DNA Nederlandse minderjarige in internationale data base om tweet

Foute tweet of niet, volgens mijn is deze maatregel buiten alle proporties zonder de gevolgen voor de toekomst te kunnen overzien. Aan de hand van het Israëlisch aanval op het hulpkonvooi Mavi Marmara met hulpgoederen voor de Gazastrook, waar meerder passagiers de dood vonden tweete 17 jarige scholier: ” Tering joden in israel zijn weer bezig. Als de Fuhrer nou zijn werk had afgemaakt was dit niet gebeurd. #siegheil” en als je het mijn vraagt is dat een feitelijke statistische constatering en een tijdelijke uiting van woede voor het ”onrecht” wat plaatsvond (volgens hem).

Het CIDI doet aangifte, politie gaat naar de school van @JayPurvis en verzoekt hem om die tweet te verwijderen, dat doet hij en voor de rest niets aan de hand. Wat volgt is de rechtszaak en op 08-11-2010 is de uitspraak: 40 uur voorwaardelijke taakstraf.

Nu denk je dat de kous af is! Leuk geintje en het is leuk geweest, maar! 11 januari krijg hij een brief dat hij DNA moet afstaan wegens artikel 285 voor een onderzoek om uiteindelijk voor eeuwig in een internationale DNA database terecht te komen.

Lees maar wat Artikel 285 inhoud: Bedreiging met een terroristisch misdrijf. Indien deze bedreiging schriftelijk en onder een bepaalde voorwaarde geschiedt. Bedreiging met openlijk in vereniging geweld plegen tegen personen of goederen, met geweld tegen een internationaal beschermd persoon of diens beschermde goederen, met enig misdrijf waardoor gevaar voor de algemene veiligheid van personen of goederen of gemeen gevaar voor de verlening van diensten ontstaat, met verkrachting, met feitelijke aanranding van de eerbaarheid, met enig misdrijf tegen het leven gericht, met gijzeling, met zware mishandeling of met brandstichting.

En dat om deze onderstaande tweet. Voor het geval je niet wilt geloven hier de brief die @JayPurvis van justitie heeft gekregen en gehoor aan heeft gegeven: (Brief 1 + Brief 2)
Hij is vooralsnog blij dat hij nu van alles af is en laat het bij zitten. Maar er hoef iemand in de toekomst een haar of andere materiaal van hem op een plaats van delict te plaatsten en hij is de lul. Ga jij maar het tegendeel bewijzen.
Vooralsnog vind ik het overtrokken maatregen die elke menselijk waarde en privacy word overtreden om een onbenullige tweet. Omdat als Stalin ook zijn werk had gedaan dit ook niet gebeurd was!

41 gedachten over “DNA Nederlandse minderjarige in internationale data base om tweet”

 1. Dát @Madbello 20:34 Ziét ùit Dát ze Je "gelúkt"dwingen Aan Raciale Zelf censuur te doen en Dáár Mee Hebben ze Terroristenstatus Verworven!"

  Óók Àls men met staatsmiddelen én wetsdreigingen cq intimidéérd mét imago´s van instituten is Dát Terrorisme cq staatsterrorisme.Mede óm Dát Hiér Niét Tégen Op Getreden Wordt!

 2. De Nederlandse overheid als pseudo nazi's. Dat die brief niet ondertekend is door ene Jozef Mengele komt alleen maar omdat die dood is. Voor de rest lijkt er na 70 jaar door Nederland iets met de Nazi-Duitse praktijken uit de jaren 40 iets gedaan worden. Ze kunnen die gozer net zo goed een nummer in zijn pols tatoeëren

 3. Niet erg tactisch uyitgedrukt maar deze jongen heeft GROOT gelijk.

  KUT joden leren niet.

  Kappen met bouwen.

  Kappen met zelf de nazi uithangen.

  Kappen met het leven van de palestijnen vergallen.

  GVD

  En we accepteren dat gedrag

  Omdat de USA die mongolen steunt. Door dik en dun. Onvoorwaardelijk. Al creeeren ze hel op aarde.

  On-acceptabel

  En onverteerbaar

 4. @SirCS ja, wat een goed nieuws uit The UK http://www.nrcnext.nl/blog/2010/12/27/biometrisch

  Om moedeloos van te worden, dat dit soort regels in NL op relatief weinig verzet stuit. En dat wordt ook alleen maar minder met de hedendaagse Telegraaf-TV elke ochtend: alleen nog hondepoep, embryolijkjes en fileleed in het ontbijtnieuws, geen ruimte meer voor mensenrechtenschendingen in NL, daar verkoop je geen advertenties mee.

