Kippensoep Alla Bello

Ik had zelf nog nooit kippensoep gemaakt. Tot mijn meisje ziek thuis kwam en ik beloofd had om gezonde krachtvoer te maken om een snelle genezing te bevorderen. Ik maak vaker soep van groenten die meestal op dat moment in de aanbieding zijn en aangezien ik nooit bouillonblokjes gebruik, zo als die Maggie of Conimex troep, omdat uiteindelijk alles op het zelfde gaat smaken en je alleen maar dorst van krijgt van al die chemische smaakversterkers en E-nummers, gebruik ik altijd verse of niet gemengde enkelvoudige pure gedroogde kruiden. En laat staan dat ik eigenlijk nooit kook op basis van een recept, vind het veel leuker om te improviseren en uitsluitend te doen wat ik zelf lekker vind en op dat moment mij invalt.

Dus ik naar Tanger. Een Turkse supermarkt waar ik graag boodschappen doe vanwege de schappelijke prijzen voor kruiden, groenten, olijfolie en vlees. En zag een hele boerenkip voor maar 2,75, nog mijn aversie om een heel dier in de soep te doen even opzij zetten om mijn eerste zelfgemaakte kippensoep te maken.

Het recept:

Hele kip in pan halfvol water pleuren, handvol zout er in, versgemalen peper, theelepel nootmuskaat, masala en zoete paprikapoeder. Vuur aan en ondertussen twee gesneden uien, flink wat knoflook tenen, twee rijpe tomaten, een paar stengels selderij, paar penen, peterselie, snufje rosmarijn en oregano, selderij blaadjes, een paar verse maggi blaadjes aan toevoegen. Alles naar eigensmaak natuurlijk. Het geheeld een paar uur door laten koken, niet te hard, als het maar blijft koken…

De kip uit de soep halen, laten afkoelen en dat met je vinger alle vlees grof van het karkas plukken en die weer in de soep terugdoen. En ik principe is het dan klaar om op te dienen met wat verse peterselie als topping. Wat mij betreft erg basic, maar toch zeer smaakvol.

En de rest als de huid en overige resten van de kip kan je vermalen en dat aan de kat of hond geven, vinden ze heerlijk.

kippensoep alla bello (3)

kippensoep alla bello (1)

2 gedachten over “Kippensoep Alla Bello”

Reacties zijn gesloten.