Dick Bruna vs Punt.nl (parodie-Nijntje censuur)

Denk niet dat dit een grap is. De rechtszaak heeft al op donderdag 10 december 2009 plaatsgevonden. Bruna (Hendrik Magdalenus Bruna) en zijn bedrijf Mercis tegen Punt.nl (zuster BV van mijndomein.nl) je weet wel, de hoster van punt.nl weblogs platform.

De eis is: dat de rechter Punt.nl verbiedt om in de toekomst inbreuk te maken op hun rechten, op straffe van een dwangsom van 5.000 euro per keer!

Maar!!! Ze willen de zaak alleen intrekken als wij 2.000 euro betalen voor de door hun advocaat gemaakte kosten.

Lees het op nieuws.mijndomein.nl, daar staan verder stukken van de dagvaarding, e-mailwisseling en beide pleitnota’s

Update: Gerechtshof staat parodieën Nijntje toe en Nijntje mag gewoon seks hebben en drugs gebruiken – In DePers.nl‎

Vooralsnog vind ik dat een verbod op een parodie op zijn minst een censuur is van een eigentijdse kunstvorm. Maar kijkmaar op Google/images, zo te zien heeft Dick Bruna nog een hele weg te gaan en zeker nog jaren aan het procederen. Dit is al veel langer bezig, kan mijn nog wel herinneren dat ik jaren geleden op mijn blog op madbello.com/wordpress ook een behoorlijk agressief mailtje heb gehad en dacht dat het voor de rest een grap was, zo als ik wel vaker in mijn mail-box krijg. Maar dus toch echt, wat bevestigd dat Dick Bruna een humorloze oude man is die nogal intimiderend te keer kan gaan. Ik kijk nu heel anders tegen Nijntje. KUT KONIJN !!! En nu afwachten op de uitspraak, maar kan je wel verzekeren dat Dick Bruna nog niet jarig is.

Op 22 december doet de rechter uitspraak. Je kunt de uitspraak dan op deze website vinden. Slim is te abonneren op deze website dan mis je niets.

Nijntje aan het lijntje

Update: Gerechtshof staat parodieën Nijntje toe

DePers.nl - Enkele parodieën waarin Nijntje in verband wordt gebracht met drugs en terrorisme, zijn toegestaan. Dat heeft het gerechtshof in Amsterdam dinsdag 

Gerechtshof staat parodieën Nijntje toe‎ NU.nl
Parodieën op Nijntje zijn toegestaan‎ LaatsteNieuws
Nijntje mag seks hebben en drugs gebruiken‎ RTV Utrecht
SpitsNieuws - Nederlands Juridisch Dagblad

Rechtzaak om cokesnuivende konijntjes

De Telegraaf – ‎9 dec. 2009‎
AMSTERDAM – Tekenaar Dick Bruna is boos over misbruik van zijn Nijntje Pluis. Op internet verschijnen steeds vaker cocaïne snuivende konijntjes die sprekend

Dick Bruna eist einde cokesnuivende Nijntje RTV Utrecht

8 gedachten over “Dick Bruna vs Punt.nl (parodie-Nijntje censuur)”

  1. dit is al ene hele oude en daar gaan ze nu ophef over maken, schattig! grumpf! ik heb die al jaren in mijn documenten opgeslagen zitten, ik dacht nog als die hier niet staan dan zal ik die plaatsen, moet eerlijk zeggen de afbeelding die ik heb is nog gaver, zal m op mobypicture zetten, komt ie via twiter! (-:
    .-= Kijk ook eens op Cormael´s laatste blog item : ..Heaven Can Wait =-.

  2. wat een fucker is die Hendrik Magdalenus Bruna met zijn kut konijn, krijg gelijk een hekel aan stom niets zeggend poppetje.

Reacties zijn gesloten.