Zie hoe banken landen hebben overgenomen

Het nieuwe hoogtepunt in de economische crisis en de teloorgang van de democratie. Eerst waren de banken die flink in crisis raakte door de exorbitante uitbuiting van vrijstellingen van bancaire regels, landen hebben de banken ondersteund en gered en regels wat scherper gemaakt waardoor ze minder winst konden maken en strenger geworden. Door die zelfde regels die landen hebben opgesteld voor banken zijn de overheden zo als door Middelkoop voorspeld nu zelf in de problemen gekomen.

Zo erg dat de top van de financiële wereld zonder enige vorm van democratie de macht in landen zelf gaan overnemen om hun eigen belangen in de financiële markten veilig te stellen. In Italië gaat Mario Monti de scepter zwaaien, voornamelijk als adviseur en lobbyist van Goldman Sachs, aangezien hij daar nog op de loonlijst staat. In Griekenland word de plek ingenomen door Loukas Papadimos, ex Europese Centrale Bank, mag voor EU, IMF en ECB. En Aan het hoofd van de Europese bank (ECB) staat de beruchte Mario Draghi, ook ooit een schandknaap van Goldman Sachs en de bank waar de creditcrisis in 2008 begon. Net een grote familie.

1+1=2 en referendums worden ook niet echt meer op prijs gesteld of gewoon aan de kant geschoven en zie hoe deze schijndemocratie zo langzamerhand zijn ware gezicht laat zien en zo ons terugwerpt in de tijd van voor de Franse revolutie. Lees het verder op: Zapruder.nl

Hoe onzinnig het ook mogen klinken en hoe integer de nieuwe leiders ook mogen zijn, de belangen zijn te verstrengeld om op hun integriteit te vertrouwen.

dewereldmorgen.be: Het jaar dat bankiers eerste minister werden