Ik ga me helemaal kapot bezuinigen

Wat de overheid kan, kan ik veel en veel beter. Dat scheef ik vorig jaar ook:” Ik ga me helemaal gek bezuinigen” 16 bezuinigingspunten op reactie van het regering beleid en moet zeggen dat het me een flink bom duiten heeft opgeleverd. Maar zo te zien zullen we nog verder door ons knieën moeten buigen om het hoofd te bieden aan wat de overheid met ons van plan is, al word het nu na vorig jaar moeilijk om nog bezuinigen te vinden zonder het leven echt ongemakkelijk te laten worden. Maar ja! Je bent een principiële centenneukende klootzak of niet! Laten we wel wezen, de overheid geeft ons geld wel erg makkelijk uit aan allerlei vage constructies en subsidies met de meest bizarre lijkende integere motivaties. Zo als de uitverkoop van Nederland aan de marktwerking door privatisering van de essentiële infrastructuur van het land. Zij vangen het geld en wij betalen de rekening er van. En nu maar verzinnen waar ik nu allemaal ga bezuinigen:

1. Als eerste bezuiniging ook tevens de pijnlijkste: op eten! Kan geen kwaad aangezien ik een kilo of dertig kan missen. Maar om te beginnen ga ik 80% minder vlees en 50% minder groenten en fruit kopen en me ga verzadigen aan goedkope pasta, rijst, aardappels en brood. Daar kan ik op jaarbasis bijna 1500 euro mee besparen.

2. De verwarming in huis ga niet meer aan….. 400 per jaar?

3. Aan het einde van mijn contractperiode ga ik mijn mobiele abonnement opzeggen: 500 per jaar. Ben toch te bereiken via mijn werk en mijn thuistelefoon, en mobiel zal ik het maar met de beschikbare WI-FI verbindingen moeten doen.

4. Was van plan om op wintersport te gaan dit jaar, maar helaas gaat dit plan even in de kast. De zomer vakantie slaan we ook over en dagjes uit zijn helemaal uit den boze. Besparing 3000 euro.

5. Dit jaar maar geen nieuwe kleding en schoenen kopen. 500 euro

6. Geen eten meer kopen bij de bedrijfskantine maar boterhammetje van thuis meenemen: 700 euro

7. Wat vroeger naar bed om stroom te besparen.

8. Een nachtkijker kopen, dan hoef ik als het donker het licht niet meer aan te doen.

9. Mijn begrafenis verzekering opzeggen, ik spring wel van de brug met een blok cement aan mijn been.

10. Naar de doktor voor medicijnen hoef ik ook niet meer te gaan. 350 euro besparing, dan maar zonder. Toch raar dat je moet boeten omdat je ziek bent en als je dood wilt mag dat niet. Werken zul je!!!

Ik stop er mee voor ik nog meer onzin ga uitkramen. Het was dit jaar moeilijk om de 16 bezuinigingspunten van vorig jaar te overtreffen, maar deze 10 nieuwe bezuinigingen komen er gewoon bovenop! Alstoeblaff!!!

Heb jij nog bezuinigingstips???

22 gedachten over “Ik ga me helemaal kapot bezuinigen”

 1. Ik bezuinig niet, ik rijd geen auto, heb een ns jaarkaart van de baas, woon in een huurhuis met lage lasten en ga volgend jaar lekker 2 keer op zon vakantie en sla alleen de wintersport over maar dat is toch al niks boor mijn 😉

 2. Geen ongelukken krijgen of veroorzaken! Voortaan in een pak van schuimrubber rondlopen en op je auto plakken als je autorijd.
  Niet meer naar de tandarts! Krijg je toch kiespijn, kiezen op elkaar en verzacht de pijn met goedkope vodka! Net zoals de russen.
  Goedkope derlon shampoo en zeep! Who needs silky smooth hair. (Ik moet toegeven, andrelon en die andere troep is echt fucking duur :S)

  1. @Anja: Kijk eens naar de europrofit producten van de Kruidvat, 40 cent voor doucheschuim en shampoo en ze zijn echt te doen.
   Wat het auto rijden betreft zou ik zeggen om gewoon de auto de deur uit te doen, of die te delen met meerdere mensen.

   1. Gelukkig rijd ik geen auto, maar gebruik ik OV voor ALLES. Tenzij het te fietsen is. Ik zal de kruidvat even checken, thanks!

 3. Ik koop alleen nog maar van dat harde grijze kringloop toiletpapier, bovendien gebruik ik het aan beide zijden. Als ik thuis ben pis ik in een emmer en kieper die om in het toilet voor het slapen gaan, zo hoef ik maar één keer door te spoelen. Hoeveel dat op jaarbasis scheelt weet ik niet…

  1. Dat zijn goede tip ben, is het grijze kringloop toiletpapier goedkoper dan het witte van de euroshopper van de ah!?

   1. Geen idee Mike, ik woon in een dorp zonder ah en euroshopper. Ik heb bovendien al jaren geen auto meer dus ben ik aangewezen op de lidl en c1000 hier… Een bijkomend voordeel van dat harde grijze papier is trouwens dat het ook zo lekker je jeukende aambeien schuurt! ^_^

    1. @Ben: bij de Lidl zit je goed, maar voor jeukende aanbeien heb je speciale zalfjes voor, ook goed voor wallen onder de ogen 😉

     1. Moet ik weer allerlei smeerseltjes van de "Big Pharma" kopen waarvan de ingrediënten nogal verdacht en obscuur zijn. Dat past niet mijn bezuinigingsbeleid. Bovendien is krabben en/of schuren gratis, zonder ernstige bijwerkingen en het voelt zeer bevredigend…
      http://madbello.nl/tag/big-pharma/

 4. Mike als we allemaal met tip 9 beginnen dan kunnen we de overheid en onszelf een hoop geld en moeite besparen (lol ) Tip 4 komt hard aan trouwens maar zo werkt het wel ja dat is een grote kosten post.

 5. ik heb vorig jaar een goeie trimmer/scheerapparaat gekocht en daarmee kan ik mijn eigen haar 'knippen' scheelt 6x naar de kapper per jaar is 6×35 euro. als je het elke week bijhoud krijg je er vanzelf handigheid in en zie je er altijd piekfijn geknipt uit.

   1. aha. beter neem je een vriendin die tandarts is. dat scheelt tandartsrekeningen en die tikken harder aan

Reacties zijn gesloten.