleven 😉

 3. Na 3x lezen tolt me hoofd nog steeds. Een mens is gewoon een vleeszak gevuld voor 80% met water en een klont hersenbrij die heel het gebeuren aanstuurt. Het stomste van alles vind ik nog die hersenbrij, die brij is het geen wat mij ik maakt. En dat je die brij soms in gevecht gaat met zichzelf bv. Iemand is bang voor iets terwijl dat totaal niet hoeft. Tegen jezelf zeg je “nee joh niets aan de hand” tegelijkertijd zegt je hoofd ook “hoooooo rem d’r op niet doen dit vind ik eng”.

  Wat is het geen dan in iemands hoofd dat hem/haar bang maakt voor dingen.

  1. Barry, ik ben trots op je dat je daar moeite voor doet, 3 keer zelfs  het is precies zo als je zegt en in dat gevecht van al die stemmetjes moet je proberen de balans te vinden of de diepere stem te vinden. Dat gene dat alles ziet 😉

 4. Aan de andere kant…sterk staaltje dat materie/stofdeeltje zichzelf kan evalueren in nuttig of overbodig.

  Een groot
  deel van de atomen in ons lichaam is afkomstig uit het binnenste van
  vroegere generaties zware sterren en uit de super- en hypernova-explosies
  waarmee deze sterren hun leven beëindigden. Wij zijn dus letterlijk uit
  sterrenstof gemaakt en een zekere fractie van de atomen in ons lichaam is van gammaflitsen afkomstig.
  Lees verder : http://dare.uva.nl/document/165316

  1. Dat is zeker een wonder maar het voelt niet altijd even goed, bedankt voor het e-boek, gelijk gedownload 😉

Reacties zijn gesloten.