Gelijke behandeling, dat is pas discriminatie!

Oranje humor 2016 (2)Het lijkt bijna tegenstrijdig, maar ik zal het uitleggen. Zat even te wroeten in mijn gedachtes tot deze gedachte naar boven kwam ploppen, vond het zelf eigenlijk ook best gek, maar vanuit mijn natuurlijke interactie met medemensen is dat best wel te verklaren.

Als ik een interactie met iemand aanga, zal ik die gene nooit een gelijke behandeling geven. Nee, ik scan wat voor persoon het zou kunnen zijn, ongeacht afkomst, en probeer een innerlijk profiel te maken. En aan dat profiel of gedachte zal ik mij aanpassen tot zo ver het voor mij mogelijk is, om de communicatie en acties af te stemmen op het niveau van die gene, dat doen velen ook met mij, wel zo prettig voor die gene om elkaar beter te begrijpen en tegenmoet komen aan elkaars verwachtingspatroon.

Laten we stellen dat ik echt iedereen gelijk zou behandelen. Dan zou ik sowieso heel weinig vrienden hebben, maar dat terzijde. Als ik echt iedereen ongeacht afkomst en kleur gelijk zou behandelen, zonder rekening te houden met hun geloof en cultuur, dan zou ik echt heel bot overkomen en zij denken dat ik hun zwaar discrimineer om hun afkomst, en van de andere kant heeft het ook niets te maken met afkomst een kleur. Ik zal met Patrick anders dingen uitleggen dan aan Rob, ook al gaat het over het zelfde onderwerp.

Ja, ik doe aan etnisch en cultureel profileren en dat niet alleen. Profileer aan de hand van persoonlijkheidsarchetype om te voelen hoe je het beste met elkaar kan aansluiten en enigszins op een lijn der verwachtingen te voldoen. Dat was zo even mijn gedachte hier achter, al moet ik wel even toegeven dat he natuurlijk ook afhangt aan vele verschillende factoren en omstandigheden van vertrouwen.

Nog enkele en grappige tweets hier over zien?

Dit was natuurlijk in verband met de huidige discussie over discriminatie van DENK en Sylvana Simons. Omdat als ik het zo op sociale media lees, neemt het echt abnormale en absurde porporties aan. Zo erg dat ik soms denk: dit kan niet waar zijn, en vast een bericht van een of andere site zo als de Speld.nl en Nieuwspaal