 5. @Jolie; in Engeland is op overheidsniveau juist een tegengestelde beweging te zien; zij hebben recent de plannen voor een biometrisch paspoort gecancelled. Maar ons Europa loopt als een "mak klein keffend hondje" achter de grote broer Amerika aan, dus……

 6. Prachtige ironische reactie van SirCS, heel raak.

  Het gaat naar mijn smaak de verkeerde kant uit in Nederland, -ik loop al een jaar met een verlopen ID-kaart, omdat ik principieel tegen die vingerafdrukkendatabase ben. Daardoor loop ik telkens tegen allerlei problemen aan, zelfs voor een bibliotheekpasje voor je kind moet je een "geldig persoonsbewijs" kunnen overhandigen.

  DNA, vingerafdrukken afstaan prima: bij misdaden als moord en verkrachting. En anders niet.

 7. Het meeste hierover is al gezegd maar ik blijf het ironisch vinden dat een jeugdigde die eerst vanuit sympathie voor de Führer een opmerking plaats uiteindelijk slachtoffer wordt van mogelijke Führer's praktijken? Karma is a bitch? 😉

  En natuurlijk gaat de strijd tussen burger privacy en overheid's drang naar controle en handhaving gewoon door en op dit moment wint de overheid. Alles mag in het kader van (nationale en internationale) veiligheid?

 8. Is Geen Big Brother Waar Ieder Een in Deze Maatschappij Naar Smacht – IS Raciaal Terrorisme van uit Onze Eigen Overheden Door joodse mafia tinyurl.com/6z38lhn

 9. @Madbello

  Als ik ouder was geweest van deze jongen, zou ik hem zeker in verweer laten gaan.

  Je leven lang in een dergelijk systeem te zitten!

  Ik huiver toch al van alle "Big Brother" praktijken die een steeds grotere impact kunnen krijgen, zeker als ik nadenk wat er met je DNA zou kunnen gebeuren als steeds meer mensen in die databank worden opgenomen.

 10. Zo ronny nou die diepe zucht nog even.

  Je bent een lul en ik krijg je nog wel.

 11. Die opmerking van hem was inderdaad erg hard. Hij is er ook voor veroordeeld. De rechter vond het echter niet de moeite waard om hem ook een onvoorwaardelijke taakstraf te geven.

  Alleen in dat licht bezien vind ik de opname in het DNA archief belachelijk.

  Ik vind het verder nog onzin omdat hij helemaal geen bedreiging doet, op wat voor manier dan ook. Hij vergelijkt een verschrikkelijk historisch feit met een recente gebeurtenis. Dat zou dat artikel waardeloos maken in dit geval. Nu is hij in feite tot levenslang veroordeeld. Als ouder zou ik nooit hebben toegestaan dat hij zijn DNA af zou staan.

  Ik ben in Israël geweest, de situatie is daar niet veel anders ten opzichte van de Palestijnen als de blanken in Zuid-Afrika hadden tegen de zwarten ten tijde van de apartheid. In wezen worden dezelfde tactieken gebruikt. Tactieken die door de nazi's ontwikkeld zijn.

  Met dat in mijn achterhoofd kan ik me goed voorstellen dat je zo'n beschouwende opmerking maakt. En als Hitler zijn werk afgemaakt had was ik nooit geboren.

 12. De cidihonden aanschurfte gedaan bij hun privejust-tietje?

  Hmmm Minstens Twee maten Zijn Dan Wel Gemeten

  tinyurl.com/6cmyt86

 13. Die Film Ken Ik Niet Mephisto

  Heb Wel een Ander Verhaal

  tinyurl.com/4hud3kt

  Ja @Pierre Zelfs klokkenluideronline.nl hebben ze de ip gegevens van bezoekers van geklist.Die hebben middelen die ziet men niet aan komen.Én prompt wordt van een Klokkenluidende Bezoeker daar Niets Meer Vernomen. tinyurl.com/4t49bxv

  tinyurl.com/6fyjwgr

  Beter achter vpn of de gratis software van torproject.org ( de vidaliabundle) indien geladen onderwerpen of Meningen al dan niet Politiek.Eventueel registreren met een van de miljoenen anonieme webmails.

  Met een strikkie vóór hún deuren gaan liggen hoeft nou ook weer niet.En zo als het over de gehele linie uit ziet is juist de overheid de staat dé grote boef en die hebben zo al heel wat stapjes en streepjes vóór op Ons Wat Mogelijkheden Betreft en Zeker Ook Gewetenloosheid.

  Deze club heeft bij Mijn Weten – En Ik Weet Veel – nog Nooit geaarzeld om Familie en Kinderen Voor Ogen te Verkrachten en Meer om Iemand een lesje te leren.

 14. @Pierre Lafitte : Je kan ook alle velden leeg laten, werkt ook. Maar als je email gekoppeld is aan je gravatar, komt er mooie avatar tevoorschijn 😉

 15. @OVJee: U bedoelt, zoiets als "Deliver us from Evil" (documentaire, 2006)?

