Dokter Lutser Ontmaskerd?

De mysterieuze dokter lutser van de vroegere dokterlutser.nl (inmiddels overgenomen door Stichting IOCOB voor 350 euro) is ontmaskerd door de dokters van medicalfacts.nl:
WE GOT HIM DOKTER LUTSER
Het was al jaren een mysterie en punt van discussie wie achter dokterlutser.nl zou zitten.
Ik persoonlijk vond het altijd wel een vermakelijk site waar je zonder pardon recht voor zijn raap aangepakt werd, maar niet iedereen was daar blij mee en zeker niet de medische blogosphere en jammer dat die site niet meer in zijn oorspronkelijk vorm is.

ontmaskerd_edited-1

Volgens medicalfacts.nl is Dokter Lutser niemand minder dan Michael van G. te bewonderen met foto op het verslag van de jaarvergadering 2006 van de VtdK (Vereniging tegen de Kwakzalverij) als kandidaat-bestuurslid (tot 2008) en op dimitri.nu kan je ook het ene of andere actuele info lezen (die door medicalfacts.nl verwijderd is in afwachting van het politie onderzoek en rechtszaak).

En laat staan dat frankwatching.com in een verre verleden ook al aandacht aan deze mysterie heeft besteed.
Het geval wil dat een hoop collega’s van Michael van G. hem ter verantwoording zullen roepen als het niet al gebeurd is en zo aan de reacties is Michael van G. alles behalve blij met des onthulling en dreigt met rechtszaken en aangifte wegens smaad en laster en de zaak is in afwachting in behandeling bij de politie.

Wordt vervolgd/t

13 gedachten over “Dokter Lutser Ontmaskerd?”

 1. Toch fijn dat je niet vervolgd word, altijd zonde van het geld. Geen aangifte gedaan wegen laster en smaad? 😉

 2. Mensen toch. We zijn nu ruim twee jaar verder en nog steeds is er geen bewijs voor de ongefundeerde beschuldigingen van Janine Budding van Medicalfacts. Omdat ik maar niets hoorde van Justitie heb ik recent maar eens contact opgenomen om te horen hoe de zaken ervoor staan. Zaak was al geseponeerd, niet relevant, geen bewijs, hysterische aangeefster met verhaal waar geen touw aan was vast te knopen etc etc.
  Kern van het verhaal: geloof niet alles wat op internet staat.
  Medicalfacts=Medicallies
  punt enel

 3. Bert Lutser hier.

  Hoe is het met mijn grote vriendin Janine Budding? Hoe is het trouwens afgelopen met al die aangiften die zogenaamd bij de politie waren ingediend?

  Ik lees dat de heer Madbello zich heeft omringd met waarzeggers.

  'Janine Budding en Medicalfacts is de slechtste journalistiek van de laatste 200 jaar'

  'Ons land lijdt onder heel middelmatige tot ronduit slechte mediajournalistiek en daar is mevr janine b. de absolute kampioen van'

  'VERWIJDERD DOOR MADBELLO'

  HEE, dat waren niet MIJN woorden.

 4. Ons land lijdt onder heel middelmatige tot ronduit slecht mediajournalistiek en daar is mevr janine b. de absolute kampioen van.

  Als een pinokkio schrijft zij kleuter verhaaltjes op haar dubieuze zonder haar bronnen te checken en in heel slecht nederdlands met heel veel taalfouten.

  Dringend advies voor cito test bij mevr janine B. en terug naar de prep school om te leren lezen en schrijven.

 5. janine b. en medicalfacts is de slechtste journalistiek van de laatste 200 jaar.

  Zelf verklaarde journaliste janine budding ..laat me lachen

 6. Mevrouw Budding, “medisch journalist”, werpt zich op haar website op als beschermer van een aantal zeer dubieuze figuren. Robert Trossel is in Belgie veroordeeld voor kwakzalverij wegens ongeoorloofd gebruik van stamcellen. Robert Gorter, waar veel media veel aandacht aan hebben besteed, werd in Belgie door Skepp uitgemaakt voor kwakzalver hetgeen werd bekrachtigd door de rechter. Stichting Sergio die in Nederland voor veel geld advertenties in grote dagbladen liet zetten waarin zij opriep tot het storten van geld ten behoeve van steun voor de onzinnige zouttherapieen van dr Simoncini (die ervan wordt verdacht twee Nederlandse patiëntdoden op zijn geweten te hebben) en masseur Kees Boegem met zijn zouttherapie (bekend van het Millecam drama). John Kleijn van de website Dimitri die allerlei medici lastigvalt met de aantijging dat ze “moordenaars” zijn en dat ze allemaal “zijn reet kunnen likken”. En over deze mensen zou dokter lutser niet hilarisch mogen schrijven? Kom nou zeg. Mensen die rotzooi verkopen moeten het zich laten welgevallen dat er mensen zijn die ervoor zullen waarschuwen. Als ze daar een probleem mee hebben zijn ze welkom in de comments, het contactformulier, de webhoster of evt bij de rechter. Nooit iets vernomen.

