Ochtend Zonder Zorgen

Grote blogafbeeldingDat is wat vele Nederlanders elkaar wensen als de dag begint. Een ochtend of zelfs een dag zonder zorgen, maar een leven zonder zorgen zou een stuk beter zijn en of je het wilt geloven of niet! Het ligt onder je hand bereik. Vroeger kon ik mij aardig opwinden om dingen die in de toekomst lagen en zaken die nog moeten gedaan worden, `maar tegenwoordig ben ik er achter gekomen dat het helemaal niet nodig is, een echte mindfuck die nergens voor nodig is en zonde van je energie.

Het is vaak zo dat als er iets is waar je zorgen om maakt en waar je tegenop ziet, je daar vaak dagen, weken en maanden  met je gedachtes mee bezig bent en je huidige moment tot aan die dag zelf behoorlijk kan vergallen. Terwijl als je die zaak op het moment zelf aan het doen en oplossen bent er in principe op het moment waar je mee bezig bent, niets meer aan de hand is. En dat is zonde van je mentale energie.

In principe zit je altijd in het nu, tijd is een illusie of beweging. Terwijl je je zorgen maakt om iets in de toekomst moet je maar denken wat de problemen nu zijn, zonder te denken aan de toekomst en het verleden en je zal zien dat er in 99% van de gevallen totaal niets aan de hand is en je lichaam in optimale condities verkeert en je op het moment zelf niets mankeert, alleen ongeleide zorgelijke gedachtes die spontaan opkomen. En dat terwijl als je het probleem of waar je zo tegenop zag aan het doen bent, het zich meestal totaal anders voordoet dan je gedacht had en meestal gewoon gebeurd zonder de tegenzin  die je al die tijd hebt opgebouwd waar je zo tegenop zag. En dat is best raar, of niet?

Dus mijn motto is om je pas zorgen te maken als de zorg er op dat moment is en niet dat lange tijd ervoor een punt te laten zijn. Dat is natuurlijk door mij gemakkelijk gezegd en ik heb gemerkt dat vele mensen dat echt niet kunnen, ze vinden het logisch als je het uitlegt, maar in de praktijk brengen is andere koek . Ik zelf heb dat ongeveer ruim een jaar geleden pas onder de knie kunnen krijgen, of eerder gezegd: het kwartje viel en het lampje ging branden. Het Advaita moment en het besef van het absolute NU! Verleden en toekomst zijn maar gedachtes en gedachtes kan je sturen, negeren, ombuigen of als waarneming bemerken.

Je bent wat je denkt en ben je een met je gedachtes? Of je staat er boven en je aanschouwt die gedachtes die in je omgaan zonder dat je je er in mee laat sleuren. Waardoor je die mallemolen als het nodig is opzij kan schuiven en genieten van het huidige moment zonder het te laten verpesten door vertroebeling van een toekomst die meestal anders is dan je gedacht had.

Wees niet wat je denkt, maar sta er boven.