 16. Ik moet eerlijk zeggen dat ik de uitspraak van:

  Mephisto

  08/03/2011 at 18:15

  wel griezelig to the point vindt. Als je kijkt naar alle ontwikkelingen op de wereld, zie ook de Big Brother awards.

  En zie ook wat er in de States gaande is op het vlak van Internet Politie
  http://act.demandprogress.org/sign/dhscomplaint/?…
  Ook daar komen politie acties en censuur nu serieus uit de startblokken. Wij in Europa en NL zullen binnenkort natuurlijk "braaf" (want wij zijn O zo Braaf en Naiief) gaan volgen, volledig voorbijgaand aan de Rechten van de Mens waar we zelf afspraken over gemaakt hebben.

  Wat ik verder altijd grappig vindt bij deze reply's is dat je je mail adres moet achterlaten en dat die geheim blijft… haha, echt heel grappig en onwaarschijnlijk.

 17. @MB 11:57

  In dat geval mijn excuses om het te laat waarschuwen.

  En mij condoleances.

 18. ” Tering joden in israel zijn weer bezig. Als de Fuhrer nou zijn werk had afgemaakt was dit niet gebeurd. #siegheil”

  We shall see. Is dat nu zo erg?

  Jeetje, oh jeetje. Er staan meer bereigingen op laten we zeggen geenstijl.nl dat op de Nederlandse afdeling van Twitter.

 19. Is Niet Zo Mephisto

  Enkel bij Volken Die verworden zijn tot Kinder Verkrachters culturen – de meesten al – is Wat Jij Zegt een Symptoom.

  In zulke gezelschappen vreest Men Alles en Ieder Een Van Geboorte af aan en is het baas boven baas gemeen boven gemeen slim boven slim.Alle Vertrouwen en Samen Staan Samen Gaan is er Niet Meer.

  Je Kunt Bij zo een Hoogstaande Beschaving als de rond 1900 ontdekte Mupac Zien Hoé Het "Normaal" is en Moet.Geen geweld Dat Ze kenden Geen Misdaden Geen politie of wetten Geen rituelen – Alles Symptomen van de Kinder verkrachters culturen – Geen eisen aan Wie dan Ook of de Zwakkeren en Kinderen.Ze Kenden Veiligheid Respect en Geluk.Ze konden Samen Spreken en Wenen Wat Zeer Belangrijk is om te Helen en Mens te Blijven Anders verhardt Dat op zich al de Mensen en worden ze agressiever wat iets is dat Men Veel Bij Mannen Die Meer Schaamtes dragen om te huilen Helaas te Zien is.

  Ook in woorden en gedachten wordt Men dan harder.

  Maar buiten Dát…Nóg worden De Kindertjes geboren Voor een Wereld Die Bestond uit Geweldloosheid.Maar sinds er 13.000 Jaar geleden Ons Noodlot en ondergang van achter de ijsbarrieres vandaan kwam is Dat Niet Meer.

  Komt Wel Terug.

 20. BTW de Passagiers werden geselecteerd aan de hand van een mee gebrachtte lijst en Vermoordt door de idf – Hier is Dus Sprake Van staatsterrorisme.

 21. Blijkt maar weer eens dat elk 'heersend' systeem altijd weer op zoek gaat naar totale controle. Dat deed Stalin, dat deed Pol Pot en dat doet ook ons systeem. Langzaam maar zeker worden wij gereduceerd tot perfect voorspelbare kuddedieren.

 22. Verbal jam met je stevige gesprek

  Wat is het dan dat de Jongen in jouw kijkgaten verkeerd deed ten aan zien van die massa Moord op Weerloze Passagiers in Internationale Wateren?

  Wat is Dáár fout aan Dán?

  òf met de term"weer bezig" Wel Zeker refererende aan de Genocide op de Palestijnse Bevolking net na WTC Wat ze Ook al gedaan hebben.

  Ben echt benieuwd naar jouw argumentatie.

  En Heb je gelijk een uitleg waar om de Bevolking in GAZA is terug gelopen Ván 1,2 Miljoen naar nog maar 800.000?

  Òf Wáár Óm de israelieten de afvoerwaterbuizen van de dimonareactor op Palestijns Grondgebied geleid hadden?

  Kom Maar Óp mét je "stevige" uitleg.

 23. Hoe zo ?

  Was in het licht van de beestachtigheden toch een keurig en zelfs eufemistisch Tweetje?

  En nou excuseer je je al tegen beesten?

 24. @Verbal Jam: Niet dat het weinig uitmaakt, maar toen ik de betreffende tweets plaatste was ik nog zestien, neemt niet weg dat ik inderdaad fout zat. Overigens hebben ouders sowieso weinig macht als het om jongeren en internet gaat. De meeste jongeren hebben nu vrije toegang tot het internet en ik kan me weinig ouders voorstellen die elke activiteit op internet van hun kinderen controleren.

