EU nieuwe regels voor veiliger en transparanter gebruik van additieven in levensmiddelen. Een paar opmerkelijke toch positieve ontwikkelingen die ik niet verwacht had: Brussel, 14 november 2011 – ”Als gevolg van nieuwe wetenschappelijke informatie is hogere prioriteit gegeven aan de zoetstof aspartaam, die in september 2012 zal worden herbeoordeeld. Een voorbeeld van een dergelijk innovatief product is de natuurlijke zoetstof steviolglycosiden, die zijn afgeleid van de plant Stevia ribaudiana”. En daar zal de suikerlobby vast niet blij mee zijn. ”De Commissie heeft vandaag ook een verordening goedgekeurd waarbij de toepassing van deze stof in verschillende levensmiddelencategorieën wordt toegelaten. Er zijn reeds zeventien kleurstoffen herbeoordeeld. Voor drie daarvan heeft de Commissie al herziene gebruiksconcentraties voorgesteld, aangezien de EFSA verwacht dat voor bepaalde groepen consumenten de blootstelling aan deze additieven mogelijk te hoog kan zijn”. Enz enz enz, lees en kijk dit bericht verder op Europa.eu en vooral na het zien van de video doe je vermoeden da je nu echt geen zorgen moet maken wat ze in je eten stoppen. Voor zo ver ik het kan beoordelen is dat zeker een stap vooruit. Lees ook op het ZapLog.nl waar Appie deze document verder onder de loep neemt: Meer transparantie voedseladditieven door EU-database? En als je echt nieuwsschierig bent kan je ook zien hoeveel E-nummers er bestaan, wat ze doen en vooral hoe ze gemaakt zijn: wikipedia.org/wiki/Lijst_van_E-nummers
2 gedachten over “EU transparanter voor additieven in levensmiddelen (E-nummers)”
Reacties zijn gesloten.
boekje met alle e-nummers: http://www.bouillonmagazine.nl/estoffen.php
applicatie voor iPhone en iPad: http://www.bouillonmagazine.nl/iphone-app/