Dutch Bloggies 2008 Video verslag

Het video verslag van de Dutch Bloggies 2008 duurt 17 minuten en is een platte weergaven van alle winnaars achterelkaar. Het gezicht achter de blog. Hier het item refereert naar item over de Dutch Bloggies van de winnaar. Het zat niet mee. Zo als jullie kunnen zien heb ik deze keer voor Vimeo gekozen. De video was te lang voor Youtube en Video Google wou het niet opladen, mijn PC wou niet mee werken en dat heeft mijn een hele dag vertraging opgeleverd en ook de rede van de weinige items op madbello en de afwezigheid bij jullie. Maar deze keer zal ik proberen in de huid van een jury lid te kruipen en kort en krachtig vertellen wat ik van de winnaars vind.

 

Beste weblog: Mooismagazine : Kan niet anders zeggen dat het mooi is, zeer verassende vormgeving en lekker fris. Hier het Item.
Meest Populaire Weblog: Viva.nl : Tja ! Wat moet ik hier nou over zeggen ? Echt eek vrouwen Blog : Hier het item.
Beste vormgeving: BuroRust : Hellemaal mee eens, het is zeker overzichtelijk en mooi grijs is niet lelijk. Hier het Item
Best geschreven: Bijzinnen : Hij schrijft in ieder geval een stuk beter dan mijn, echt een weblog waar het om de tekst gaat, niet meer en niet minder, lekker simpel. Hier het item.
Beste zakelijke weblog: Bizz.nl : Ik ben niet zakelijk aangelegd, dus het zal wel zo zijn, gewoon een mooi weblog. Hier het Item
Beste toepassing van beeld: Buuv.nl : Het is even wennen en je moet echt zoeken en de kans groot wat je weg kwijt raakt. Opzicht is het wel mooi, maar de lettertype is niet mijn smaak, waardoor tekst een beeld een beetje van mekaar afsteken. Jammer. Hier het Item
Meest toegankelijke weblog: Dakzoekje : Weet niet waar de jury het over heeft ??? Zonder meer een mooi weblog zo als vele andere, maar zie niet de meerwaarde van de toegankelijkheid, het zal wel goed zijn. Hier het item
Nieuws: Amsterdam Centraal : Hier ook een mooi weblog en vast en zeker de beste in stedelijk nieuws, al had ik zelf een weblog verwacht met landelijk of wereld nieuws. Hier het item.
Persoonlijk: Irritaal : Echt een web-log.nl blog, geen plaatje en alleen maar tekst, als je van lezen hou zit je daar goed, maar het is zeker niet mijn smaak en laat staan de vormgeving. Hier het item.
Politiek: Zaplog : Dit is een apart verhaal. De jury van de Dutch Bloggies heeft een fout gemaakt en twee ”weblogs” verwisseld, niet het ZapLog was de winnaar maar Zapruder.nl en voor mijn is dat de beste keuze van 2008 geweest als het goed was gegaan. Hier het item.
Gezondheid: Foodlog : Ik ben gek op eten en eet het liever dan het te lezen. Maar het is een leuk blog met humor en eten en de onderwerpen zijn zeer divers. Hier het item.
Kunst/cultuur: Mooismagazine : Het zelfde verhaal als voor de beste weblog.
Muziek: Fine Fine Music : Hier ook ben ik het hellemaal mee eens. Geen item gevonden.
Literatuur: De Contrabas : Voor een literaire weblog zit er lekker flitsend uit. Het oog wil ook wat. Hier het item.
Internet/ICT: Checklist : Hier kan ik even geen oordeel over hebben, volgens mijn ligt die website plat.
Techniek/wetenschap: Sync : Echt de beste keuze en vooral om het feit dat die site stimuleert om hun artikelen te kopiëren en te verspreiden, wel met vermelding natuurlijk. Hier het item.
Sport/Entertainment/fun: Spunk : JA ! Ze zijn zeker leuk en het ziet er schitterend uit. Geen item.
Onderwijs: ZB Digitaal : Ik kende deze weblog al, maar het was mijn echter niet opgevallen dat het over onderwijs ging, maar zeker onderhoudend. Hier en Hier het item.
Marketing: Spotlight Effect : Hier ook kan ik niet anders zeggen dat het een goede keuze is. Hier het item.
Alles wat verder nog mogelijk zou zijn als eigen categorie: Vinama : Tja ! Wat moet ik hier nou weer van zeggen ??? Ik wist niet dat Belgen ook mee mochten doen en ben dus ook niet met deze keuze eens, er zijn zo veel mooiere en betere blogs. Ik ben geen wijn drinker, geef mijn maar bier. Hier het item.

Hier kan je mijn vorige item over de Dutch Bloggies lezen : MADBELLO Ducht Bloggies Report en misschien vind je het leuk op het verslag van de Dutch Bloggies 2007 te zien.

13 gedachten over “Dutch Bloggies 2008 Video verslag”

 1. Het verslag zie ik nu pas helemaal. Idd jammer dat jij niet in de prijzen bent gevallen, sluit me verder bij vedat aan!

 2. Ik maak speciaal een categorie, die veelomvattend is. Ik noem wat er allemaal van jou in past. Wie is er veelzijdiger, Madbello? De jury heeft duidelijk een steek laten vallen, maar ja, dat is het manco van een jury. Kan ik nog serieuzer zijn, Madbello? Van mij krijg je de prijs van de eeuwige roem.

 3. @ Vedat : Ik heb een beetje het gevoel in de maling te worden genomen 🙂 Dus in weinig woorden : Een bij mekaar geraapt zooitje. Bedankt Vedat, je maakt mijn dag weer goed 😉

 4. Dankzij jou heb ik mij verdiept in The Dutch Bloggies, om het maar eens in goed Nederlands te zeggen, Madbello, dank je wel. Ik vind het alleen jammer, dat jij niet in de prijzen bent gevallen. Ze zijn zeker nog bezig voor jou een speciale categorie te bedenken. Wat denk je van het alles omvattende Mediumblog? Al jouw publicaties kunnen er dan onder vallen, zoals Het Medium, Madbello TV, Madbello NSFW, Video + Dump, Mad Zaplog. Hoe compleet kan een mens zijn, Madbello, ik ben er Spraakloos van en misschien was de jury dat ook.

 5. @ Edwin : Graag gedaan, ik dacht ”Ik ga het gewoon spammen” Maar gelukkig valt het in goede aarde 😉
  @ Coos : Het blijft altijd een kwestie smaak, persoonlijk vond ik de meeste wel goed, het blijft een monster klus.

 6. @ Pascal : Bedankt 😉 maar zo lang je reactie kan achter laten is het een blog, dan wel professioneel.
  @ Roland : Bedankt.
  @ NickN : Wat moest ik zonder jouw ? 🙂 Bedankt, maar zelf vind ik de video rommelig en slecht aan mekaar geplakt, alles zat tegen, ik zit echt te denken om andere sofware te gaan gebruiken.
  @ Belinda : gelukkig was de verwisseling om de twee blogs van de zelfde persoon 😉 dus al met al is het wel goed terecht gekomen.

 7. Je hebt er een mooi verslag van gemaakt Mike! Lekker stom dat ze twee blogs hebben verwisseld waardoor de foute met de prijs er vandoor is gegaan….

 8. Leuk filmpje! Ja, ik denk dat het begrip weblog geweld wordt aangedaan. Wat is een weblog? Wat was de eerste intentie? Amsterdam Centraal bijvoorbeeld is geen weblog. Het is een website, of een portal met lokaal nieuws.

Reacties zijn gesloten.