Brandstof en elektriciteit uit fotosynthese in een fles water genoeg voor een heel huishouden

Hoopgevende ontwikkelingen voor een schone toekomst. Met een fles water kun je genoeg zonenergie opslaan voor een heel huishouden. MIT chemicus Dan Nocera liet het met zijn nieuwe fotosynthetische proces in de allereerste ARPA-E-conferentie zien. Zonenergie kan opgeslagen en weer gebruikt worden voor de nacht, als er geen zon is.
Het water behandeld met een Nocera’s katalysator kan 30 kilowattuur energie produceren, bovendien is het proces goedkoop. Wat inhoud dat in de nabije toekomst elke huis zijn eigen stroom en energie zou kunnen produceren. Is dat niet te mooi om waar te zijn !?
Bron: popsci.com en scientificamerican.com


5 gedachten over “Brandstof en elektriciteit uit fotosynthese in een fles water genoeg voor een heel huishouden”

  1. …Zal wel een auto-ongeluk krijgen, neerstorten tijdens een chartervlucht, of stikken in een golfbal. Patenten belanden natuurlijk weer bij de overheid of bedrijfsleven in de koelkast of verder ontwikkelt in verre oorden tussen de alaskimo's…

    Ben benieuwd.

  2. @Serge en @René : Het zou idd te mooi om waar te zijn, maar voorlopig heeft deze knakker 400 miljoen dollar subsidie gekregen. We zullen zien.

  3. Deze mijnheer is een kort leven beschoren. De Bilderbergers en Tempeliers zijn niet zo gecharmeerd als hun macht en geld positie aangetast wordt.

Reacties zijn gesloten.