Vassilev

Amsterdam 020 verjaardag dyezzie (11)Peter Vassilev achtergronden achter het boek. Hij was een van de beste schilders van Franeker en omstreken. Een zeer getalenteerde en veelzijdige schilder die vele stijlen onder de knie had en niet alleen schilderde, maar ook les gaf, aangezien hij zeer technisch was en vele bedrijven gebruikt maakte van zijn expertise. Peter Vassilev kwam van oorsprong uit Bulgarije met zijn muzikale band al toerend door Europa in de tijd van het ijzeren gordijn en is toen in Nederland (Friesland) blijven steken toen hij een Hollandse schone tegenkwam. Zijn hele levensverhaal kun je lezen in zijn biografie, uitgegeven net voor zijn overlijden op 18 december 2011, wat meer een beeld schets van zijn buitenkant en artistieke leven van het glamour en showbizz van Franeker.

Maar de leukste verhalen kan je lezen op het weblog van, Franka Vassilev, zijn oudste, wijste en creatiefste kind. Die onlangs dozen vol oude familie foto’s heeft gekregen, en die aan het scannen geslagen is. En bijna dagelijks leuke, grappige en liefdevolle anekdotes en gebeurtenissen begeleid door sprekend beeldmateriaal en leuke verhalen van achter de schermen van de familie Vassilev, waardoor je een completer beeld krijg van de familieman Peter Vassilev.

Hier onder een selectie van hoogtepunten geschreven door Franka Vassilev op Dyezzie.nl

Om de boel actueel te houden. Zijn de onderwerpen die stammen uit de vorige eeuw doorspekt met actualiteit van het tegenwoordige heden, zo als dit?: Een vluchteling in huis. Maar de kunst en zijn zijtakken in de huiselijke sfeer laten zij ook niet onbesproken: Het portretDat is me gewoon geleerd, zoals bij de meeste kinderen natuurlijk.

Alcohol verslaving laat ze ook niet onbesproken.
Hoe persoonlijk het ook is, probeert zij te schetsen wat het bij kinderen achter laat en de controversiële implicaties als je zulke verhalen openbaart: Wat alcohol met een kind kan doen en de: 3 fictieve messen in mijn rug.

Nog verder te lezen: Mijn vader en zijn schoonmoeder, de broer van mijn vader en supervondst bij de foto’s. En ga zo maar door, allemaal door te spitten op haar geweldig mooie weblogs zonder gene. Ik zou zeggen: ”lees en huiver!”

Peter Vassilev zou de 26e jarig zijn geweest. dus lees ook het blog van Franka van vandaag.

5 gedachten over “Vassilev”

  1. Ik hou totaal niet van kunst en al helemaal niet van Amsterdam. Maar sommige schilderijen vind ik echt heel mooi van Amsterdam. Het doet me denken aan Delft en krijg daar een heel speciaal gevoel van als ik dat zie. Soms zou ik gewoon dan een uurtje terug in de tijd willen gaan zo’n 12 jaar terug of zo. Even dat gevoel van toen terugkrijgen.

      1. Oh die foto’s heb nog helemaal nog niet gezien van Delft, geweldige stad is het. Vooral in de avond in de herfst/winter. Lekker rustig door heen slenteren en genieten. Ik ga er snel weer eens naar toe en wij komen zeker is een bakkie bij je doen, lijkt me echt gezellig.

Reacties zijn gesloten.