Ik ga me helemaal gek bezuinigen

Ik ben er helemaal klaar mee, ga me zelf helemaal kapot bezuinigen en doen wat de overheid niet kan. Daar was ik al een tijdje mee bezig om het ene gat met het andere te vullen en dat niet zo zeer dat ik geld tekort kwam, maar meer omdat ik in bepaalde zaken een principiële klootzak ben en op het laatst je niets meer extra te besteden hebt als je al die automatische afschrijvingen maar zijn gang laat gaan. Als ik voor de verplichte vaste lasten en belastingen meer moet gaan betalen dan zal ik mijn best doen om een manier te vinden om mijn vrije besteedbare inkomen gelijk te houden. Maar nu is de druppel echt de emmer overgelopen, de overheid en de financiële wereld krijgt hun zin en ik ga drastisch bezuinigen, zo erg dat ik strak zal bulken van het geld voor zo ver ze geen andere belasting hebben verzonnen om me alsnog te naaien en wat vast ook zal gebeuren.

 1. Wat ik nu in ieder geval ga doen is van zorgverzekeraar veranderen en mijn aanvullende verzekering opzeggen. katjink! dat is ruim 40 euro per maand = bijna 500 per jaar.
 2. Wat ik al had opgezegd was al die abonnementen op blaadjes zo al Pro-Motor, consumenten en TV gids enz enz, scheelt bijna 100 euro per jaar.
 3. Die geflopte FNV plofkip die de belangen van werkgevers behartig en het verlengde van de politiek sowieso opzegt, schelt me bijna 200 euro per jaar.
 4. Alle kansspelen opgezegd, zo als de staats, giro, bank, lotto en postcodeloterij opgezegd. Dat is bijna meer dan 600 euro per jaar.
 5. Mijn rechtsbijstand verzekering opgezegd, ook 200 euro per jaar. Ik kom wel met mijn honkbal knuppel bij je langs om mijn recht te halen.
 6. De auto de deur uit gedaan. Je wilt niet weten hoe veel dat scheelt, dat zijn 1000de euro’s per jaar, plus verzekering, wegenbelasting, benzine, accijns en overgeleverd aan de OV-chip.
 7. Besloten om niet meer op vakantie te gaan, katjink, katjink, katjink!
 8. Shampoo en doucheschuim koop in nu alleen maar van de EuroProfit van het Kruidvat, 38 cent in plaats van vele euro’s.
 9. Was van plan om een nieuwe fiets te kopen, dan maar eentje stelen
 10. Alle feesten zo als kerstmis en Sinterklaas vier ik niet meer en op verjaardagen laat ik me ook niet meer zien, katjink! Dat scheelt zo maar bijna 1000 euro per jaar, plus dat ik geen visite meer krijg wat ook het nodige scheelt
 11. Voor het eten ga ik alleen maar voor Koopjes van de Haagse markt en EuroShoppers om mijn buik te vullen
 12. De sport school zie ook niet meer van binnen, dan maar met boomstammen in het bos sjouwen en rennen en zwemmen in de zee en sloot.
 13. Mijn internet verbinding gedowngrade tot het slakkenhuis, dat is ruim 350 euro per jaar goekoper.
 14. Kanaal+,Sport+Eredivisie LIVE, al die geile kanalen en andere extra digitale HD troep de deur uitgedaan. Dat is een klein kapitaal wat je bespaart, meer dan 500 per jaar als het niet meer is.
 15. De horeca heb ik al langer bedankt, die laaielichters! Van een avondje stappen kan ik thuis 1/2 jaar van zuipen en laat staan dat de meeste restaurants mijn kookkunsten moeilijk kunnen overtreffen en van een avondje uit met zijn tweeën kan ik thuis voor 20 man koken met de lekkerste wijnen.
 16. Naar de hoeren is ook verleden tijd en sowieso weggegooid geld, aan je zelf sjorren kost niets, behalve een paar velletjes Wc-papier om dat oude stuifmeel op te vangen. Enz enz….

En ga zo maar door. Zo als je ziet ben ik in mijn eentje in staat om voor meer dan 5000 euro per jaar zo maar uit het niets te bezuinigen, zo maar omdat het kan en omdat ik zo onderhand een schurft aan de overheid heb gekregen. Niet aan de mensen die er werken, maar het hele systeem die steeds meer van je verlangt en alle middelen uit je probeert te zuigen, voor als je een onder modaal inkomen hebt. Maar wat de overheid niet kan, kan ik wel! Aangezien de overheid zegt te gaan bezuinigen (betekent minder uitgeven), maar helaas geven ze niet minder uit maar je krijgt minder waarvoor je al betaald hebt. Jij krijgt minder waardoor de overheid meer overhoud, wat niet wil zeggen dat ze minder uitgeven of substantieel en efficiënt met gelden omgaan om al die kut onwerkzame politieke elite projecten te financieren. Jij krijgt minder, zijn houden meer over en dat is het!

20 gedachten over “Ik ga me helemaal gek bezuinigen”

  1. Ja hoor heb vrouwtje thuis zitten. Heb haar dit weekend zelfs ten huwelijk gevraagd. En ze heeft nog ja gezegd ook.

   1. @Barry, meen je dat echt??? Ga je echt trouwen? Je weet hoe ik er over denk, maar gefeliciteerd en hopelijk is het helemaal en voor altijd 😉

 1. Gerard waar blijft je reactie ??? Die reactie die je wel naar het werk heb gestuurd ???
  Een echte trucker zet het erop ! DOE HET DAN !!! ( mag ook in die hoekkie… )

 2. Als je nou tijdens je werk op de wc aan je chorizo worst gaat staan sjorren, dan sjor je je eigenlijk rijk :D. Jij je kwak kwijt, je hoeft ff niet te werken en je krijgt toch betaald.

 3. Goed stuk Mike iedereen zou dit moeten doen !! 1 voordeel als ik volgend jaar een keertje krap bij kas zit ? Weet ik bij wie ik aan kan kloppen voor een voorschotje.
  JIJ HOUD NU TOCH GELD OVER 5000 euro per jaar delen door 12 is een extra depot van 416 euro en 66 cent . Voor mij heb je nu een nieuwe betekenis Voorschotje.nl 2012

 4. En ze gaan juist meer geld uitgeven aan de sport, daar komen weer meer blesures van!
  Nee, tot ik zal stoppen met leven negeer ik zoveel als mogelijk welke bezuinigen dan ook.

Reacties zijn gesloten.