In de Turkse Supermarkt

Vandaag was het zo ver. He was tijd om het getto van Den Haag in te duiken om wat lekker te gaan kopen, wat je ergens anders niet snel zal vinden. De Schilderwijk, mijn favoriete wijk waar ik altijd mijn ogen uitkijk en mijn daar prettig voel als mede allochtoon, maar aan sommige dingen zal ik nooit wennen. Zo als je binnenkomt (Super Tanger) mag je niet met een rugzak of tas naar binnen, achterlaten in een mandje bij de ingang waar iedereen bij kan en zo mee nemen. no way, in mijn rugtas zit alles in, dus ! Je rugtas in de auto laten of het liefst thuis is mijn tip. (Bij de Lidl aan de Hoefkade mag je ook niet met rugtas naar binnen, wel lockers)

Meestal ga ik daar na toe om gevulde olijven met pepers en knoflook en niet te vergeten de liter blikken met 60% vette feta te kopen, niet te vergelijken met wat je bij NL super koopt en voor de rest is alles naar verhouding best wel goedkoop, maar een ding waar ik nooit aan zal wennen is dat als je groenten koopt het bij de slager afdeling moet laten wegen.

Ziet je het al voor je ??? Die lieve aardige halal baardslagersman draagt natuurlijk geen handschoenen en pakt je plastik zakje met groenten met zijn ongewassen handen vol met schaap, rund, koe en kippen bacteriën aan, om dan het weer terug te geven en je voel als het ware de vochtige krioelende orgie van bacteriën zo over dat doorzichtige plastiek zak gevulde groeten heen gaan, waardoor ik met mijn handen daar na niet in de buurt van mijn ogen, neus en mond durf te raken en het eerst wat ik doe als ik thuis ben is mijn handen wassen en de stuur van de auto ontsmetten

(dat laatste is gelogen). De foto bij het verhaal :

groenten-bij-de-slager-afwegen

26 gedachten over “In de Turkse Supermarkt”

 1. Wat een treurige domheid in sommige van de reacties. Ik word er naar van. Als die Turkse winkels zo onhygiënisch zouden zijn, zouden de Turken zelf de hele tijd met maagklachten rondlopen. En dat doen ze echt niet, sterker nog, ze staan voor dag en douw al klaar om hun waren te verkopen. Ze staan voor kwaliteit, variëteit en nog het belangrijkste: gastheerschap en klantgerichtheid. Kunnen veel Nederlanders nog van leren. Maar sommige mensen blijven liever in hun veilige hokje zitten en zullen het nooit leren.

 2. Wij Turken zijn tenminste een gedreven volk die durft te ondernemen. Wij hebben de hef in eigen handen op gebied van ondernemen… en dit kunnen jullie niet uitstaan.

  Turkum, dogruyum, caliskanim kende gij n'n deze, he???

 3. Yo people ik zie hier allemaal van die suffe opmerkingen die eigenlijk niet over ons gaan maar juist over je jullie zelf.

  Dit komt omdat jullie een onzeker volk zijn die datgene van hunzelf op andere reflecteren…onmacht noem ik dit.

  Durf in onze cultuur te stappen en je zult zien waar wij voor staan en wat welke postitieve bijdrage wij hebben aan jullie Nederlandse cultuur.

  Ik noem jullie gewoon een ongeleid projectiel zonder eigen mening die steeds maar op een herhaal knopje staat geprogrammeerd !!!!

 4. @laila klopt precies wat je zegt meid!

  Sommige blijven de turke haten …maaaaaaaar….gaan er met vakanties wel heen! Dat is echt zo! Niet te geloven!

  Dankzij de turken eten de nederlanders eens wat anders….dan elke avond stampot en varkensvlees!!!

  Dus zeik niet!!!

  @denisa idioot!

 5. Kijk da's zo jammer met die xenofobe trollen; ze laten hun caps lock aan staan terwijl hun tekst op zichzelf al vet en schreeuwerig genoeg is? Daarnaast lukt het deze über Nederlanders altijd weer om in één zin minimaal 4 taalfouten te maken. Jammer dat zoveel jaren VMBO toch voor niets geweest zijn. Tja, gevalletje "dumbing down" van de maatschappij zullen we maar zeggen….

 6. JEZUUSSSSSSSSS WAT IS DAT NOU WEER MET DAT KUT TURKE WINKELS ZE MOETEN AALLEEMAAL NA DE KANKER TOEE

  MET DIE STINKVLEES VAN HUN…

  varkensvleeeeeeessssss lekkerr lekkeerr

 7. we leven toch in nl waarom houden sommige mensen nog steeds niet van buitenlanders. ze gaan wel elke jaar naar het buitenland dat vindt ik ook zo stom als ze geen buitenlanders mogen

 8. @ Monique : Ik ben wel in Scheveningen geboren, maar van mijn 2de tot 14 in Italië gezeten en toen weer van mijn 17 tot 20ste daar gezeten, dus mijn root en opvoeding zit echt daar.
  En voor de rest vind ik mijn zelf boven gemiddeld tolerant, al staat het misschien los van het hebben van een mening over bepaalde kleinigheden.

