De machete slachting heeft niets met religie van doen

Vind het altijd amusant en van de andere kan weerzinwekkend hoe mensen en politici bepaalde gebeurtennissen aangrijpen om hun eigen belangen mee te behartigen en zieltjes te winnen. Winnen in situaties waar niets en niet te winnen is.

Buiten het feit dat religie alles behalve zuiver is en gewoonweg kolder in een gietvorm gegoten is, zo als het boek van Sinterklaas, zijn deze mannen de weg kwijt en speelballen van geopolitieke doelen. Wat doe je in godsnaam in Engeland als je zo van je vaderland en je eigen geloof houdt in een ver land? Aan de andere kant is dit de prijs van globalisatie, “wij” zitten daar ook en zij zitten ook hier. Dus je kan niet verwachten dat als wij onze bemoeienissen aldaar doen er hier geen gevolgen aan zijn verbonden. Het is gewoon actie en reactie in een totale globaliserende wereld. Het heeft zijn voordelen en ook zijn nadelen, Amerikaanse drones maken aldaar ook de nodige onschuldige slachtoffers en een kwestie van relativeren en statistieken. Dit is fundamentalistische effectieve marketing van standpunten in een zieke wereld.

De wereld was vroegen in de middeleeuwen ook al behoorlijk ziek en tegenwoordig steeds, ondanks de geëvolueerde beschaving. Er is in principe niets veranderd, statistisch gezien leven wij percentueel in een hele veilige tijd in vergelijking met de middeleeuwen tot nu. Vroeger marcheerden hele legioenen dwars door Europa en Azië, vermoorden alle mannen, verkrachten de vrouwen en plunderde en vernietigde elke dorp dat op hun pad kwam. In feiten zijn we zo een beetje allemaal de kinderen van verkrachters en moordenaars, of je moet van adel zijn geweest en hebben gewoond achter de beschermde muren van grote steden. Maar welke stad is er in de geschiedenis niet gevallen en geplunderd?

Met het verschil dat we voor kort, zo ruim 50 jaar echt alles weten wat er in bijna elke steeg rond om de wereld gebeurd, met beeld en geluid. We zijn allemaal getuigen waardoor deze waanzin, een collectieve waanzin wordt waar elke “waarheid” ver te zoeken is, de oorsprong niet meer te vinden is en iedereen met zijn eigen filter naar deze wereld kijkt en interpreteert.

Elke religie die het leven in zijn volledigheid niet respecteert is het geloven niet waard.

5 gedachten over “De machete slachting heeft niets met religie van doen”

  1. Religie wordt bij dit soort geflipte daders eigenlijk alleen maar een soort van “trigger” én excuus voor hun eigen handelen zodat ze het weer lekker buiten zichzelf kunnen leggen. Of het nu gaat om de inquisitie (christenDOM) of de van het pad geraakte Maanprofeet reli-gekkies. In feite is religie als machtsinstrument heel gevaarlijk en zou verboden moeten worden? Leuk, dat je religieus bent maar dat doe je maar in je eigen tijd en binnen je eigen vier muren en liever niet in georganiseerde groepen. Maar volgens mij staat er iets in de weg om dit te organiseren, iets van een Grondwet? 😉

    1. Het is echt triest en een echt mannending onder elkaar voor kanslozen die hun bevestiging met anderen willen delen in hun haat en wrok. Religie zonder liefde omdat ze de wereld zo als die is niet kunnen hendelen.

  2. En daarom alleen al zou iedereen lekker in zijn land van herkomst moeten blijven. Als ik bij jou thuis kom en ik maak er een rotzooitje van of ik ga mijn wil/mening/ideeën opdringen, dan kan ik ook een paar klappen voor me muil verwachten.

    En zo is dat ook met buitenlanders die in een ander land gaan wonen. Dat jij voor je geloof in je blote kont moet lopen is prima, maar hou dit binnen je eigen 4 muren. Daar buiten gedraag je je maar zoals ieder ander en naar de normen en waarden van het land waar je bent. Ik vind ook niet dat ze hier in Nederland moskeeën zouden moeten bouwen. Wil jij graag een moskee? Prima zijn genoeg landen waar ze wel te vinden zijn. Ik ga ook niet in een islamitisch land zeuren dat ik een kerk wil. Ik geloof ook niet dat bidden of het uitvoeren van je geloof aan plaats of plek gebonden is.

Reacties zijn gesloten.