Tijd & individualiteit is een illusie

Ik verzin het niet. De realiteit kan heel anders en harder zijn dan je al zou denken, maar dit zijn de feiten waar je uiteindelijk niet om heen kan!

Volgens theoretisch natuurkundige Julian Barbour is tijd een illusie en leven we in plaats daarvan in het ‘eeuwige nu’. Alle gebeurtenissen zijn momentopnames die los van elkaar staan maar we zetten ze met onze hersenen in een bepaalde volgorde, waardoor de illusie van tijd ontstaat. Via: earthwatcher.nl

4 gedachten over “Tijd & individualiteit is een illusie”

  1. Vanavond is op me gemak kijken dit. Vind dit soort dingen altijd wel interessant.

  2. Heb deze aflevering van Noorderlicht met heel veel interesse bekeken aangezien ik altijd al mijn vraagtekens heb gehad bij de "dimensie tijd"? Ben in mijn gevoel nog niet helemaal overtuigd door de argumenten van Julian Barbour (…en vooral bij de koppeling van de relativiteitstheorie aan die van de quantummechanica) maar ben er zelf altijd vanuit gegaan dat wij mensen de factor tijd hebben uitgevonden terwijl ieder moment op zichzelf ook weer een perfecte dimensie is? How little do we know?!

    1. Tja! Wie zal het weten, ik denk dat iedereen zo'n beetje in een bepaalde kaders zijn eigen werkelijkheid creëert. Maar altijd interessant om daar over te horen en lezen.

Reacties zijn gesloten.