Kandidaat Piratenpartij trekt zich terug na incident

klik op de foto

WTF!!! Tijdens de conferentie van de Pirate Parties International te Brussel is Wilfred Raterink, student journalistiek, belaagd door Reinier Bakels, voorgenomen kandidaat Tweede Kamerlid voor de Piratenpartij Nederland. Naar aanleiding van dit incident heeft dhr. Bakels zich terug getrokken van de kieslijst van de Piratenpartij. De Piratenpartij betreurt dit voorval ten zeerste en zal met deze omstandigheden in ogenschouw genomen haar kieslijst aanpassen.

Er wordt nog uitgezocht wat er zich precies heeft voorgevallen. Voorzitter Thijs Markus geeft aan dat de Piratenpartij alle vormen van fysiek geweld sterk afkeurt. “Piraten moeten immers ook met de tijd meegaan,” aldus Markus.

UPDATE: Hier het verhaal van Wilfred Raterink zelf, eerstejaars student journalistiek op kalthras.wordpress.com: Reinier Bakels valt student journalistiek aan

PERSBERICHT

Kandidaat Piratenpartij weg na vechtpartij

‎Volkskrant – DEN HAAG – Reinier Bakels, kandidaat-Tweede Kamerlid van de Piratenpartij Nederland, heeft zich teruggetrokken. Bakels zou een handgemeen hebben gehad met

Over Piratenpartij Nederland: www.piratenpartij.nl

De Piratenpartij is een in 2010 opgerichte politieke partij die wereldwijd streeft naar bescherming van burgerrechten en -vrijheden; vrij gebruik van, en toegang tot, informatie en technologie; en transparantie van het politieke bestel, overheden en andere machtsconcentraties. De Piratenpartij streeft binnen deze context naar een open samenleving waarin het bevorderen en delen van innovatie, cultuur, wetenschap en onderwijs centraal staan. De Piratenpartij is aangesloten bij de Pirate Parties International (PPI). Deze in Brussel gevestigde Non-gouvernementele organisatie (NGO) heeft als doel de ruim veertig nationale piratenpartijen te ondersteunen.

2 gedachten over “Kandidaat Piratenpartij trekt zich terug na incident”

  1. @Barry 🙂 Als ik maar de goeie foto heb, weet natuurlijk niet zeker of hij het echt is. Kan bijna niet missen als je zijn bio leest, maar hopelijk hoor ik zo meteen het wel als ze daar reactie op geven.

Reacties zijn gesloten.