EU keurt genmaïs goed

Dit is een slag in het gezicht van de consument. “Ratten op een dieet van genetisch gewijzigde MON863 maïs van Monsanto vertonen ernstige afwijkingen aan bloed en nieren, volgens de Schotse wetenschapper Arpad Pusztai. De Europese Commissie heeft woensdag het groene licht gegeven voor de import in de Europese Unie van drie soorten genmaïs en een genetisch veranderde suikerbiet.” Ik weet niet wat jullie er van vinden, maar dit klopt voor geen kant. Lees het volledige verslag en kijk de documentair op het : Zap Log

zaplog_genmais.jpg

6 gedachten over “EU keurt genmaïs goed”

 1. In spanje liggen gen velden naast niet gen velden. De niet gen velden vertonen ernstige gebreken omdat insekten, nodig voor de groei van de mais, ontbreken.

  Dit is wat de EU doet om het zogenaamde voedselprobleem op te lossen. Maar we hebben een keus. Het moet vermeld staan op de verpakking, en laat et dan gewoon liggen….!!!!

 2. Verdddddd……

  Toch!!!!

  Zou je ze niet????!?!?!

  Ben ik boven de 40, ben ik verplicht WEER alle verpakkingen te gaan lezen @!#@

  (En de laatste tijd gaat dat niet zo mekkelijk meer; moet een brilletje opzetten omdat het er zo miniscuul op staat…. nee, niet mijn ogen zijn zo slecht 😉 )

  Waardeloos is dat.

  Een poosje terug heb ik alle producten die wij gebruiken gelezen op gentech voedsel (samen met folders van Greenpeace) en heb een alternatieven gevonden waar noodzakelijk. Kan dus weer lezen grmbl.

  Wat denken ze wel? Dat we daarvoor kiezen? Ik wil gewoon eten, en geen gemanipuleerd voer; alleen de naam is al ziekmakend.

  (sorry voor de lange reactie, maar dit maakt me woest!).

 3. Helemaal weg ermee, zeg nu zelf wie staat er allemaal hiero op de verpakking te lezen. Ik lees die dingen nooit eigenlijk, vind het al erg genoeg om de supermarkt in te moeten. Belachelijk dat het zo goed gekeurd wordt, of nee het levert geld op dus wat ken hun het schelen

 4. Zo lang het aangegeven word op de verpakking, maar ben eerder bang voor de onbedoelde besmetting.

 5. Als ze het maar goed op de verpakking melden dat de groenten gemanipuleerd is dan laat ik het netjes liggen! Ik geloof ook echt niet dat het gezond kan zijn voor je lichaam! Vind het dus een schande dat dat zometeen gewoon in Europa te koop is!!

Reacties zijn gesloten.