Nu wetenschappelijk bewezen dat gezondheidbevorderende linolzuur en bloedcholesterol verlagende margarine niet goed is voor het menselijk lichaam. Deze studie werd tussen 1966 en 1973 genomen onder 458 mannen tussen de 30 en 59 jaar met een coronaire hartziekten en het resultaat was dat mensen met bij het hart verstopte aderen (coronaire hartziekten), 60% meer kans hadden om dood te gaan en de groep patiënten die onverzadigde vetten ging gebruiken en een cholesterolverlaging van 13 procent hadden,  juist de grootste kans hadden (72%) om de pijp uit te gaan. En zo als je kon vermoeden is dit onderzoek nooit op deze manier geanalyseerd en geïnterpreteerd en de cijfers diep verstopt tot Christopher E Ramsden, (clinical investigator) en zijn collega’s de cijfers en de data opnieuw gingen analyseren.
Dus we kunnen stellen dat het spel en de beweringen van de margarine maffia zo als die van Unilever en Becel nu wel eindelijk zijn doorgeprikt en benieuwd of er een waarschuwing komt op alle kuipjes cholesterol verlagende margarine: Gebruik van dit product met een coronaire hartziekten verhoogd de kans op een vroegtijdige dood met 72%.
Dit zijn de bronnen, dus lees ook: medischcontact.artsennet.nl en melchiormeijer.wordpress.com. De wetenschappelijke cijfers kan je hier lezen: bmj.com
Had nog ergens gelezen dat het onwijs rotzooi is, iets over kalkoen mest ooit bedacht maar de arme beesten gingen dood…, dan maar investering terug verdienen en aan mensen verkopen 😉
Dat had ik ook ergens gelezen maar of het echt is nog de vraag 😉
Wat een wake up call.
Het is wel een beeeetje kort door de bocht, maar ach! De boodschap komt aan 🙂
Doe toch al geen boter op brood, dus ook geen margarine…
Dat is nog het beste ook! 🙂
Leven is dodelijk.
Gelukkig wel, ik zou niet voor eeuwig in dit lichaam gevangen willen zitten 😉