CIA-plan om Nederlandse publieke opinie over Afghanistan te manipuleren (NOS)

Je bent in ieder geval gewaarschuwd. Blijf op je hoede en als er iets ergs zal gaan gebeuren dat het publiek de sympathie voor die oorlog zal stimuleren weet je in ieder geval wie daar achter zit. Omdat het publiek en het volk als eerste het slachtoffer zal zijn op weg om een oorlog te valideren.

Lees het maar op de NOS.nl: CIA-plan om publieke opinie over Afghanistan te manipuleren en vergeet ook niet als je het interesseert om de aanvullende en uitgebreide informatie op deepjournal.com

En voor het geval je het al vergeten was kan je hier onder zien hoe Amerikaanse militaire twee (vermiste) journalisten van het persbureau Reuten in koele bloede zonder dat ze het zelf in de gaten hebben van een afstand worden neer geknald. En de rest van de omstanders ook, om vervolgens zelfs de mensen en kinderen neer te knallen die de gewonden en doden te hulp willen schieten. Zo te horen is het een standaard procedure: Via wikileaks.org


5 gedachten over “CIA-plan om Nederlandse publieke opinie over Afghanistan te manipuleren (NOS)”

  1. @Madbello; aha, dezelfde Jeremy Scahill die ook achter de onthullingen van de "Xe Services/Blackwater-affaire" zat; een "militair beveiligingsbedrijf" die in Irak gebruik maakte van heel onorthodoxe methoden.

    Klinkt als een zeer betrouwbare bron en maakt het dus nog angstaanjagender? Ook hier zal weer gelden: in oorlog en liefde zijn alle middelen toegestaan?

  2. @SirCumSized : ''De authenticiteit van het document werd bevestigd door onderzoeksjournalist Jeremy Scahill.''

  3. Al zouden de documenten echt zijn, verbazen ze mij niets.

    De publieke opinie bespelen in je eigen en andere landen die in een oorlog verwikkeld zijn gebeurd al sinds mensenheugenis. De communicatietechnieken worden alleen wat verfijnder en meer op massa-psychologie gericht dan vroeger maar het blijft een propaganda-machine..

    En zo'n uitgelekte film uit een Apache-helicopter in 2007 op Wikileaks is , zeg maar, de tegenhanger van de propaganda-machine van de CIA. Zelfs persbureau Reuters heeft geprobeerd deze footage zelf te krijgen maar is hen niet gelukt (iets met embedded oorlogsjournalisten versus de waarheid?). Laten we dus blij zijn dat er vanuit de echte vrije pers een tegengeluid komt tegen de propaganda-machine van de USA. Overigens héél opvallend dat deze Wikileaks-beelden in Amerika zélf bijna geen aandacht krijgen? Hoe zou dat nu komen?!

  4. Hmm, CIA zal zeker iets weten en misschien proberen maar de publieke opinie zodanig beïnvloeden dat iedereen wil dat we daar blijven lijkt me sterk…

Reacties zijn gesloten.