Nederland is ziek : deel 1 (verbod op snoepreclame en belasting op vlees)

Dat waren de beroemde worden van Lubbers. (Tien jaar geleden of zo?!)
De politiek wil een reclame verbod op snoep en belasting op vlees (2 euro per kilo). Ja je leest het goed, de politiek gaat zich bemoeien met wat de consument ”wil” kopen en wat ons is opgedrongen. Niets mis mee om de consument te doordringen van gezond voedsel, maar de manier waarop is weer om de belastingkas te vullen zonder het doel te dienen, + dat de vraag is : Wat is gezonde voeding ?

Ik kom in vele verschillende supermarkten en een keer peer week ga ik naar de Haagse markt en dat uit pure noodzaak, aangezien op de markt een euro tot soms 5 euro en meer waard kan zijn, plus dat de kwaliteit en de smaak een stuk beter is en natuurlijk niet het gevoel te hebben dat ik door de supermarkt opgelicht ben.
Het feit is gewoon dat groenten en fruit in de meesten supermarkten ontiegelijk duur is in vergelijking met ongezondere gefabriceerde grootverpakte producten. Supermarkten halen hun winsten uit groeten en fruit om A-merken zo als cola, chips en wat nog meer, voor dump prijzen aan te bieden om te kunnen concurreren, aangezien de consumentenbond alleen A-merken vergelijkt.
Juist waar de mensen uit gemak en noodzaak hun boodschappen doen word door prijs en kwantiteit gestimuleerd om ongezond te eten en dat zou aangepakt moeten worden.
De politiek gaat er weer van uit dat zelfregulering en dus gedoogbeleid zijn werk zal doen, het magisch woord als delegeren, wat betekent afschuiven van werk en verantwoordelijkheid tot doel zelf niets hoeven te doen.
Wel met bakken belastinggeld smijten om voorlichting campagnes, reclame en marketingbureaus te verijken en als dat niet werkt dan maar belasting heffen op ongezonde producten. Hoe gestoord kan je zijn om te geloven dat dat werkt en de dupe is weer de minima die voor geen 50 euro boodschappen geld per week moet rondkomen, ongeacht gezinsamenstelling.

Dit schrijven is naar aanleiding van het Column van Koelman.com : Een typisch Nederlands verschijnsel

Kabinet mist bijna alle milieudoelen

NRC Handelsblad – ‎22 uren geleden‎

De Stichting Natuur en Milieu pleit in reactie op de „schokkende” resultaten onder meer voor een belasting op vlees van „ten minste twee euro per kilo”.
‘Langer wachten onverantwoord’ Stichting Natuur en milieu

NOSJOURNAAL

14 juni 2005 Nederland is ziek“, verklaart premier Lubbers. Het aantal arbeidsongeschikten bedraagt dan 900.000. Later voegt hij eraan toe dat hij zal

6 gedachten over “Nederland is ziek : deel 1 (verbod op snoepreclame en belasting op vlees)”

 1. Ik eet elke dag kippenvlees, maar haal mijn kippen bij de boer. ALs die het lef heeft belasting te heffen ga ik naar een ander 😀

  MAar Nederland is zeker ziek, maar we hebbener zelf democratisch voor gekozen roept men ..
  .-= Kijk ook eens op Redstar´s laatste blog item : ..Massief eiken bureau, =-.

 2. Dit zou een alternatief zijn voor het verbod op snoepreclames:

  leuk uitziend fruit!

  Enja… waar het artikel eigenlijk overgaat, de milieudoeleinden..

  ..ik snap niet dat er vergunningen zijn gegeven voor kolencentrales…
  .-= Kijk ook eens op Freakenstein´s laatste blog item : ..WordPress Plugin: Twitter Blog =-.

 3. Belasting op vlees. Gelukkig eet ik nagenoeg geen vlees meer, dus veel zullen ze aan mij niet verdienen. Een verbod op snoepreclame, absurd. Gek word je van die verboden in dit land.
  .-= Kijk ook eens op Mo´s laatste blog item : ..On the roof =-.

Reacties zijn gesloten.