  @ Geeetje : De Haagse markt schiet er bij mijn de laatste tijd in, maar inderdaad het voordeligste als het om groenten, fruit en vis gaat. Aardappels en uien zijn bij de super nog steeds het goedkoopst. Ik ben gek op Turks en Marokkaans brood, wat natuurlijk niet boven gaat Italiaans brood, maar dat is helaas in NL niet te krijgen zo als echt in Italië te koop is bij de brood bakker, maar dat is een evaring opzicht.

 9. hahahhahahaha!
  Wij kopen veel vlees ook bij de Turk in de wijk (maar dan in Bouwlust) maar die heeft een aparte weegschaal voor vlees en groenten.
  Zalige kaas, brood en die yoghurt…. (lekker voor tzatziki).
  Olijven en groenten koop ik toch liever op de Haagse Markt; meer keuze.
  De schilderswijk; sinds al die nieuwbouw kom ik er alleen nog maar op doortocht.

 10. Hahaa, dat kan best, maar dan ben ik nog niet wakker hoor 🙂 Hahaa, jij geen echte Nederlander en ook nog zonder tolerantie? LMAO

 11. @ Monique : Inderdaad heerlijk en ook altijd open, vooral vroeg in de ochtend voor zeven uur.

  @ koffiekitten : Gelukkig maar 😉

  @ Jaap : Het stukje vond ik nog wel meevallen, het is alleen een hygiënische kwestie, zo als de bij de Nederlandse slager het geld aanneemt met de zelfde had waar hij je vleeswaren mee snijd, dat is ook best wel heel goor, trouwens ! Ik ben geen echte Nederlander 😉

 12. Gewoon goed afspoelen die groente. De Turkst winkel waar wij heen gaan heeft al het vlees (niet veel) in de diepvries en de Turkse worsten liggen kant en klaar in de koeling. Wij eten weinig vlees, gaan dus ook nooit naar een slager. Ik ben blij met de Turkse winkel op de hoek, altijd alles vers en nu is er een giga grote winkel gemaakt naast de moskee, waar ik heerlijk verse olijven haal. Laat deze winkels alsjeblieft blijven zeg. Over het algemeen word ik in die winkels ook veel vriendelijker geholpen moet ik zeggen. De Turkse winkel, de islamitische bakkerij bij ons in het centrum en de Indonesische Toko hebben een vaste klant aan mij 🙂

 13. @ Vedat : Ja hoor, alleen ze hebben bepaalde dingen niet en in die super is het toch een stuk goedkoper dan de kleinere Turkse winkeltjes.

  @ Paul D. : Vat wel, ik weet wel toen ik die foto maakte de kassière mijn best wel boos aankeek.

 14. Ja 20 jaar geleden was ik nog maar 7 dus toen was alles nog lachen en leuk en zag je dingen niet zo als je nu doen. Maar als ik zo bij mijn ouders de klasse foto’s terug kijkt van de basisschool dan valt mij echt op dat er van de 25 leerlingen maar 4 of gekleurd waren.

  Als je nu naar zo’n schoolpleintje kijkt zie je alleen maar bruintjes en 4 of 5 blanke kindertjes. Zonde hoor en het word waarschijlijk allemaal alleen maar erger. 🙁

 15. Ik koop mijn feta ook regelmatig bij een turk in de buurt maar geen vlees, deze verkoopt het niet eens.
  @Barry, in welk opzicht maakt een turks middenstander een wijk om zeep?

 16. @ Barry : Jouw wijkie om zeep geholpen ??? Wat dacht je van heel Nederland naar de kloten gebracht 🙂 Nederland is niet meer zo als het 20 jaren geleden was.

 17. Gatver ik zou in Schilderswijk nog niet dood gevonden willlen worden, laat staan levend. En bij lokale turkse supermarkt koop ik zo ie zo al niets omdat ik ze liever ziet verdwijnen. Ze hebben mijn wijkie ook al om zeep geholpen.

 18. Ik weet wel wie er allemaal met zijn poten aan die groenten zit en alweer brrrr. aan de andere kant goed voor de opbouw van je weerstand.

 19. Goed wassen die groenten! Doe ik ook altijd, ook al pak ik het zelf in. Maar wie weet wie er daar voor met zijn poten aan heeft gezeten…

Reacties zijn gesloten.