Mijndomein.nl (Punt.nl) heeft rechtszaak gewonnen tegen Dick Bruna (Nijntje)

Parodieën op Nijntje zijn toegestaan. Mijndomein.nl vs Dick Bruna: 5-2: Nijntje mag ”zo stoned als een garnaal” zijn. Lees hier het nieuws item + de uitspraak (pdf) en hele opluchting na het kort geding van 10 December, aangezien de heer Hendrik Magdalenus Bruna, de baas van Nijntje en de Mercis BV al jaren bloggers aan het intimideren was en is,  met zijn vervellende mailtjes en brieven tot het verwijderen van de parodieën op zijn lieve konijntje.
Buiten het feit dat dit jurisprudentie is en al voorbeeld tot volgende rechtszaken, ook een dikke pluim voor de blog hoster punt.nl van Mijndomein.nl, toch een teken dat ze achter hun bloggers staan en als daar aanleiding voor is hun ballen laten zien tegen duur betaalde en blaffende advocaten.

Einde soap??? Dacht het niet! De advocaten van Dick Bruna blijven zieken:

Mijndomein.nl voelt zich namelijk onder druk gezet door de uitspraak dat nieuwe -door Dick Bruna gesignaleerde- spotprenten die inbreuk maken op de rechten van Bruna binnen 48 uur verwijderd dienen te worden, met als dwangsom 5000 euro per plaatje! Mijndomein.nl wil zelf oordelen en zegt niet klakkeloos de mening van Dick Bruna en zijn advocaten te willen overnemen. mijndomein.nl

3 gedachten over “Mijndomein.nl (Punt.nl) heeft rechtszaak gewonnen tegen Dick Bruna (Nijntje)”

  1. hahahahahha die tekst naast die afbeelding is priceless weer, die kende ik nog niet! mooi werk dat ze de zaak gewonnen hebben, kom op zeg! alsof er dagelijks plagiaat gepleegd wordt!

Reacties zijn gesloten.