Infobesitas tot digitale incontinentie

Internet in het nieuws en De Wereld Draaid Door in de serie uitzending gemist. Inderdaad een luxe probleem om altijd real-time informatie bij je te hebben. Nooit meer vervelen als je zit te wachten op een bus, tram, trein of vliegtuig.


Infobesitas is nieuwe ziekte – Trouw

Geen zwaarlijvigheid, obesitas, maar informatieovervloed, infobesitas. Het is de nieuwe ziekte. Ook dé nieuwe trend, vooral onder jongeren.

Internet onttroont televisie


 

5 gedachten over “Infobesitas tot digitale incontinentie”

  1. @SirCumSized : De pest is tegenwoordig dat je met je moebiel ook toegang over alles wat ik normaal op de PC zou kunnen lezen en dat maakt het extra moeilijk om je even te vervelen bij een bushalte of als je in een lange rij staat te wachten.

  2. Ikzelf behoor tot een rare groep die aan infobesitas lijdt; als ik toegang héb ben ik minimaal 3 à 4 uren per dag op zoek naar input/informatie. Als ik geen enkele toegang heb, zit ik daar niet mee en heb ik die behoefte niet….

    Het is dus gelukkig niet chronische infobesitas?

  3. @Barry : Een vakantie zonder internet is voor mijn een ware marteling. Vakantie is dan ook niets voor mijn, maar het is dat het zo maatschappelijk moet en het gezin het zo leuk vind.

  4. Internet vind ik wel leuk, maar verslaafd eraan nee echt niet. Soms vind ik het heerlijk als ik op vakantie totaal geen internet heb

Reacties zijn gesloten.