Rauwe Voeding = Raw Food

Madbello gaat 100% rauw

Rauw voedsel eten. Wat de natuur van de eerste hand geeft, zonder dat het fabrieksmatig is bewerkt en gekookt. Zo als het van de plant komt in je mond, zo als vermoedelijke moedernatuur het bedoelt heeft (levende voeding).

Wat eet ik ? : Groenten, fruit en noten

Raw food-levensstijl: geen vlees, geen vis, geen zuivel. Alleen plantaardig voedsel en ook alleen maar rauw bereid of gedroogd in een speciale ’dehydrator’, die niet warmer wordt dan 40 graden Celsius. AD.nl

Waarom ? : De Pasen zijn zo killing geweest met zijn Bourgondische ontbijten, brunches en onbeperkte hoeveelheden avond eten dat ik op een verzadiging punt ben gekomen van lichamelijk vergiftiging en ongemak dat het beter is om stappen te ondernemen, met de gedachte dat het niet elke dag weekend kan zijn en een jaartje ouder word en zo wie zo een paar kilo kwijt wil.

Dag 1 : Dindag na de Pasen, opstaan appel eten en geen koffie, naar mijn werk en zo ver niets aan de hand aangezien ik elke dag begin met een appel. De eerste dag pak ik het streng aan om al dat Paas eten af te straffen, om een uur of tien een sinaasappel en om twaalf uur een bak salade met tomaat, komkommer, uien en pijnboompitten. Tot nog toe gaat het nog goed, om een uur of drie begin ik best een zeurende koppijn te krijgen, niet erg genoeg om wat in te nemen, ook normaal als je stop met koffie drinken en zo snel zou je de ontwenningverschijnselen niet verwachten. Als avond eten neem ik vier grote tomaten, een rode paprika en radijs in stukjes om te dopen in een dip van olijfolie, grof zeezout en 4 seizoenen peper en dat was het.
Na zo’n eerste dag kan niet zeggen dat ik honger heb gehad en best een verzadig gevoel, wel moe en vroeg naar bed gegaan.

Dag 2 : Sta op met het zeurige hoofdpijn van de dag daarvoor, maar voor de rest lekker geslapen. Ik voel me niet lekker in mijn vel en dat word in de loop van de dag niet beter op, drink genoeg water, zweef een beetje en de koppijn word zo erg dat ik besluit toch mijn lichaam te vergiftigen met twee heerlijke ouderwetse dikke tabletten van bij mekaar 1 gram in totaal,(warm en zweet) het duurt ruim een uur voor de pijn is verzacht tot het hellemaal over is. Dag 2 is echt een kut dag, maar zeker een stimulans om hier mee door te gaan. Vandaag flink wat noten gekocht en mijn fruit er mee aangevuld. Als avond eten heb ik een avocado geschild in kleine stukjes gesneden, tomaat, zwarte olijven, verse basilicum, oregano, zout, peper en natuurlijk olijfolie en verkruimelde walnoten er over heen. Geen zin om te slapen en laat naar bed.

Dag 3 : ”Dus vandaag de dag dat ik dit schrijf”. Sta lekker snel en fit op, voel mijn best lekker in tegenstelling tot gisteren, mijn spieren voelen stijf aan maar toch meer energie dan de afgelopen dagen. Kijk in de spiegel en kan al wat oplichting van mijn aura zien 😆 Ik kan mijn riem extra aantrekken (2 gaatjes) dus zeker al een paar kilo kwijt (alle begin gaat snel).

Het voordeel van zulke diëten zo als raw-food en montignac (kijk maar naar het BIER Dieet, het werkt !) is dat je niet beperkt word door hoeveelheden, je kan in principe net zo veel eten als je wilt, als je maar strak aan het principe houd en van de andere kant zijn deze voedingvoorschriften geen dieet om af te vallen (wel handig) maar meer een levenstijl en hoe je ze toepast hang af aan je behoefde.
Ik kijk gewoon hoelang ik het zal volhouden en wil niet uitsluiten dat ik uitstapjes zal maken naar gekookte groenten met een stuk vlees, maar vooralsnog is dit een snelle manier om het stier bij de hoorns te pakken.

Ik heb er geen Nederland boek nog over gevonden maar wel genoeg websites daar over, zelfs een heel documentair daarover van een Nederlandse moeder en zoon (zoon de eerste kind die rouw eet) best interessant en natuurlijk waardoor het in opspraak is gekomen : De uitzending van DWDD met daar in die zelfde moeder als in de documentaire.

Al met al dacht ik : Laten we het eens proberen, zo slecht kan het nooit zijn. Alles eten wat de natuur aan je geeft voor het bewerkt word. Een koe eet ook alleen maar gras (over eenzijdige voeding gesproken) en word toch een bak van een beest. En je moet het zelf eerst proberen voor je gaat oordelen.


