Het verhaal achter #durftevragen

Boektrailer – Het verhaal achter durftevragen. En binnenkort een heuse echte recensie op about:blank.nl, maar alle in en outs kan je alvast lezen op durftevragen.com. Het boek is in alle winkel te koopt en op internet kan je het op je vaste boekenstek kopen: managementboek.nl, maar het ergste is dat je het gewoon gratis en voor niets mag downloaden en alles onder de copyleft licentie is uitgebracht, is dat niet GEWELDIG!? Het moet niet kunnen eigenlijk! 😆

Hier onder een fragment van het boek uit bladzijde 72 en 73. Ja ja! Je leest het goed.

Toen Martijn Aslander vervolgens in een gesprek met Nils de briljante tip gaf om tijdens de durftevragenbijeenkomsten de vragen die gesteld werden ook op Twitter te stellen, gaf hij daarmee de aanzet voor de enorme bekendheid die durftevragen nu geniet. #durftevragen heeft inmiddels een gemiddeld bereik van zo’n tweehonderdduizend mensen per dag. Je kunt dus niet van ons zeggen dat we het concept geheim hebben gehouden. Dit was echter best even wennen. Toen onbekenden de hashtag gingen gebruiken buiten workshops om, reageerde zelfs Nils met de opmerking: ‘Ho, stop, dat hebben wij bedacht!’ Om vervolgens te bese”en dat dit het succes van durftevragen slechts in een stroomversnelling zou brengen. Kortom: doordat wij durftevragen en de bijbehorende hashtag niet beschermden (als dat al mogelijk zou zijn), is er een enorme club enthousiaste ambassadeurs en deelnemers ontstaan die vrijwillig, enthousiast en belangeloos bouwt aan onze naamsbekendheid. Daar is geen marketingbudget tegen opgewassen.

Op Google Alerts zagen we op een dag tot onze grote verbazing dat iemand via internet T-shirts (madbello.spreadshirt.nl/p2) van #durftevragen verkocht. Ook toen reageerden we eerst geschrokken. We zochten contact met Mike di Bello, de initiatiefnemer, en hij reageerde heel integer. Nu zijn we eigenlijk heel blij dat er T-shirts van #durftevragen zijn. Want hoe handig is het niet als er mensen in T-shirts met jouw merk door Nederland lopen terwijl je daar zelf niks voor hoeft te doen? Klopt, wij verdienen er niets aan. Maar wat denk dat je dat meer oplevert: de verkoop van T-shirts of de spil vormen in een landelijke beweging? Als je je ideeën niet beschermt, loop je natuurlijk het risico dat er mensen met je idee vandoor gaan wier principes je niet onderschrijft. Zo waren wij behoorlijk verbaasd dat het Nederlandse leger ‘onze’ hashtag gebruikte voor een wervingscampagne. Via #durftevragen op Twitter werd hulp gevraagd bij allerhande zaken.

Reageren met je Facebook:

MADBELLO
Geschreven door de Web Connector, Watcher, Goeroe, internet expert en margeblogger. Gewoon een Haagse/Italo dyslectische allochtoon die het leuk vind om te internetten. Voor contact kan je me het beste mailen naar:
madbello@gmail.com
MADBELLO on EmailMADBELLO on FacebookMADBELLO on FlickrMADBELLO on GoogleMADBELLO on InstagramMADBELLO on LinkedinMADBELLO on PinterestMADBELLO on TumblrMADBELLO on TwitterMADBELLO on VimeoMADBELLO on WordpressMADBELLO on Youtube

2 gedachten over “Het verhaal achter #durftevragen”

Maak mij blij en geef reactie :D