 25. @Madbello: ik zei toch: dat dna-gedoe vind ik ook overdreven. Maar iemand van 17 jaar wordt op veel terreinen al niet meer zo als minderjarig gezien. Ouders hebben bijvoorbeeld minder macht over hem dan wanneer hij onder de zestien is.

  Bovendien wil je als 17-jarige graag serieus genomen worden. Als dat dan gebeurt is het ook weer niet goed blijkbaar. Maar ik ben met je eens dat hier een stevig gesprek en desnoods een taakstraf veel zinniger was geweest.

  Plus een verplichte excursie naar Auschwitz natuurlijk.

 26. Zeg MADBELLO Mét Het te veel Gegevens Van Oppositie Tégen Schanddaden en Verdere Vuilnis verstrekken Kun Je al Snel Zo Iemand in Dodelijk Gevaar brengen want Jordy is dan wel voldoende geintimideerd door die klaplopers maar Anderen doen ze het rigoreuzer en mét andere middelen ook.Ik Verzoek Je zuiniger Óm te springen met de Levens Van de Mensen Waar Jouw Gezin En Geliefden Ook Méér Baat bij Hébben Dán Ván Alle eeuwen mét die klaplopers bij elkaar including een blond geschilderde jood.

 27. @Verbal Jam: Ben het niet mee eens om zo iets aan te pakken, voor de eerste keer volstaat met een waarschuwing, de tweede keer is een ander verhaal. Zo maar de eerste keer als minderjarige gelijk met een strafblad gelinkt aan artikel 285 vind ik gewoon buiten proportioneel. Neem maar het voorbeeld van je stadsgenoot Jeroen de Kreek met zijn http://www.holocaustles.nl, die komt er mee weg en publiceert nog steeds. Ik zie de verhoudingen niet meer van het recht die voor iedereen gelijk zou moeten zijn.

  Daar zeg je wat: ‘vrijheid van meningsuiting’ 😉

 28. Dit gaat veel te ver!

  Een tweet die verwijderd is telt niet meer, vind ik, dan is men er op teruggekomen!

  Straffen vind ik al erg, levenslang, wat dna afstaan is is veel erger!

 29. Die database vind ik ook nogal overdreven, maar het is goed dat zo'n jongen serieus wordt genomen in zijn 'vrijheid van meningsuiting' en dan ook wordt afgerekend op z'n neonazistische uitspraken.

  Bovendien is er een onderscheid tussen de joden als bevolkingsgroep en de staat Israël.

  Maar ach, in verhouding tot wat hij de joden toewenst stelt zo'n opname in een dna-database natuurlijk helemaal niks voor.

 30. Sowieso, ik kom zelf uit Israel. Zie je mij hier iets van aantrekken. Natuurlijk, het is een aanval op mijn volk, maar ik laat Jordy, samen met zijn mening, in zijn waarde. Dit land is toch zogenaamd democratisch… Nou, ik zie er niet veel van terug wanneer je in zo'n klein en mild gevalletje als die van jordy al meteen je dna moet laten registreren door deze 'totalitaire' staat…..

 31. @Sjaak: De uitspraak staat volgens mijn in verhouding van de gebeurtenis en de omstandigheden en niet met Bedreiging met een terroristisch misdrijf. Indien deze bedreiging schriftelijk en onder een bepaalde voorwaarde geschiedt. Bedreiging met openlijk in vereniging geweld plegen tegen personen of goederen, met geweld tegen een internationaal beschermd persoon of diens beschermde goederen, met enig misdrijf waardoor gevaar voor de algemene veiligheid van personen of goederen of gemeen gevaar voor de verlening van diensten ontstaat, met verkrachting, met feitelijke aanranding van de eerbaarheid, met enig misdrijf tegen het leven gericht, met gijzeling, met zware mishandeling of met brandstichting.

 32. Een uitspraak moet altijd kunnen. Een land waar dat niet kan, is geen democratie. Daarmee heeft 2/3de van de wereld genoeg van de roze bril waar doorheen naar Israel wordt gekeken.

 33. @Geertje: Als minderjarige komt hij in een database van volwassenen. Volgens mijn klop deze zaak niet, ook al is het juridisch wel kloppend te krijgen. Maar verweer ook een kans zou maken volgens Arnoud Engelfriet. Maar ja! Ga jij een minderjarige wijsmaken om een advocaat te nemen met alle paperassen die er bij komen. Het rechtssysteem is erg intimiderend en belemmerend om je recht te halen.

 34. Zijn reactie vind ik niet kunnen. Deze uitspraken kan je denken maar niet neerschrijven.

  Maar afstaan van DNA is wel erg buitenproportioneel!

  Alsof hij een crimineel is!

Reacties zijn gesloten.