Het word vervolgd. …

Hier onder wat Nederlandse websites over raw food.
rawfood.nl
uitgekookt.net
rawsuperfoods.nl

rauwe-voeding.expertpagina.nl

10 gedachten over “Rauwe Voeding = Raw Food”

 1. HA HA geweldige reactie, alleen niet zo goed van je allergieën, het lijkt mijn lastig, maar het is best wel raar dar wij de enige dieren op deze planeet zijn die perse gekookt zouden moeten eten 😉

 2. Het is mij in de loop der jaren van diverse kanten geboden VEEL MINDER rauwe voeding te vreten dan ik gewoon was te doen. En dan heb ik het over allergologen, de maagdarmspecialist, de voetreflexist en de acupunturist die ik allemaal op zeker moment bezocht heb of nog bezoek. Nog los van de diverse voedselallergieën die deze vreemde planeet mij heeft geschonken, is [te] veel rauwe voeding een enorme aanslag op maag en darmen, vraagt [te] veel van de energie en kan zo op de lange duur zelfs zorgen voor chronische vermoeidheid en voedingstekorten: het verteren van de materie kost meer energie van het lichaam dan het er aan voedingsstoffen uit haalt.
  Feit is dat een fiks deel van de voeding waar ik allergisch voor ben in rauwe vorm, mij veel minder tot geen parten speelt na warme bereiding – koken, stoven, stomen, uit de oven.
  Licht tot matig koken, een beetje fruiten, even roerbakken, keus te over. Weliswaar gaan inderdaad enkele voedingsstoffen enigermate verloren door de bereiding, er komen tegelijkertijd gezonde stoffen vrij die we OOK nodig hebben.
  Balans dus: rauwkost op z’n tijd is puik; alles rauw is baaaaad.
  Ongeacht wat de rauwgoeroes ons vertellen over hun geweldige staat van welbevinden. Zelfbedrog is zulk een wonderbaarlijk vermogen! Ik sprak onlangs een overleden familielid die me bij hoog & laag volhield intens gelukkig te zijn met zijn nieuwe staat van niet-zijn. Toen ik hem een dubbele whisky on the rocks zonder rocks aanbood, vluchtte hij bitter wenend weg. Hij wilde daarbij de deur dramatisch dichtgooien maar om begrijpelijke redenen kon ook die dramatische act niet volvoerd worden. “Intens gelukkig” vervaagde hij tot een wolkje en verdampte.

  Dawolf’s last blog post..Schraper

 3. @ Geertje : Dat valt best mee, even knop omzetten en moet bekennen dat het een verzadig gevoel geeft in tegenstelling tot je zou verwachten en het is maar tijdelijk in mijn geval en het doorbreekt de sleur van de gewoonte en lichamelijke sensaties en mijn smaakt is al na 3 dagen vooruitgegaan en beter dan toen ik gestopt ben met roken 😉

 4. Niks voor mij.
  Sla het snoep en de borrel gewoon over en eet waar ik trek in heb.
  (Al moet ik eerlijkheidshalve wel zeggen, dat ik erop let wat ik eet; muesli of granen als ontbijt en bruin brood tussendoor, een stuk fruit en gewoon aardappelen en groenten ;s avonds).
  Zo ben ik meer dan 25 kilo afgevallen ooit en nu blijf ik op een gewicht staan waar ik dik 😉 tevreden mee ben.
  Echt dieten is niks voor mij; geeft bij mij alleen maar het jojo effect.
  Wens je veel sterkte; lijkt me een ramp dat vol te houden!

  Geertje’s last blog post..Tarzan viert tweede verjaardag in Madurodam

 5. @ NickN : Was maar waar dat ik de lente in mijn kop heb, het is juist het tegenovergestelde en het gemis van lente en echte levensvreugde, voel me een beetje gevoelloos 🙂

  @ Jager : In mijn geval is het maar tijdelijk en een tijdje geen vlees kan geen kwaad en normaal eten ken ik niet 😉 en de echte beweging komt als de kilo’s weg zijn, dat is wel gezond.

  @ Barry : Ik ben maar een ½ italo en met dit wou ik juist voorkomen om naar de dokter te gaan.

  @ Actiefront! / Rokersdag.nl / De Vrijheid : Wat heb je een lange naam 😉 Had het ook niet verwacht.

  @ Renesmurf : Wat een milde reactie, ben ik niet van je gewend 😉
  Ik ga het zelf proberen om het ook te kunnen oordelen.

 6. heb je ook lente in je kop? Gaan de hormoontjes lekker tegen elkaar botsen?
  Of nog erger, penopauze….. 🙂

Reacties zijn gesloten.