Gedachtestromen

Weet niet of iedereen het heeft maar in het algemeen is de basis architectuur van de hersenen, geest en ziel bijna gelijk voor alle mensen. De laatste tijd ben ik erg gewaar van een constante gedachtestroom die maar de hele dag, avond en nacht maar doorratelt zonder maar een knoop aan vast te kunnen knopen, een gedachtestroom die lijkt net of het niet uitmaakt waar die gedachtes vandaan komen en van wanneer ze wel zijn. Die gedachtes worden hier en daar geplukt en willekeurig achter mekaar geplakt zonder enige logica en als je daar niet oplet heb je niet eens in de gaten dat je dat allemaal aan het denken bent. Behalve als er in die basis gedachtestroom uitschieters zijn die een mening vragen, lijkt net of er andere gedachtestroom de basis gedachtes tot de orde roept zonder dat die basis gedachte daar antwoord op zal geven, net of die basis gedachtes geen ziel hebben zo als een waterbron die de rivier voed, een andere gedachte stroom met een andere mening, een stillere stroom die alleen ingrijpt als de andere te bont maakt. En daar boven weer, boven die twee gedachtestromen is de aanschouwende ”ik”, met minder mening maar ook uiteindelijk met een gedachte en besef dat het daar is en hoe hoger je gaat hoe stiller het word.

‘Jij bestaat niet’

Was al lang overtuigd dat mijn lichaam niet mijn ik is, maar nu komen de gedachtes er ook nog bij. Heb steeds meer het gevoel dat het werkelijk ik alles behalve de som van mij gedachtes is. Als ik de dagelijkse stroom van willekeurige gedachtes ga observeren kan ik niet anders concluderen dat ik dat niet ben, dat zijn meer alle beelden die mijn hersenen hebben opgenomen en opgeslagen wat dit lichaam allemaal heeft meegemaakt en random afgespeeld worden. Een heel maf idee van wat ik denk ik niet zelf ben, het is me gegeven en daar zal ik mee moeten doen, omdat de zoektocht naar mijn ware ikke bij voorbaat een mislukking zal zijn als je het zuiver theoretisch benaderd.

Uiteindelijk als je diep in je zelf gaat zal het heel stil zijn en alleen maar zijn zijn, in de essentie van de allesomvattende leegde en universeel beginsel van leven en bewustzijn van monistische non dualiteit, geen jing en jang alleen dat ene.

Reageren met je Facebook:

MADBELLO
Geschreven door de Web Connector, Watcher, Goeroe, internet expert en margeblogger. Gewoon een Haagse/Italo dyslectische allochtoon die het leuk vind om te internetten. Voor contact kan je me het beste mailen naar:
madbello@gmail.com
MADBELLO on EmailMADBELLO on FacebookMADBELLO on FlickrMADBELLO on GoogleMADBELLO on InstagramMADBELLO on LinkedinMADBELLO on PinterestMADBELLO on TumblrMADBELLO on TwitterMADBELLO on VimeoMADBELLO on WordpressMADBELLO on Youtube

7 gedachten over “Gedachtestromen”

  1. Die "ego" is gewoon van jou en een onderdeel van je "gedachtenlichaam". Door middel van gedachten is je ego gecreëerd en je "ego" gaat er altijd vanuit dat hij een eigen leven kan leiden waarin ie de leuke eigenschap heeft om te dicteren dat "jij zo speciaal en anders bent", terwijl alle mensen/dieren gelijkwaardig zijn. Dat de "ego" een ongewenste gast is die steeds zijn ongewenste mening wil geven komt mij ook heel bekend voor maar achter die "ego" schuilt er een interne diepere stem en dat is je "zijn". Aan jou nu om te herkennen welk stemmetje je nu steeds "influisterd"….

  2. Je weet hoe ik over dit soort dingen "denk"; je bent NIET wat je denkt, dat is je "ego" die spelletjes met je speelt en die kunnen soms héél vermoeiend zijn, die spelletjes en die zogenaamd opborrelende gedachten. Je "ego" draait dus overuren, Mike!!

Maak mij blij en geef reactie :D