Ik ben geen mens

mad belloMaar ik zit in een menselijk lichaam. Dat was mijn inzicht in de meditatie van vanmorgen, een ochtend zo alle andere. De wekker gaat om 6:00 uur, doe de radio aan, eet wat, ga onder de douche, kleed me aan en kijk hoeveel tijd ik over heb. Meestal heb ik ruim een half uur om in alle rust te mediteren en de meditatie in zijn natuurlijk verloop te laten verlopen en meestal in 90% van de meditaties verloopt het zonder noemenswaardige gebeurtenissen en inzichten behalve een rustgevend en heldere geest. Maar vandaag had ik eigenlijk weinig tijd en dacht om de meditatie maar over te slaan om rustig naar mijn werk te kunnen gaan, maar een stemmetje in me zei: ”al is het maar 5 minuten is het beter dan niets”, dus toch even snel gaan mediteren.

En wanneer je het minst verwacht krijg een groot geschenk als kleine pakketjes die in je buik openploffen en gevoel van geluk vanuit de onderkant van je buik zo naar mijn hoofd stroomt. Het gevoel voor de gedachte en de gedachtes proberen in te grijpen om die sensatie te duiden, alleen jammer dat geen enkele woord dat gevoel kan beschrijven, het gevoel dat het goed is en je de hele wereld aankan omdat het gaat zo als het gaat en het niet uitmaakt, een blij gevoel dat het gewoon goed ziet en allesomvattende tevredenheid en rust.

Tja! Als de gedachtes gelijk gaan losbreken is dat gevoel snel weggeëbd, het is lastig om in dat gevoel te verblijven, het vergt veel concentratie om nergens aan te denken, er wat over te vinden en alles loslaten, maar zelf binnen tien minuten kan het dus gebeuren waar je niet zou verwachten. Een boodschap die niet in gedachtes is te vatten en meer weg heeft van een gevoel zonder woorden waar je weet dat het goed is. Meer is het niet, een schoudersteun om dit fysiek leven door te komen, een inzicht, in 5 minuten.

8 gedachten over “Ik ben geen mens”

 1. Ik weet wel dat hoe vaker je gaat mediteren je er steeds meer voor open gaat staan ( dus meer effect voelt ) Lukt het een keer niet dan is dat ook goed. De ene dag is de andere niet en heeft vaak te maken met heel veel factoren. Soms lukt niet in een halfuur wat je op een andere dag binnen 10 minuten bereikt. ( Daar kan je over mee praten )
  Wat helemaal cool is en bij mij soms ( lees vroeger hielp ) is Meditatie in de natuur s`morgen`s vroeg op het strand of in een bos vooral in het voorjaar echt SUPER.. Ik hoor wel wanneer je dit een keer wil proberen wie weet wel duo. Ja je dacht dat je collega altijd die drukke Henkie was maar ook ik heb soms de behoefte om even alles de boel de boel te laten en terug te gaan naar de basis en even het leven op pauze te zetten.

  Grt Rob

  1. Dat meditatieve bij het sporten is ook heerlijk en vooral bij het joggen als je vleugels aan je voeten krijgt, dat is zeker heel rustgevend, maar bij meditatie zoek je, of juist niet zoeken naar de verbinding met de essentie van het zijn en alles wat je om je heen ziet en voelt. Een beetje tegenstrijdig maar we leven in een tegenstrijdige dimensie.

   Jij een drukke Henkie??? Je bent eerder betonblok voor je zelf 🙂 xxx

 2. Zo heeft iedereen wel wat Mike ik kan zelf meestal pas mijn hoofd leegmaken na 1,5 uur vechtsport dan ben ik daarna helemaal ZEN… en de volgende dag tot aan een uur of 15:00 uur blijft die Relaxedheid aanwezig. Wij mediteren ook kort voor de les begint en na de training wat langer ik merk dan dat ik doordat ik ontspannen bent veel dieper in en uit kan ademen en mijn schouders en nek hangen losjes naar beneden terwijl er normaal altijd een bepaalde spanning in zit.

 3. Mediteren ik vind het nog steeds een vaag iets. Ik kan me sowieso al helemaal niet voorstellen dat ik helemaal nergens aan denk . Als ik mijn hoofd wil legen maken denk ik juist daar weer aan. Er is trouwens nooit rust in m'n hoofd, zelfs 's nachts spookt het door. Zo erg dat ik regelmatig de volgende ochtend te horen krijg "zo je bent weer lekker aan het spoken geweest".

  Rust is voor mij toch een vreemd iets. Heel me leven is altijd zenuwen geweest, ik kan mij gewoon haast geen tijd in me leven bedenken waar ik geen stress of zenuwen gehad heb. Maar dat zou ook wel komen door dat ik last heb van anticipatieangst. Daarom stap ik ook geen vliegtuig in (wat ik wel heel graag zou willen). Dan begin ik meteen te denken ja stel dat ik een paniekaanval krijg wat dan.

  1. Dan juist zal meditatie heel goed voor je zijn en volgens mij heb je daar een verkeerd idee over. Mediteren is niet alleen je hoofd leegmaken, maar ook aanschouwen wat er binnen komt van uit een ander oogpunt. Het is eigenlijk heel simpel en natuurlijk, het heeft eigenlijk niets om het lijf. Het is gewoon een momentje voor je zelf voor wat dan ook, niets meer of minder 😉

 4. Dat is mooi Mike. Lekker gevoel man ik hoop dat je er meer krijgt. En dan weer in 5 a 10 min dan heb je meer tijd in de ochtend om te posten.. Grt Betonblok

Reacties zijn gesloten.