Mijn Stem voor het Oekraïne Referendum

uitgelichtHet waarom en waarop ik op heb gestemd. Ik heb in ieder geval weer mijn burgerplicht gedaan en altijd fijn dat ik mijn voorkeur twee keer kan laten gelden. Alwetend dat het inhoudelijk uiteindelijk niets zal uitmaken en door GeenStijl onder anderen gebruikt voor eigenbelang, om de verkoop van geenstijl.nl door TMG (Telegraaf) tegen te gaan, ben ik toch gaan stemmen.

Als frequente luisteraar van Radio1 heb ik verschillende debatten van voor en tegenstanders gevolgd. En elke keer werd het als een handelsakkoord neergezet, terwijl het handelsakkoord met Oekraïne al lang en breed in werking is gesteld, dus moest het wel over die andere 300 bladzijden van het associatie verdrag gaan, wat eigenlijk zelden ter spraken kwam, vond ik. Maar mijn stem ging niet eens zozeer over Oekraïne, al vind ik dat land meer in de invloedsfeer van Rusland horen en de heersende politici min of meer in financiële opzicht crimineel zijn.  Mijn nee stem is tegen EU zo als het nu is ingericht en zo als het acteert, aangezien de tegenwoordige politiek weinig meer met een sociale agenda handelt en alles in het teken staat van financiële markten en achterkamerpolitiek waar de burger niets van snapt, ik althans.

Ondanks dat ik mag stemmen, heb ik sterk het gevoel dat de politieke keuze ondergeschikt is aan het hoger doel van de politieke elite in Brussel. Wat voor zin heeft het om in Nederland te stemmen, als Nederland zich aan de Europese wetgeving moet houden. Wat mij betreft is het gewoon een dubbele lus om de stem van de bevolking te ontwijken. Maar voor de rest ben ik een zeer tevrede burger die niets te klagen heeft… 😀

Geplaatst door madbello op woensdag 6 april 2016

Geplaatst door madbello op woensdag 6 april 2016

5 gedachten over “Mijn Stem voor het Oekraïne Referendum”

 1. Jaren was ik een overtuigd europeaan. Maar de schellen zijn me van de ogen gevallen en nu bekijk ik het zoals jij boven beschrijft. Ik maak me grote zorgen.

  1. Zorgen maken om iets wat we niet kunnen veranderen, zonde van je emotionele energie 😉 Ik ben ook nog steeds voor een Europa, maar zo als het nu ingericht is pure geldklopperij, vooral als je ziet dat bij cruciale onderdelen zo als bij inlichtingendiensten communicatie onderling niet voor elkaar is, echt hilarisch eigenlijk. Wat mij betreft heb je echt geen log EU parlement nodig om goed met elkaar samen te werken denk ik 😉

 2. Ik heb mijn meisie laten stemmen voor mij, en ook keihard nee. Of het zin heeft betwijfel ik, iemand kan mij ook raad geven maar uiteindelijk ben ik dan de gene die besluit of ik a of b ga doen.

  Maar het is leuk de burgers het gevoel te geven dat wat hun vinden echt mee telt.

 3. Hier ook een nee stemmer.
  Wat ik jammer vind is dat dit een raadgevend referendum is….ze doen dus niks met ons mening…tenzij die is wat zij willen horen.
  Maar goed, we hebben onze plicht weer gedaan; ben benieuwd hoeveel met ons vandaag zijn wezen stemmen….

  1. Ik denk dat we het pas morgen het zullen weten en hopelijk is het opkomstpercentage boven de 30%. Anders echt zonde van al miljoenen…

Reacties zijn gesloten.