Moskou aanslagen werk van Russische geheime dienst: Marcel de Haas van instituut Clingendael

Aanslagen in Moskou wellicht werk van de Russische geheime dienst FSB. Dat zegt Ruslandkenner Marcel de Haas van instituut Clingendael maandagmorgen in het radio-1 programma. Onderaan kan je naar het gesprek luisteren

3 gedachten over “Moskou aanslagen werk van Russische geheime dienst: Marcel de Haas van instituut Clingendael”

  1. @SirCumSized: Ik ben bang dat we nooit echt zullen weten hoe het echt zit met het een of ander. we kunnen alleen ons vermoeden verwoorden aan de hand wat de pers en overige media ons toespeelt.

  2. Dat is het nadeel van de onduidelijkheid tijdens de aanslagen in 1999; bij een mislukte aanslag in Rjazan heeft toentertijd de FSB een vreemde rol gespeeld; in het boek van Alexander Litvinenko , terreur van binnenuit, wordt daar behoorlijk op ingegaan. En het "toeval" wil dat deze zelfde Alexander Litvinenko overleed in 2006 "toevallig" aan een vergiftiging na een ontmoeting met een aantal voormalige KGB'ers. Zo weinig dat we weten en wat er zich echt achter de schermen afspeelt dat ik wat voorzichtiger ben geworden met schuldigen aanwijzen. Aan de andere kant zijn de Kaukasische rebellen de laatste tijd ook op andere plekken begonnen met een offensief in Rusland. Neem die laatste treinaanslag tussen St. Petersburg en Moskou.

Reacties zijn gesloten.