De Nederlandsche Cocaine fabriek

Heel apart verhaal van de rol van Nederland in de eerste wereldoorlog en het drogeren van militairen tot doel vechtmachines te maken en natuurlijk was het Koningshuis aandeelhouder van deze Cocaïne fabriek.
Na het zien van deze uitzending van Pauw en Witteman met Conny Braam zijn bij mijn vele lampjes gaan branden en aan het einde van de uitzending komt ook de productie van speed ter spraken in de tweede wereld oorlog, wat er op neer komt is dat de oranjes amfetamine produceerde voor de Duitsers en daarmee de ene slag na de andere wonnen. Grappig of niet?

De handelsreiziger van de Nederlandsche Cocaïne Fabriek van
Conny Braam.
Spannende en spraakmakende roman over cocaïne en oorlog, liefde en wraak. Het boek : nieuwamsterdam.nl

10 gedachten over “De Nederlandsche Cocaine fabriek”

 1. @crifli

  Wij Nederlanders moeten juist onze snavels opentrekken! Boven ons gestelden hebben eeuwen lang niet alleen de koloniën uitgebuit, maar ook de eigen bevolking. Alles wordt weggemoffeld onder de noemer schavuitenstreken en strapatsen, maar die import-familie is een 5e Colonne en zo schuldig als wat.

 2. Ben bezig met een onderzoek naar de korte levensloop van mijn oom, die in Het Australische leger sneuvelde in loopgraven van de 1e Wereld oorlog ten zuiden van Ieper.

  Veel daarover gelezen, o.a. op internet.

  Ga nu nog eens verder kijken of daar ook iets meer over valt te lezen.

  Bizar allemaal.

  Vooral die ongebreidelde handelsgeest als "neutraal" land of het asiel verlenen in Austerlitz aan de duitse Keizer Wilhelm, nadat de WO 1 door hem werd verloren.

  Wij kunnen als Nederland beter onze veel te grote snavel houden; we hebben te veel boter op ons hoofd!

 3. [bumamodus aan] HE FILMPJE -> BETALEN! [/buma uit]

  Ja, bizar, ik heb het gezien. Zat echt met openmond te kijken. Ook gewoon een monopoliepositie hebben in iedergeval Europa.

  En in WOII hetzelfde uithalen met amphetamine…

  Op die plek van de fabriek zitten nu: Hells Angels…

  toeval?

  Bizar allemaal.
  .-= Kijk ook eens op Freakenstein´s laatste blog item : ..Maak je eigen Buma-otter! =-.

 4. Naar mijn idee zal in de toekomst de handel in softdrugs zoals cannabis ook wel in handen van de staat vallen, reken maar het maar even uit wat de omzet van deze handel jaarlijks zal zijn.

  De problemen die er op dit moment zijn om alle gaten te vullen zijn dan in eens weg, kunnen we gewoon met 65jaar de AOW in.

 5. En wie was de eigenaar achter deze eerste grote CocaFabriek?

  "De staatsbank voor de koloniën en de industrie" oftewel de de Nederlandsche Handel-Maatschappij oftewel beter bekend als nu de ABN Amro. Kijk dat noemen we écht een VOC-mentaliteit: grondstoffen goedkoop roven uit koloniën en deze vervolgens na bewerking in eigen land duur doorverkopen aan de "vijand". Maar na de Tweede Wereld oorlog wel met dat vingertje wijzen naar Duitsland? Nederland heeft wel meer "boter op zijn hoofd" zitten maar handel drijven met de vijand, dat kunnen we als de beste 😉

Maak mij blij en geef reactie :D