  Het is binnen de medisch wetenschappelijke wereld gebruikelijk dat men scherpe kritiek op elkaar heeft. Zelfs anonieme kritiek is de normaalste zaak van de wereld en houdt de discussie zuiver. Zo wordt elk artikel wat voor publicatie wordt aangeboden door anonieme collega’s van kritiek voorzien. Een “medisch journalist” zou dat moeten weten en moet zelfs kritisch staan tegenover de praktijken van de hierboven genoemde figuren. Maar nee, mevrouw Budding stelt zelfs, in overleg met een advocaat, dat “het internet geen plek is voor het uiten van gedachten”. Kan het nog hilarischer? De websitebeheerder van medicalfacts die eerst toelaat dat op haar website op anonieme wijze medici worden beledigd en zich vervolgens opwerpt als soort van gedachtenpolitie. En dan ook nog niet tegen kritiek kunnen. Dat is toch raar, als je jezelf “medisch journalist” en “CEO”noemt? Bovendien laat zij als journalist na hoor en wederhoor te plegen en verkiest zelfs het publiceren van allerlei verzinsels en uitgeknipte privefoto’s. Ze moet bij een roddelblad gaan werken. Nuf said. Ciao Madbello.

 7. @ Team Lutser : Leuk dat je reageert 🙂

  Nu dat je het zegt, ben ik echt de enige die naar dat verhaal refereer ? Dat is idd een beentje gek.

  Ik mis de site nog steeds, waarom bestaat het niet meer ?

  Met de videocam door het land kost een beetje duur en te weinig vrije tijd naast gezin en werk + dat ik een zeer slechte interviewer ben en praten in de cam gaat mijn niet goed af 😉

  En met jouw reactie heb je in ieder geval het stuk hier boven weerlegt en nu is de vraag wie de waarheid spreekt. Dat is voor mijn moeilijk te checken en daarom onder de tags gezet van roddels. En daarom ben ik blij om een tegen geluid te lezen die het stuk hier boven in twijfel trekt.

  Zie je mijn al met de videocam naar MvG gaan ? 🙂

  Even kijken of ik hem kan contacten.

  Bedankt voor je reactie

 8. Beste Madbello,

  Je bent de eerste en enige die refereert naar haar verhaal. Ring a bell?

  Waar is de tijd gebleven dat je gedreven door nieuwsgierigheid met een videocam op zoek ging naar de waarheid? Had dat nu ook gedaan, dan had je dit bericht niet geplaatst. Janine Budding praat 100% onzin. Ga daar toch niet in mee. Er is geen politie onderzoek, dokter lutser is niet ontmaskerd, geen enkele dokter heeft aangifte tegen ook maar iemand gedaan. Ben nu ook jij ontmaskerd?

  Wat als een paal boven water staat is wat Janine Budding tracht te verbergen. Daar heeft dokter lutser over geschreven en daar is zij heel erg boos om. Daarom is zij een lastercampagne gestart tegen een vermoedelijke auteur van dokter lutser.

  Recent verschenen er een aantal blogposts op medicalfacts door auteur Sunny (een pseudoniem). In een daarvan werd een hoogleraar van de Universiteit van Amsterdam uitgescholden (vanwege zijn mening) voor onder andere “sinterklaas”. Hiertegen kon deze man zich niet verweren. Comments werden verwijderd en de auteur (een geneeskunde student die zich verschuilde achter een pseudoniem) bleef zich schuilhouden. Omdat deze blogger de medische beroepsgroep ten schande zet heeft dokter lutser hier over bericht. Kort daarop verschenen er weer postings van dezelfde geneeskunde student. Dit maal werd een hoogleraar van de Universiteit Utrecht aangevallen. Het stuk was zodanig verward en slecht geschreven dat lutser meende ook hier over te moeten berichten. Daarna verschenen er allerlei pro-kwakzalverij advertenties op medicalfacts en was de website onleesbaar door allerhande alternatieve geneeskunde banners. Het plaatje was duidelijk: medicalfacts is een pro-kwakzalverij website. Uiteindelijk “schreef “ Sunny nog een stukje. Dit bleek 100% gekopieerd van een ander stuk. Plagiaat dus. Voor dokter lutser nog meer reden om te berichten over medicalfacts. Onder de vlag van “medische journalistiek” worden medische collega’s op anonieme wijze op schandelijke wijze zwart gemaakt, plagiaat gepleegd en wordt met alle coulance bericht over alternatieve geneeswijzen. Het is de taak van dokter lutser daar objectief en streng over te berichten. Immers, het staat een wetenschapper vrij dit soort standpunten in te nemen, evt gebruikmakende van de nieuwste media zoals blogsoftware en Twitter.

  Wat betreft de overige aantijgingen en beschuldigingen van de verwarde Janine Budding: kom maar op met dat bewijs! Er is geen link met MvG. De websitehouder heeft nimmer nooit wat van de politie vernomen.

  Op de twee miljoen bezoekers per maand van dokter lutser heeft zich in vier jaar tijd slecht 1 persoon gemeld met een klacht. Dat was Antoine Zuidinga. En dat stuk ging niet over badplassen…

Reacties zijn gesloten.