Metro Weigert Column Luuk Koelman

Het gebeurt niet vaak dat een column van een vaste columnist geweigerd word. Maar het Oekraïne-referendum maakt veel los, meer dan gewone verkiezingen, en nu 6 april voor de deur staat word de strijd harder en harder gespeeld. Maar treur niet, het internet zou geen internet zijn als het column toch te lezen is. Klik op de link in de tweet van Luuk Koelman, de man met de gouden pen!


Aangezien Metro onderdeel is van de Telegraaf Media Groep (TMG). Is het voor alle medewerkers verboden om over interne financiële kwestie te publiceren. Dit hier onder is het gewraakte passage die eigenlijk de kop op de spijker slaat:

”Dit referendum gaat niet over Oekraïne. Het gaat zelfs niet over Europa of de EU. Het is simpelweg één grote PR-stunt om de marktwaarde van GeenStijl op te krikken. Red de democratie? Nee, red GeenStijl. En het is ze gelukt. TMG heeft het weblog weer in de armen gesloten. Knap gedaan. Het kost dan wel 40 miljoen euro gemeenschapsgeld, maar hé, een kniesoor die daarop let. Democratie mag wat kosten. Het is immers een feestje.”

Koelman zegt tegen NRC dat hij sinds een tijd onder het vergrootglas van de hoofdredactie ligt. “Het leuke van columnist zijn is dat je een hofnar bent. Je mag de koning beledigen. Maar blijkbaar niet binnen TMG.”

Via: NU.nl en JOOP.nl

2 gedachten over “Metro Weigert Column Luuk Koelman”

Reacties zijn gesloten.