Afscheid Genomen van mijn Album

Real Acid Paradise. Vandaag is de dag dat ik afscheid heb genomen van mijn album, om ze te laten masteren. In 1991 heb ik het ook laten doen, maar daar was ik het het allerminst tevreden over, maar nu heb ik het volste vertrouwen erin.

Als je tracks indient om te laten masteren is het wenselijk om 2 referentie nummers aan te geven. Nummers waar jij het geluid op wil laten lijken. Daar heb ik echt de hele week over zitten piekeren, zo als over vele anderen dingen, mijn eerste gedachte was: ”The Prodigy”, ”Underword” of ”The Chemical Brothers”, maar na het luisteren er van was ik niet overtuigd over hun geluid, niet genoeg diepte, bass en warmte, dus toch maar naar mijn helden luisteren, en ja! Hier komt mijn top 7 wat betreft geluid die mij aanspreekt, en de eerste 2 zullen waarschijnlijk als referentie gaan dienen, al is de muziek totaal een andere stijl dan wat ik gemaakt heb.

Zo, alles is geüpload en betaald. Dus voorlopig geen rondjes van mij in het café 😀 en volgende week zal het ongeveer klaar zijn. Een week om een hoesje er bij te verzinnen en de nodige tekst er voor te bedenken.

Voor de rest bent ik voor het eerst sinds ruim 4 maanden totaal projectloos. Alle muziek is op! En tijd om weer muziek te gaan maken en zien wat het dan gaat worden 😉

Dit is in ieder geval het eerste nummer waarmee het album mee begint.
Ongemasterd en wel, en was eigenlijk een track die was vergeten, en op het laatste moment ingevoegd, na enige bewerking.

Meer onrelevante info?

Gisteren was ik klaar met het bijwerken, aanpassen en afmixen van mijn nieuwe album: (Real Acid Paradise). dus voor het eerst de installatie op voluit gezet (1/2 vermogen) om mijn nieuwe referentie speakers te testen, plus mijn 35 jaren oude Akai AM2800 ook aan gekoppeld. Harder dan de helft kon ik de buren niet aandoen, ik was in ieder geval onder de indruk, een verpletterend hard en loepzuiver geluid die door heel mij lichaam doorbeukte, tot kippenvel aan toe. Zo hard als je in sommige goede discotheken kan voelen. Moet ik niet vaker doen als ik geen politie voor de deur wil hebben. Maar vanavond ga ik alle nummer uploaden voor mastering door digitalmastering.nl Nog cover art maken, beschrijving verzinnen, pakkende promotie tekst bedenken, en als de mastering klaar is, kan ik het uploaden naar MondoTunes.com en dan een maand wachten op de release…