Wereldwijd Orwelliaanse Praktijken

iWatch of Internet Eyes van Amerika, Australië tot Europa. Ze vallen voor de gewone burger nog niet echt op, je hebt er geen last van en elke keer word er een stap gedaan naar de totale controle van die burger. Hier onder volgen een paar recente voorbeelden.

Het Europarlement schrapt (amendement 138) de verplichte rechterlijke toetsing door een rechter bij een totale internetban : webwereld.nl
Zeer zorgwekkende ontwikkeling dat een organisaties, zo als de lobby van de muziek, filmindustrie of politie en geheime diensten gaan bepalen dat je van internet word afgesloten en jij achteraf moet gaan bewijzen dat een fout of onterecht is, ik zeg nu al, stekte!

Amerikaans bedrijf iWatch zo als de Engelse Internet Eyes gaan onopgeleide burgers gebruiken om de miljoenen onbekeken beveiligingscamera’s toch in de gaten te houden : 1000 pond beloning voor een heterdaadje.
Lees maar verder op de nrcnext.nl : Gluren bij de buren voor geld en op trueslant.com : LAPD freaks uit Amerika met nieuwe Orwelliaanse advertentie.  Hier onder het iWATCH Public Service Announcement.


2 gedachten over “Wereldwijd Orwelliaanse Praktijken”

 1. vraag is : "wie contrloeert de controleurs" want het is niet moeilijk zaken uit te lokken om toch maar die 1000 pond in je zakken te kunnen stoppen.

  Niemand schijnt van deze praktijken wakker te liggen. "zolang ik er maar geen last van heb" zullen ze denken.
  .-= Kijk ook eens op francky´s laatste blog item : ..planeet der bannelingen =-.

 2. Aha, het oude VolksPolizei (VoPo) idee wat tot de val van de muur in Oost Duitsland ook al zo goed werkte, wordt weer eens van stal gehaald? Wetgeving en strafvordering is namelijk voor elke persoon zeer makkelijke theorie dus kan je het toezicht net zo goed laten houden door werkloze VMBO'ers die weten en voelen allen aan wat heterdaad is? Leuk voor het openbaar ministerie, deze actie;

  Crime Watcher :"Ik zag dat de persoon verdacht was op de CCTV-camera"

  Rechter: waarom was de persoon volgens u verdacht?

  Crime Watcher "Hij droeg een jas met een capuchon en hij was na 23:00 uur op straat"

  Rechter: Okay, ontslag van alle rechtsvervolging want verdachte is op oneigenlijke gronden als dader aangemerkt, volgende zaak s.v.p.

  Op zich is het idee niet slecht maar het lijkt me wel handig om deze crimewatchers enigzins op te leiden tot MBO-2 niveau kennis Wettelijke Kaders want anders wordt e.e.a. wel gespot maar niet vervolgd en daar hebben we ook niets aan. Dan kan je de camera's net zo goed onbemand laten en achteraf kijken naar de beelden.

Reacties zijn gesloten.